Hoe vaak moet een kind naar de tandarts?
Hoe vaak moet een kind naar de tandarts?

Als u niet zeker weet wanneer u uw kind naar de tandarts moet brengen, bent u niet de enige. Eén ding is zeker: u mag nooit wachten tot het te laat is. Bij twijfel kunt u altijd de tandarts bellen om een afspraak te maken. Om de beste aanpak voor de mondzorg van uw kind te bepalen, kunt u beter de vraag stellen: hoe vaak moet ik mijn kind naar de tandarts?

Twee keer per jaar is meestal voldoende

Als u twee keer per jaar met uw kind naar de tandarts gaat, is dat meestal voldoende. De tandarts kan u en uw kind begeleiden bij de ontwikkeling van een gezond gebit en uw kind behandelen als dat nodig is. De halfjaarlijkse bezoeken aan de tandarts zorgen ervoor dat:

 • er een controle wordt gedaan op correct uitgelijnde tanden.
 • kleine problemen niet zorgen voor ernstige mondgezondheidsproblemen.
 • de tanden beschermd zijn tegen gaatjes en bederf.
 • de juiste poets- en flosmethode uitgelegd wordt.
 • uw kind bekend en vertrouwd raakt met de tandarts en de omgeving in de praktijk. Dit is erg belangrijk voor jonge kinderen.

Wat kunt van het eerste tandartsbezoek verwachten?

Het eerste tandartsbezoek is meestal kort en vergt weinig behandeling. Dit bezoek geeft uw kind de kans om de tandarts op een niet-bedreigende en vriendelijke manier te ontmoeten. Twee keer per jaar uw kind naar de tandarts brengen lijkt misschien overbodig als de tanden van uw kind er goed uitzien, maar regelmatige bezoeken dienen vele doelen. Bovendien leren ze uw kind het belang van een levenslange en gezonde mondverzorging.

Dentalzorg, een gezinspraktijk

Wist u dat DentalZorg een ervaren gezinspraktijk is? Voor veel jonge kinderen is een tandartsbezoek een spannende gebeurtenis. Onze kindvriendelijke tandartsen staan altijd voor u klaar. Zij zullen er altijd voor zorgen dat uw gezin zich vertrouwd voelt in de tandheelkundige wereld. Wilt u meer weten over Dentalzorg als gezinspraktijk? kijk dan op onze gezinspagina.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders