regelmatige controle

Veel mensen zijn gewend om twee keer per jaar voor een periodieke controle naar de tandarts te gaan. Doordat velen vanwege de aanhoudende economische crisis minder te besteden hebben, zetten velen de aanvullende tandartsverzekering stop. Hierdoor moet men de periodieke controle zelf betalen en dan ontstaat de vraag: “Is het wel nodig om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan?”

Goede verzorging en mondhygiënist

Een goede verzorging van het gebit is in de eerste plaats van groot belang. Vooral als u minder vaak voor periodieke controle naar de tandarts wilt gaan. Twee keer per dag poetsen en daarnaast ook flossen en stoken zijn dan zeker vereisten. Om de conditie van uw gebit goed op orde te houden is ook een periodieke controle door uw mondhygiënist ook belangrijk.

Advies van de tandarts

Als u uw gebit goed verzorgt, met regelmaat een bezoek brengt aan de mondhygiënist en daarnaast ook nog eens gezegend bent met een sterk gebit, dan is het voor u misschien een mogelijkheid om minder vaak op controle te komen. Uw tandarts kan u adviseren of het voor u verstandig is om twee keer per jaar langs te komen voor een controle of dat u met minder controles kunt volstaan.

Toezicht & controles

Neem vooral niet zelf de beslissing om minder vaak voor een periodieke controle naar de tandarts te gaan. Dit kan financieel voordelig lijken, maar u loopt ook het risico dat problemen minder snel gezien worden, waardoor uiteindelijk een duurdere behandeling nodig is. Daarnaast is een bezoek aan de tandarts belangrijk, omdat zij aan de gezondheid van de mond veel zaken af kunnen lezen. Zo kan ontstoken tandvlees bijvoorbeeld leiden tot hart- en vaatziekten, maar ook kan zij een aanwijzing voor diabetes zijn. De tandarts signaleert tijdens de controle dus niet alleen eventuele problemen met uw gebit, maar ook met de rest van uw gezondheid.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders