De glimlach van de mens is een van de belangrijkste kenmerken van een goede gezondheid en kan een blijvende positieve indruk achterlaten. Veel mensen zijn ontevreden over hun glimlach. Die ontevredenheid kan te maken hebben met verkleurde, scheve of afgebroken tanden. Of spleetjes of veel ruimte tussen de tanden.

Als het gaat om het verkrijgen van een glimlach die boekdelen spreekt, is DentalZorg, met meer dan drie decennia aan tandheelkundige expertise in Amsterdam, Zaandam en Dubai, een naam om op te vertrouwen. Onze facings verbeteren niet alleen het uiterlijk van uw glimlach, maar verhogen ook uw zelfvertrouwen, zodat u een goede eerste indruk kunt maken. Wat is ons geheim? Uitstekende expertise, moderne technologieën en uitzonderlijke materialen zoals e.max Ivoclar. En dat alles voor een ongeëvenaarde prijs.

 

Iedereen verdient een stralende glimlach

Wij geloven dat iedereen het verdient om een geweldige glimlach te hebben. Met duurzame en kwalitatieve facings van DentalZorg willen wij u die glimlach geven. Wij vervaardigen facings in onze eigen praktijk en tandtechnisch laboratorium. Hierdoor kunnen wij de facings volledig aansluiten bij uw wensen en meestal binnen 1 dag plaatsen. U bent altijd welkom in een van onze moderne en professionele tandartspraktijken in Amsterdam en Zaandam. Samen met de tandarts worden uw wensen en behoeften in kaart gebracht en geven wij u een duidelijke en transparante begroting mee.

 

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne omhulsels die ontworpen zijn om de voorkant van uw tanden te bedekken, de esthetiek van uw glimlach te verbeteren en uw tanden te beschermen tegen schade. Bij DentalZorg bieden we een scala aan facings, waaronder volledige zirkonium mono-color, volledige zirkonium multi-color, Empress en e.Max facings, elk met zijn eigen kenmerken, afgestemd op uw specifieke tandheelkundige behoeften. Elk type facings heeft zijn eigen voordelen en overwegingen. Laten we onze beste mogelijkheden voor facings bekijken:

 

e.Max Lithiumdisicilaat facings

e.Max facings zijn een populaire keuze, gemaakt van litiumdisilicaat glaskeramiek. e.Max facings staan bekend om hun natuurlijke esthetiek, sterkte en duurzaamheid. Uit een studie blijkt dat ze zelfs na tien jaar nog 83,5% meegaan. Geautomatiseerde laboratoriumproductie via CAD/CAM-technologie wordt sinds 2005 gebruikt met frezen uit geprefabriceerde keramische blokken die vrij zijn van interne oneffenheden en holtes. Het eindproduct is hoogglanzend en gepolijst.

Met de juiste zorg kunnen ze meer dan 10 jaar meegaan zonder complicaties. Door hun transparantie en mogelijkheden voor mono-color of multi-color gaan ze naadloos over in uw eigen tanden, waardoor ze er natuurlijk uit kunnen zien. Bovendien maakt hun vlekkenbestendigheid het onderhoud eenvoudig.

 

e.Max Zirkonium facings

Voor ernstige gebitsproblemen zoals vergaand verval, chippen of breuken zijn zirkonium facings een uitstekende keuze. Gemaakt van zirkoniumdioxide, een van de sterkste vormen van monolithische keramiek, bieden zij uitzonderlijke sterkte en bestendigheid. Het natuurlijke uiterlijk van zirkonia facings wordt gecreëerd door het frezen uit geperste massieve blokken die vrij zijn van holtes en onvolkomenheden. De afwerking door middel van bakken bij ultrahoge temperaturen zorgt voor een glanzend oppervlak dat mooi en bijna onverslijtbaar is. Ze zorgen ook voor een uitstekend behoud van de natuurlijke tandstructuur door het gebruik van harsionomeer cement.

Hun vrijwel transparante uiterlijk kan een zeer fraai effect creëren en is ideaal voor het herstellen van tanden en verkleuring. Met hun uitstekende sterkte en kwaliteit gaan e.Max Zirkonium facings vaak langer mee dan andere varianten.

 

IPS Empress facings

IPS Empress Esthetic facings zijn samengesteld uit leucietglaskeramiek – een glasachtige matrix met kaliumaluminosilicaatkristallen. De leucietkristallen worden gevormd in een gecontroleerd proces waardoor een materiaal met verbeterde sterkte ontstaat. Dit gecontroleerde productieproces zorgt voor verbeterde sterkte en duurzaamheid, waarbij de leucietkristallen een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van scheuren.

IPS Empress Esthetic Facings gaan verder dan gewone restauraties en bieden uitstekende esthetiek met natuurlijke lichtverspreiding. Het materiaal kan zowel aan de binnen- als buitenkant worden gekleurd, waardoor een natuurlijke kleurmenging mogelijk is die perfect past bij de andere tanden. IPS Empress is al meer dan 20 jaar succesvol aanwezig op de tandheelkundige markt en heeft een indrukwekkende reputatie met meer dan 40 miljoen geproduceerde exemplaren.

Ons ervaren team kan u begeleiden bij het selecteren van de meest geschikte facings op basis van uw unieke behoeften en doelstellingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en begin uw reis naar een stralende lach.

Wat kosten facings?

 • Full zirkonium mono-color facings al vanaf € 282,99 per tand of kies
 • Intake gesprek en opstellen behandelplan € 119,69,- (CODE C012)

Dat betekent dat u voor ongeveer € 1700,- volledige boven- of onderkaak facings geplaatst kunt krijgen.

De kosten voor facings worden niet gedekt door het basispakket van zorgverzekeraars, omdat ze worden beschouwd als een cosmetische behandeling. Met een aanvullende verzekering kunt u mogelijk een gedeelte van de kosten vergoed krijgen.

De totale kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de type behandeling en hoeveel facings wij plaatsen. Elk gebit is uniek. Hierdoor maken wij een individueel behandelplan op aan de hand van uw situatie. De tandarts kan daarom meerdere röntgenfoto’s maken of u adviseren om eerst een gebitsreiniging te nemen voordat de behandeling plaats vindt.

Facings bij DentalZorg: de procedure

Onze procedure is helder en simpel en is bedoeld om het comfort en de resultaten te garanderen. Ons team zal eerst uw mondgezondheid beoordelen, gevolgd door een gesprek over uw wensen en het type facings dat het beste bij u past. Zodra dit is besloten, bereiden we uw tanden voor en nemen we afdrukken, die naar ons eigen laboratorium worden gestuurd waar uw facings op maat worden gemaakt. Als ze klaar zijn, hechten we ze op uw tanden en zorgen we voor een natuurlijke en stralende lach die helemaal van u is.
Hoewel er meerdere afspraken nodig zijn, is het proces relatief eenvoudig en levert het opmerkelijke resultaten op. Laten we de stappen doorlopen die nodig zijn om facings te krijgen:

Stap 1: Eerste consultatie
Tijdens de eerste afspraak heeft u een uitgebreid consult met uw tandarts, waarbij u uw zorgen en wensen over uw glimlach kenbaar kunt maken. Dit consult helpt uw tandarts een persoonlijk plan te ontwikkelen om de resultaten te bereiken die u voor ogen heeft. Verwacht een grondig onderzoek van uw mondgezondheid, inclusief mogelijke röntgenfoto’s, foto’s en scans van uw gebit.

Stap 2: Minimale preparatie en digitale scan van uw gebit
Zodra u en uw tandarts hebben vastgesteld dat facings geschikt zijn voor u, is de volgende stap de prepareren van uw tanden. Dit kan betekenen dat eventuele gaatjes worden gevuld, dat het tandoppervlak opnieuw wordt gevormd en dat het glazuur wordt opgeruwd zodat de facings beter hechten.

Stap 3: Plaatsen van de facings
Nadat de facings in ons eigen laboratorium zijn vervaardigd, worden de facings op uw tanden bevestigd. Tijdens dit bezoek beoordeelt uw tandarts de grootte, de kleur en het uiterlijk van de facings.

Stap 4: Nazorg
Het verkrijgen van facings is over het algemeen pijnloos en de hersteltijd is minimaal. U kunt een beetje ongemak in uw tandvlees ervaren direct na de behandeling, maar dit gaat meestal snel weg. Elk ongemak kan worden verlicht met receptvrije pijnstillers. Geniet van uw nieuwe glimlach en laat hem met trots zien!

Timing en plaatsing:
Het duurt meestal ongeveer 1 week voor ons laboratorium om uw aangepaste facings te maken. Zodra ze klaar zijn, maakt u een afspraak voor de plaatsing. Tijdens dit bezoek zal uw tandarts zorgvuldig de pasvorm, het uiterlijk en de kleur van de facings beoordelen om ervoor te zorgen dat ze naadloos aansluiten op uw natuurlijke tanden.

Uw tanden worden grondig gereinigd voordat de facings worden geplaatst om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en beschadigd raken. De tandarts maakt met een slijptol een iets ruwere textuur op het tandoppervlak, zodat de facings beter hechten. Vervolgens wordt tandheelkundig cement aangebracht om de facings aan de tand te hechten, met behulp van UV-licht voor een snelle uitharding.

De plaatsing duurt meestal niet langer dan twee uur, afhankelijk van het aantal facings en de noodzaak van plaatselijke verdoving.

 

Waarom kiezen voor facings bij DentalZorg?

 • Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van alle moderne type facings;
 • Wij werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en moderne technieken;
 • Wij vervaardigen facings in ons eigen laboratorium;
 • Wij bieden u altijd de mogelijkheid om een afspraak in te plannen zonder wachtlijsten;
 • Wij zijn het hele jaar geopend en kunnen u het hele jaar door nazorg leveren;
 • Wij bieden u van tevoren duidelijkheid over de kosten van de behandeling.

 

 

Facings vs. kronen

Als het gaat om het verbeteren van uw glimlach, is het belangrijk om de verschillen tussen facings en kronen te begrijpen. Facings zijn ontworpen om alleen de voorkant van uw tanden te bedekken, terwijl kronen de hele tand of kies omsluiten. Bovendien zijn facings dunner, ongeveer 0,6 mm, vergeleken met de 2 mm dikte van kronen.
Een belangrijk voordeel van facings is dat ze minimaal ingrijpend zijn. Als u een kroon nodig heeft, moet uw tandarts meer van uw natuurlijke tandstructuur verwijderen om deze voor te bereiden. Het aanbrengen van facings vereist daarentegen een minder uitgebreide ingreep.
Bij DentalZorg bieden we een scala aan cosmetische tandheelkundige oplossingen, waaronder facings, implantaten en kronen. Ons ervaren team is er om u te helpen bepalen wat de beste optie is om uw glimlach te verbeteren en een optimale mondhygiëne te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

Wat zijn de voordelen van facings?

Facings bieden tal van voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor het verbeteren van de glimlach. Laten we eens kijken naar de voordelen die onze experts noemen:
 • Een verbeterd gebit en meer zelfvertrouwen: Facings zijn zo ontworpen dat ze sterk lijken op echte tanden, waardoor ze er natuurlijk en naadloos uitzien. Anderen zullen waarschijnlijk niet merken dat u facings heeft, zodat u vol vertrouwen uw mooie glimlach kunt laten zien.
 • Comfortabel en goed te verdragen: De procedure voor facings is over het algemeen comfortabel, met minimale pijn. Ons ervaren team zorgt voor een vlot herstelproces, zodat u met gemak kunt genieten van de resultaten van uw facings.
 • Een verbeterd effect op uw algehele uiterlijk: Facings bieden een veelzijdige oplossing voor een reeks tandheelkundige problemen. Of u nu gebroken tanden heeft door trauma, gaten, scheuren of verouderde vullingen, facings kunnen deze problemen effectief aanpakken. Bovendien worden ze vaak gebruikt om de glimlach te verbeteren, wat een transformerend effect heeft op uw algehele uiterlijk.
 • Vlekkenbestendigheid: Facings hebben uitstekende vlekkenbestendige eigenschappen. Ze behouden hun witte en heldere uiterlijk gedurende hun hele levensduur. Het is echter belangrijk om uw gebit regelmatig te onderhouden om zowel uw natuurlijke tanden als uw facings in optimale conditie te houden.
 • Makkelijk te vormen: Vergeleken met kronen hoeven facings niet uitgebreid gevormd te worden voordat de procedure wordt uitgevoerd. Bij ultradunne facings hoeven de tanden vaak niet te worden gevormd.
 • Duurzaamheid: DentalZorg facings gaan relatief lang mee, met gemiddeld meer dan 10 jaar! Ze zijn dus niet slechts een tijdelijke oplossing, maar een langdurige investering in uw zelfvertrouwen.
Bij DentalZorg is ons deskundige team gespecialiseerd in het leveren van schitterende facings op maat.

 

Wat zijn mogelijke nadelen van facings?

Hoewel facings vele voordelen bieden, is het belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke nadelen. Hier zijn belangrijke factoren om in gedachten te houden:
 • Levensduur en onderhoud: Facings zijn niet permanent en moeten na verloop van tijd worden vervangen. Chippen, verkleuring en veranderingen in de tandvleesrand kunnen het uiterlijk van facings geleidelijk beïnvloeden. Gemiddeld hebben facings een levensduur van ongeveer 7 tot 10 jaar. Regelmatige tandheelkundige controles zijn cruciaal om de conditie van uw facings te controleren en eventuele noodzakelijke vervangingen aan te pakken.
 • Beperkte verzekeringsdekking: In de meeste gevallen bieden aanvullende verzekeringen geen dekking voor facings, omdat ze worden beschouwd als een cosmetische behandeling. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op de financiële verantwoordelijkheid die een facingsbehandeling met zich meebrengt.
 • Mogelijke gevoeligheid: Sommige mensen kunnen last hebben van gevoelige tanden na het aanbrengen van facings. Deze gevoeligheid is meestal gering en verdwijnt binnen een paar weken. De individuele reacties kunnen echter variëren en het is raadzaam om uw tandarts te raadplegen als de gevoeligheid aanhoudt.

 

Voor wie zijn facings niet geschikt?

Bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat personen niet geschikt zijn voor facings. Facings worden niet aanbevolen als er bestaande restauraties moeten worden geplaatst of als er weinig overgebleven tandstructuur is, waardoor een volledig dekkende restauratie zoals een kroon nodig is. Bovendien zijn mensen met een actieve parodontale aandoening mogelijk geen geschikte kandidaten, omdat de stabiliteit van de fundering cruciaal is voor een succesvolle plaatsing van facings. Het is essentieel om te zorgen voor gezond tandvlees voordat u een facing overweegt.

 

Wat zijn mogelijke complicaties?

Hoewel complicaties bij facings zelden voorkomen, is het belangrijk om eventuele problemen meteen aan te kaarten. Als bestaande facings verslechteren of er gaatjes onder ontstaan, moeten de facings worden vervangen om schade aan de onderliggende tandstructuur te voorkomen.

Voorbereiding op uw facings afspraak

Bij DentalZorg geloven we in een individuele behandeling van al onze patiënten. Voordat u in de wereld van facings duikt, heeft u een grondig consult met een van onze ervaren tandartsen. Dit gesprek is gericht op het bepalen van de beste facings voor uw specifieke gebitsprobleem en het bepalen van het aantal facings dat nodig is om uw ideale glimlach te krijgen.
Als uw tanden een beetje scheef of ongelijk staan, is het mogelijk dat een beugel of Invisalign de aanbevolen eerste stap is voor het plaatsen van facings. Ook op deze manier zorgen wij ervoor dat uw facings er niet alleen prachtig uitzien, maar ook naadloos aansluiten op uw natuurlijke tanden.
Als onderdeel van onze grondige evaluatie kunnen er mogelijk röntgenfoto’s worden gemaakt om de onderliggende gezondheid van uw gebit te beoordelen. Onze tandartsen zullen uw tanden zorgvuldig onderzoeken op symptomen van tandbederf, tandvleesproblemen of de noodzaak van een wortelkanaalbehandeling. Als u een van deze aandoeningen heeft, zijn facings misschien niet de beste optie voor u. Maar maakt u zich geen zorgen; bij DentalZorg hebben we genoeg andere keuzes om u te helpen uw ideale glimlach te creëren.
In de volgende fase garanderen wij dat uw facings precies passen. Voordat er een nauwkeurige mal van uw tanden wordt gemaakt, slijpt uw tandarts zorgvuldig ongeveer een halve millimeter van uw tandglazuur af (een volkomen pijnloos proces, kunnen we u vertellen!). Deze mal is belangrijk; hij wordt naar ons innovatieve laboratorium gebracht, waar uw aangepaste facings, gemaakt van superieure e.Max Ivoclar materialen, worden gemaakt.
Dus, zoals u kunt zien, bereiden we bij DentalZorg elke stap van uw reis naar de facings zorgvuldig voor om ervoor te zorgen dat het eindresultaat niets minder dan uitstekend is. We kijken ernaar uit om uw glimlach te transformeren en uw vertrouwen te vergroten met onze facings van wereldklasse.

 

Nazorg

Facings van DentalZorg zorgen voor een onmiddellijke upgrade van uw glimlach, omdat er geen langdurig herstelproces aan te pas komt. Zodra uw facings stevig op uw tanden zijn bevestigd en de verdoving is uitgewerkt, kunt u uw normale eet- en kauwroutine weer oppakken. Terwijl het verdovingseffect geleidelijk afneemt, moet u er wel op letten dat u niet per ongeluk op uw wangen of tong bijt.
Onmiddellijk na het plaatsen van uw facings kunt u een licht ruwe textuur ervaren. Deze incidentele ruwheid, meestal door achtergebleven tandcement, verdwijnt vanzelf na een paar dagen normaal eten en poetsen. Als het aanhoudt, maakt u zich geen zorgen; uw tandarts bij DentalZorg zal het oplossen.
Onze moderne porseleinen facings, gemaakt met superieure e.Max Ivoclar materialen, zijn niet alleen esthetisch mooi; ze zijn gebouwd om lang mee te gaan. Ze blijven doorgaans minstens 10 jaar goed, en uit onderzoek blijkt dat ze uw glimlach zelfs tot 20 jaar kunnen sieren!
Natuurlijk hangt de maximale levensduur van uw facings ook af van hoe u ze verzorgt. Hier zijn enkele nuttige tips om u te helpen zo lang mogelijk van uw nieuwe glimlach te genieten:
 • Bijt niet op harde voorwerpen zoals ijs, pennen of uw eigen vingernagels.
 • Uw tanden gebruiken als opener voor verpakkingen is een absolute afrader!
 • Probeer te voorkomen dat u uw voortanden gebruikt voor harder voedsel. Snijd dit voedsel in plaats daarvan in kleinere stukjes die gemakkelijk door uw achterste tanden gekauwd kunnen worden.
 • Bescherm uw facings met een nachtbeschermer of beugel als u ’s nachts knarst.
 • Sporters moeten een gebitsbeschermer dragen tijdens hun activiteiten om hun facings te beschermen.
Door deze adviezen te volgen, zult u zeker blijvend profiteren van de voordelen van onze hoogwaardige facings bij DentalZorg, waardoor u een stralende lach krijgt die echt duurzaam is.
Laat de kracht van uw glimlach vrij met de facings van DentalZorg, de optimale combinatie van esthetiek, functie en waarde. Ervaar uitzonderlijke tandheelkundige zorg – boek vandaag nog uw afspraak.

Facings Amsterdam Noord

Ons team van tandartsen in Amsterdam zijn zeer bekwaam en ervaren met het plaatsen van facings. In Amsterdam Noord hebben wij twee tandartspraktijken, gelegen aan het Mosplein op de Kamperfoelieweg en op het Distelplein.

Op de Kamperfoelieweg kunt u terecht bij de ervaren tandarts May-Ling Tjon Tson Joe Jin en tandarts Nicola Parolin. Op het Distelplein staat de rustige tandarts Ramzi Al Romi, Sangita Poudel en Leyla Erten voor u klaar.

Facings Zaandam

In Zaandam hebben wij een vast team van tandartsen waaronder Nicola Parolin, ervaren Tatjana Sukeviciene, Ayse Ayan, Najib Jahn en Milly Chen. Elke tandarts is uniek in zijn of haar eigen werkwijze en zullen altijd proberen om u op uw gemak te stellen gedurende de behandeling.

Onze tandartsen geven u van tevoren duidelijkheid en stellen u als patiënt altijd centraal. Persoonlijke aandacht staat altijd voorop.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)