Specialist in implantaten en implantologische behandelingen

Bij DentalZorg in Amsterdam-Noord en Zaandam kunt u terecht voor implantologische behandelingen, van implantaten voor een kroon tot een klikgebit op implantaten. Wij hebben niet alleen tandartsen, maar ook mondhygiënisten, tandarts-implantologen en zelfs een eigen tandtechnisch laboratorium onder één dak. Hierdoor kunnen wij u vakkundig, kwalitatieve en hoogwaardige tandheelkundige implantaten tegen een scherp tarief leveren én op een korte termijn. DentalZorg heeft voor elke situatie een passende oplossing.

Wat is een implantaat?

Implantaten zijn de basis van een kroon, brug of kunstgebit. Een tandimplantaat valt het beste te vergelijken met een kunstmatige tandwortel, die een afwezige wortel vervangt en doorgaans als een schroef in een kaak wordt bevestigd. Tandimplantaten dienen daarom ter vervanging van een of meerdere tanden en/of kiezen, en houden een kroon, brug of klikgebit op zijn plek. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, meestal van titanium dat soms van een keramische deklaag wordt voorzien. Daardoor is een implantaat zeer sterk, duurzaam en natuurgetrouw, waardoor het doorgaans een leven lang meegaat.

Welke behandelingen zijn er?
kroon tand implantaat

Kroon op implantaat

Hierboven ziet u een voorbeeld van een enkele tandimplantaat waar een kroon op komt. Een kroon op een implantaat wordt geplaatst wanneer er slechts één tand vervangen moet worden. Dit kan zijn wanneer een tand of kies ontbreekt of niet meer geschikt is voor een vulling. De kroon zorgt voor stabiliteit van het gebit.

Lees meer
Brug implantaten

Brug op implantaten

Hierboven ziet u een voorbeeld van een brug op implantaten. Deze brug wordt geplaatst wanneer er sprake is een een rij aan tanden en kiezen die getrokken moeten worden. Een brug bestaat meestal uit maximaal 5 of 6 kiezen en tanden achter elkaar en wordt gemaakt van porselein om zo de juiste pasvorm en uiterlijk te geven.

Lees meer
klikgebit implantaten

Klikgebit op implantaten

Hierboven ziet u een voorbeeld van een klikgebit op implantaten. Het verschil tussen een kunstgebit en een klikgebit is dat een kunstgebit zich vast zuigt aan de bovenkaak. Het kaakbot kan hierdoor slinken. Een klikgebit wordt vastgeklikt op (een steg op) implantaten en kan zorgen voor onder andere een betere kauwfunctie.

Lees meer

In drie situaties is een behandeling met implantaten mogelijk. De eerste situatie is, als een enkele tand of kies ontbreekt. In dit geval plaatst een tandarts-implantoloog een kroon op een implantaat. Als er echter meerdere tanden of kiezen ontbreken, dan dient een brug op een of twee implantaten te worden geplaatst. Het derde geval omvat het plaatsen van een gebitsprothese op twee of meerdere implantaten ter vervanging van meerdere of alle ontbrekende tanden en kiezen. In dit laatste geval wordt een overkappingsprothese op de implantaten vastgeklikt, een zogenaamd klikgebit. Een klikgebit op een implantaat is uitneembaar, maar kronen en bruggen op implantaten zijn daarentegen permanent in een kaak bevestigd.

Voordat een implantaat kan worden geplaatst, dient echter aan een aantal voorwaarden te zijn voldaan. Zo kan er pas tot een behandeling worden overgegaan wanneer de kaak volgroeid is en er voldoende kaakbot aanwezig is voor de verankering van de implantaten. Belangrijk is ook dat zowel het kaakbot als het omringende tandvlees gezond zijn. Wanneer dat niet het geval is, dan dient dit eerst door een mondhygiënist te worden behandeld.

Doorverwijzing voor implantologie naar Dentalzorg

Binnen Dentalzorg heeft u geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken voor een implantologische behandeling. Dit is het grote voordeel van Dentalzorg, wij hebben vrijwel alle specialisten onder één dak. Dit heeft voor u als voordeel dat de communicatiekanalen kort zijn en dat een vervolgafspraak op zeer korte termijn geregeld kan worden. Zit uw tandarts bij een andere praktijk? Dan kunt u ook bij ons terecht voor uw tandheelkundige behandelingen. Een doorverwijzing is niet nodig.

Wilt u zich in schrijven bij Dentalzorg, zodat wij u ook voor uw reguliere behandelingen bij ons terecht kunt? Dan kunt u gebruik maken van het inschrijfformulier. Wilt u liever dat wij u terugbellen om uw inschrijving door te nemen? Vul dan het bel me terug formulier in.

Wat zijn de kosten van een implantaat bij Dentalzorg?

Wat een implantaat kost, verschilt sterk per behandeling. Dit geldt ook voor de vergoedingen. In principe worden tandimplantaten uit de basisverzekering vergoed wanneer u helemaal tandeloos bent en voldoet aan specifieke eisen. Wel worden de kosten dan met uw wettelijke eigen risico verrekend.

Als u niet helemaal tandeloos bent, dan worden implantaten in de meeste gevallen niet of slechts ten dele vanuit uw aanvullende tandverzekering vergoed. De prijzen en de vergoedingen van een implantaat uit een aanvullende verzekering verschillen echter sterk per zorgverzekeraar.

Een eerlijk en helder advies

DentalZorg richt zich naar de landelijk vastgestelde tarieven voor tandheelkundige zorg. Een compleet overzicht van de actuele tarieven is op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit te vinden. Omdat elk gebit anders is, vereist het ook een individueel behandelplan. Tijdens een consultatie bespreken wij uw persoonlijke situatie, geven wij u inzicht in het behandelplan en maken wij een begroting voor u op. DentalZorg geeft u graag een eerlijk en helder advies op maat.

Gecontracteerde specialist bij VGZ

Bent u verzekerd bij een van de zorgverzekeraars van de Coöperatie VGZ? Dan willen wij u graag wijzen op het feit dat implantologiebehandelingen voor 80% vergoed worden als u zich laat behandelen door een niet-gecontracteerde tandarts. Onze specialist mevrouw Abdoel is een gecontracteerde tandarts-implantoloog bij VGZ. Hierdoor is het mogelijk dat uw behandeling voor 100% vergoed kan worden. In de polisvoorwaarden van 1 januari 2016 is dit reeds opgenomen, de maatregel is vanaf september 2016 van kracht gegaan. Het gaat met name om patiënten die een ‘naturapolis’ hebben.

Rekenvoorbeeld bij niet gecontracteerde zorgverlener

Een implantaatgedragen prothese in de onderkaak kost €1000,-. Conform de betreffende polisvoorwaarden wordt 80% vergoed voor de behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder. Daarnaast geldt voor een prothese op implantaten een eigen bijdrage van €125,-. VGZ vergoedt hier (€1000 * 80%) minus €125,- eigen bijdrage = €675,-.

Lees meer over de algemene voorwaarden van VGZ.

Tandarts-implantoloog mw. S.F. Abdoel, MSc

Onze tandarts-implantoloog mevrouw Abdoel is in 2012 afgestudeerd aan de VU met als specialisaties parodontologie en implantologie. Na haar afstuderen hield zij zich intensief bezig met cursussen bij de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) en is zij geregistreerd bij de NVOI als kandidaat tandarts-implantoloog.

Mevrouw Abdoel heeft veel complexe tot zeer complexe succesvol behandelingen uitgevoerd, van een standaardprothese of kroon voor de onderkaak tot verscheidene chirurgische ingrepen in de bovenkaak. Bij mevrouw Abdoel staat u als patiënt altijd centraal en denkt met u mee. Tijdens een adviesgesprek vertelt zij u graag wat implantaten voor uw gebit kunnen betekenen.

MW. DRS. S.F. ABDOEL

Tandarts-implantoloog
Big: 39916229002

Waarom kiezen voor DentalZorg?

  • U staat centraal tijdens de hele behandeling, wij geven u de volledige aandacht die u verdient
  • Eigen tandtechnisch laboratorium: ontwerp en vervaardiging gebeurt in eigen beheer door onze specialisten
  • Eigen tandarts-implantoloog, u heeft hierdoor geen doorverwijzing nodig. Uw behandeling wordt hierdoor aanzienlijk versneld.
  • Contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars, duidelijkheid over kosten en vergoedingen
  • Duidelijke en transparante voorwaarden

Een eerlijk en helder advies

Omdat elk gebit anders is, vereist elke behandeling een individueel behandelplan. Wij vinden het belangrijk dat uw wensen naadloos aansluiten bij de tandheelkundige mogelijkheden en resultaten. Wij geloven daarnaast dat voor elke situatie een passende oplossing bestaat. Toch is het belangrijk voor u dat u weet waar u aan toe bent, wat de kosten zijn en wat hiervan vergoed wordt.

Tijdens een eerste afspraak bespreken wij uw persoonlijke situatie, brengen wij uw behoeften en mogelijkheden in kaart. Na dit consult ontvangt u gelijk een begroting. DentalZorg geeft u graag een eerlijk en helder advies op maat.

Meer weten over onze implantaat behandelingen onder narcose?

Wij bieden u de mogelijkheid om uw implantaten behandeling onder narcose uit te laten voeren. Met een algehele narcose voelt en merkt u niets van de tandartsbehandeling. U kunt hiervoor terecht in Amsterdam Noord én in Zaandam.

Lees meer
Implantaten in Amsterdam Noord

Ons team van tandartsen in Amsterdam Noord zijn zeer bekwaam en ervaren met angst patienten. In Amsterdam Noord hebben wij twee tandartspraktijken, gelegen aan het Mosplein op de Kamperfoelieweg en op het Distelplein.

Op de Kamperfoelieweg kunt u terecht bij de ervaren tandarts May-Ling Tjon Tson Joe jin en de lieve tandarts Milly Chen. Op het Distelplein staat de rustige tandarts Ramzi Al Romi, mevrouw Gulhan Ozcan en Leyla Erten.

 
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Amsterdam Distelplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Woensdag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de buss 52, van af Amsterdam centraal station. Vanaf Zaandam centraal station kunt u bus 394 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Implantaten in Zaandam

In Zaandam kunt u terecht bij de heer H. Haime en mevrouw S. Abdoel. Zij worden bij gesteund door de tandartsen mevrouw  M. Chen, A. Ayhan, de heer N. Parolin en de heer N. Jahn. Uw tandtechnicus is de heer R. Schmidt

Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Zaandam is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen.

Contactgegevens

Adres
Rustenburg 118
1506 AZ Zaandam
Telefoon075-6555500
WhatsApp06-26260100
Emailadresvragen@dentalzorg.nl

 

Neem contact op

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps

Onze tandartspraktijk in Zaandam is gelegen op de Rustenburg in het centrum van Zaandam, vlakbij de Westzijde. Op loopafstand vindt u Station Zaandam waar alle bus- en treinlijnen samen komen. Verder zijn er verschillende gratis en betaalde parkeerplekken rondom het VolksPark en de Zeemansstraat.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)