Orthodontie in Zaandam en Amsterdam-Noord

DentalZorg, Orthodontie praktijk voor jong én oud

Bij DentalZorg bent u in Amsterdam-Noord en Zaandam van harte welkom voor alle orthodontische behandelingen. Orthodontie is het specialisme binnen de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het verbeteren van de stand van tanden en kiezen in de kaken. Dit kan bijvoorbeeld een correctie zijn van (te) scheve tanden of van tanden en kiezen die niet goed op elkaar aan sluiten. U kunt in dit geval kiezen voor een beugel.

Een beugel zorgt ervoor dat uw tanden en kiezen weer mooi in één rij komen te staan en dat uw kaken weer goed op elkaar passen. Niet alleen zult u merken dat daardoor het kauwen een stuk beter gaat, maar ook dat het tanden poetsen veel soepeler gaat. Bovendien zullen de rechte tanden uw uiterlijk en uw glimlach aanzienlijk verbeteren. Tegenwoordig hoeft een beugelbehandeling geen jaren te duren. Sommige behandelplannen duren korter, dit is afhankelijk van het aantal tanden die behandeld moeten worden. Tijdens een gesprek met onze tandarts voor orthodontie informeren wij u graag verder.

Een beugel bij kinderen

Bij jonge leeftijd en reeds in het bezit van alle volwassen tanden is de keuze voor een beugel er één om zeker te overwegen. Bijvoorbeeld in de bovengenoemde situaties. De grootste groep patiënten die een beugel neemt, valt ook in de categorie 10-18 jaar. Dit komt doordat de kaakgroei in deze periode nog goed te beïnvloeden is. De behandeling bij bijvoorbeeld scheve tanden is hierdoor makkelijker en zal tot betere resultaten leiden, in mogelijk een kortere periode. Het kiezen van het soort beugel is tegenwoordig behoorlijk uitgebreid met tientallen kleuren, of juist een onzichtbare beugel.

Waarom is de stand van de tanden/kiezen belangrijk?

De belangrijkste redenen zijn:

 • Verbetering van kauwen en bijten
  De functie van het gebit is om te kauwen. Wanneer je tanden en kiezen scheef staan, zul je al gauw merken dat kauwen lastiger wordt. Dit kan zelfs overgaan tot zeer pijnlijke kaakklachten. Klachten aan de kaak merk je al gauw. Blijf daarom niet te lang zitten met de vraag of je een beugel nodig hebt.
 • Hygiëne en onderhoud van het gebit
  Een schots en scheef gebit is veel lastiger te onderhouden dan wanneer je tanden recht staan. Tandenstokers zullen niet op de plek komen waarvoor ze bedoeld zijn. Onvoldoende hygiëne zorgt voor tandbederf, zoals gaatjes of tandvleesziekten. Dit kan uiteindelijk zorgen voor het verlies van tanden. Om dit tegen te gaan, is een beugel raadzaam.
 • Verbetering van het uiterlijk
  Het uiterlijk is een belangrijk onderdeel van het zelfvertrouwen. Een beugel nemen voor het verbeteren van het zelfvertrouwen wordt ook wel een esthetisch argument genoemd. Esthetiek staat voor uitstraling en een positieve uitstraling zorgt voor zelfvertrouwen. En wat helpt er niet beter om je dag te beginnen met een stralend gebit en een mooie glimlach?
 • Voorkomen van afbraak en slijtage
  Scheve tanden zorgen sneller voor afbraak en slijtage. Dit komt door ongelijkmatig gebruik van het gebit, bijvoorbeeld bij knarsen of klemmen. Met een beugel zorg je ervoor dat het gewicht en gebruik van het gebit wordt gecorrigeerd. Na deze behandeling kan een specialist bij Dentalzorg slijtageplekken onzichtbaar herstellen.

Bekijk foto’s van voor, tijdens en na de behandeling

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Hoe ziet een behandelplan bij DentalZorg eruit?

Een orthodontische behandeling kan uit twee fasen bestaan, te weten:

De orthopedische fase
In deze fase wordt met behulp van een beugel de groei van de kaak beïnvloed. De losse beugel corrigeert de te grote overbeet en met een vaste (geplakte) beugel kunnen wij de bovenkaak verbreden om zodoende meer ruimte te maken voor scheve tanden en kiezen.Het is hiermee niet meer nodig om tanden en kiezen te trekken voor meer ruimte.

Een van de voordelen van deze fase is dat al op jonge leeftijd kan worden begonnen, vaak al vanaf 10 jaar. Zo creëren onze tandartsen een mooi en harmonieus gezicht!

De orthodontische fase
Tijdens een orthodontische behandeling zal een van onze behandelaren meerdere slotjes (brackets) op de tanden en kiezen plakken en deze door een dunne staaldraad met elkaar verbinden. Door het spannen van deze draad wordt er een stevige druk op de tanden en kiezen uitgeoefend, die ervoor zorgt dat de tanden en kiezen langzaamaan de gewenste positie innemen.

Met de voortschrijdende verbetering van de positie zal de druk ook afnemen. Na verloop van tijd is het dan ook nodig om de draad strakker aan te spannen. Dit dient een aantal keren te worden herhaald, totdat de gewenste stand is bereikt. Een voorwaarde is dat de hoektanden en kleine kiezen hiervoor gewisseld moeten zijn.

Hoe lang duurt een orthodontische behandeling?

De duur van een behandeling varieert sterk per patiënt en kan minder dan een jaar tot ongeveer twee jaar duren. Verder hangt het ook af van de huidige stand van de tanden en kiezen. De tandarts voor orthodontie geeft u ook instructies mee voor het dagelijkse onderhoud. Hoe en dat u deze navolgt heeft uiteraard ook gevolgen op de duur van de behandeling. Tijdens de behandeling heeft u een aantal tussentijdse consulten met de tandarts voor orthodontie. Hierdoor kan de tandarts beter bepalen of alles naar wens verloopt of dat het anders loopt dan verwacht.

De rol van de tandarts voor orthodontie

De tandarts kan zich specialiseren in het plaatsen van beugels. Onze tandarts voor orthodontie zal tijdens het eerste consult een beter beeld schetsen van de duur van de behandeling en de behandelkosten. Een consult is altijd nodig voor het opmaken van het behandelplan.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?

Bel ons gerust voor verdere vragen of voor het maken van een afspraak of voor praktische vragen tijdens de behandeling. Wij helpen u graag verder met informatie over de orthodontische behandelingen bij DentalZorg. Wilt u het contactformulier invullen?

Valt een beugel onder de basisverzekering?

Een beugel valt niet onder de basisverzekering. De kosten voor een beugelbehandeling worden helaas nooit vanuit de basisverzekering vergoed. Wel vanuit een aanvullende tandartsverzekering voor orthodontie. Het is mogelijk dat je verzekeringsmaatschappij extra voorwaarden hanteert of een andere vorm van een aanvullende verzekering. Dit geldt ook voor personen onder de 18 jaar. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een beugel of een orthodontische behandeling? Dan kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekering.

Is uw beugel kapot? Of heeft u een ander mankement?

Wacht niet te lang met een reparatie van uw beugel. Het is van groot belang dat uw beugel, ongeacht het soort, zo spoedig mogelijk gerepareerd wordt. Dit om de integriteit en de functie van de beugel te waarborgen. Wacht u bijvoorbeeld tot vrijdag met het maken van een afspraak dan is het mogelijk dat wij u voor het weekend niet meer kunnen helpen. Bel daarom gelijk zodat wij samen met u een afspraak op korte termijn maken.

Bekijk ons Orthodontie Team 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Bekijken in Google Maps

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de bussen 34 en 35, van af Amsterdam CS. Vanaf Zaandam CS kunt u bus 391 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)