DentalZorg heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars overeenkomsten over de kosten en de kwaliteit van de geleverde mondzorg. Dat wij deze overeenkomsten hebben, heeft voor u het voordeel dat er direct wordt gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Uiteraard dient u zelf de eigen bijdrage of de niet verzekerde behandeling te betalen.

Basisverzekering

Patiënten tot 18 jaar krijgen de kosten voor veruit de meeste tandheelkundige behandelingen volledig uit hun basisverzekering vergoed. Orthodontie, implantologie en kronen en brugwerk is hier een uitzondering in, want de kosten daarvan vallen onder een aanvullende tandartsverzekering. Patiënten vanaf 18 jaar krijgen de tandheelkundige kosten van de meeste reguliere behandelingen nooit vanuit hun basisverzekering vergoed. Zij dienen deze kosten uit eigen middelen te betalen.

Aanvullende verzekering

Voor een aanvullende tandartsverzekering lopen de premies uiteen van ongeveer tien euro tot meer dan vijftig euro per maand. Ook de vergoedingen door de zorgverzekeraars variëren sterk. Welke aanvullende tandartsverzekering het beste bij u past, is mede afhankelijk van de staat van uw gebit en de behandelingen die bij u uitgevoerd dienen te worden. Of waarvan de tandarts een begroting gemaakt heeft om uit te voeren. Het is daarom zeer de moeite waard om eerst na te gaan welke en hoeveel tandheelkundige zorg u nodig denkt te hebben en om vervolgens de vele uitgebreide verzekeringen met elkaar te vergelijken. Let u niet alleen op hoeveel u elke maand betaalt, maar ook wat u ervoor terug krijgt.

Vaak vergoedt een aanvullende tandartsverzekering de behandelingskosten slechts gedeeltelijk. Bovendien zijn de vergoedingen meestal aan een maximumbedrag op jaarbasis gebonden. Bij twijfel kunt u advies vragen aan een van onze medewerkers. Eventueel kan een tandarts uw gebit onderzoeken en een inschatting maken van de kosten voor de komende jaren.

Een factuur via Infomedics

Voor alle patiënten met een aanvullende tandartsverzekering verzorgt Infomedics de facturering voor ons. In dit geval ontvangt u na afloop van uw behandeling van infomedics de factuur voor de DentalZorg verleende mondzorg.

Van te voren duidelijkheid over kosten?

Wilt u van te voren weten of uw behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Wij helpen u graag hierbij. Bel ons of vul het contactformulier in. Wij nemen in de meeste dezelfde dag nog contact met u op.

Gecontracteerde zorgverlener

DentalZorg heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars afspraken over de kosten en de kwaliteit van de geleverde mondzorg gemaakt. Dankzij deze contracten kunnen wij uw factuur rechtstreeks bij deze verzekeraars indienen en overleggen wij de behandeling binnen uw afgesloten verzekering of aanvullende verzekering. Voor andere zorgverzekeraars verzorgt infomedics (Infomedics, het voormalige DFA) de facturering voor ons. In dit geval ontvangt u na afloop van uw behandeling van infomedics de factuur voor de DentalZorg verleende mondzorg. Dat scheelt u weer een hoop financiële rompslomp. Dat wij een gecontracteerde zorgverlener zijn, heeft voor u het voordeel dat u doorgaans meer krijgt vergoed van uw zorgverzekeraar. Uiteraard dient u zelf het eigen risico of de niet verzekerde behandeling te betalen.

 

Van te voren duidelijkheid over kosten?

Wilt u van te voren weten of uw behandeling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Wij helpen u graag hierbij. Bel ons of vul het contactformulier in. Wij nemen in de meeste dezelfde dag nog contact met u op.

Zorgverzekeraar UZOVI-code
(2015)
Aevitae (de Goudse) 3330
Aevitae (VGZ) 8956
Anderzorg 3333
Azivo Zorgverzekeraar N.V. 7054
Caresco B.V. (VGZ) 8965
CZ (Centrale Verwerkingseenheid CZ) 9664
Delta Lloyd (Centrale Verwerkingseenheid CZ) 9664
IAK Volmacht B.V. (VGZ) 8972
IZA 0699
IZA-VNG 3334
IZZ 9015
Menzis 3332
OHRA (Centrale Verwerkingseenheid CZ) 9664
SZVK (Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht) 0212
Turien & Co. Assuradeuren (VGZ) 8401
UMC 0736
Univé 0101
VGZ 7095

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars voor wie uwnota.nl de facturering overneemt:

Zorgverzekeraar UZOVI-code
(2015)
Aevitae (ASR Ziektekosten) 3328
Aevitae (Avéro ACHMEA) 8958
Avéro ACHMEA 3329
Caresco B.V. (ASR Ziektekosten) 8959
Caresco B.V. (Avéro ACHMEA) 8960
De Friesland 7084
Ditzo 3336
DSW 7029
Eno Zorgverzekeraar 7032
FBTO 0211
Interpolis 3313
ONVZ 3343
OZF 3314
PNOzorg 3331
Pro Life 9086
OWM Stad Holland Zorgverzekeraar UA 7037
Agis / Pro Life / TakeCareNow! 3337
Turien & Co. Assuradeuren (Avéro ACHMEA) 3342
VvAA 0408
Zilveren Kruis ACHMEA (Agis) 3311
Zorg en Zekerheid 7085

In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars voor wie de facturering via VECOZO verloopt:

Zorgverzekeraar UZOVI-code
(2015)
Caresco B.V. 8995
De Amersfoortse 9018
IAK (Avéro ACHMEA) 8971
RZA (Regeling Zorg Asielzoekers) 2650

Basisverzekering

Minderjarigen krijgen de kosten voor veruit de meeste tandheelkundige behandelingen volledig uit hun basisverzekering vergoed. Orthodontie is hier een duidelijke uitzondering, want de kosten daarvan worden alleen in bijzondere situaties uit de basisverzekering vergoed. Volwassenen krijgen de tandheelkundige kosten nooit vanuit hun basisverzekering vergoed en dienen een substantieel bedrag van hun behandeling uit eigen middelen te betalen. DentalZorg adviseert om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, omdat de zorg voor uw (mond-)gezondheid voorop staat.

Aanvullende verzekering

Voor een aanvullende tandartsverzekering lopen de premies uiteen van ongeveer tien euro tot meer dan vijftig euro per maand. Ook de vergoedingen door de zorgverzekeraars variëren sterk. Welke aanvullende tandartsverzekering het beste bij u past, is mede afhankelijk van de staat van uw gebit. Het is daarom zeer de moeite waard om eerst na te gaan welke en hoeveel tandheelkundige zorg u nodig denkt te hebben en om vervolgens de vele uitgebreide verzekeringen met elkaar te vergelijken. Let u niet alleen op hoeveel u elke maand betaalt, maar ook wat u ervoor terug krijgt. Vaak vergoedt een aanvullende tandverzekering de behandelingskosten slechts gedeeltelijk. Bovendien zijn de vergoedingen meestal aan een maximumbedrag op jaarbasis gebonden en krijgt u mogelijk een lagere vergoeding als u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Bij twijfel kunt u advies vragen aan een van onze medewerkers. Eventueel kan een tandarts uw gebit onderzoeken en een inschatting maken van de kosten voor de komende jaren.

 

Orthodontie

Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt orthodontie vanuit de basisverzekering vergoed, ongeacht of u minderjarig of meerderjarig bent. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Houdt u er ook rekening mee dat een orthodontische behandeling tussen de zes maanden en twee jaren duurt en in totaal enkele duizenden euro’s kan kosten. Hierdoor strekt de behandeling zich vaak over meerdere verzekeringsjaren uit. In zo’n geval loont een aanvullende verzekering des te meer.

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt?

U kunt ons tijdens werktijden altijd bellen om u in te laten schrijven en om gelijk een afspraak te maken. Daarnaast kunnen wij ook gelijk antwoord geven bij vragen. Buiten werktijden om kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier.

 

Ga naar het inschrijfformulier

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)