Angst voor de tandarts? U staat niet alleen

Angst hebben voor de tandarts, daar hebben meer mensen last van dan u wellicht denkt. Meer dan 40 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze bang zijn voor de tandarts. Tandartsangst komt voor in elke leeftijdsgroep, bij volwassenen en bij kinderen. Sommige mensen vinden het al eng om de tandartspraktijk te bellen om een afspraak te maken, laat staan om behandeld te worden.

 

Naar de tandarts gaan is niet vanzelfsprekend

Om het gebit gezond te houden is er meer nodig dan alleen goed poetsen, stoken en flossen. Een bezoek aan de tandarts is daarom belangrijk voor een controle op het gebit. Zo weet u ook of dat u een goed en gezond gebit heeft en of dat er iets mis is. Voor mensen die angst hebben voor de tandarts is dit niet vanzelfsprekend. Zij vermijden de tandarts, wat op termijn grote problemen kan opleveren voor het gebit.

Wij merken dat een grote groep vindt dat het gelukkig meevalt als ze uiteindelijk in de stoel belanden. Toch blijft de drempel hierna zeer hoog. Een andere groep zal nooit een afspraak maken en stelt het liefst de controle nog steeds zo veel mogelijk uit. Herkent u zich hierin? Dan staat u niet alleen.

 

Mogelijke oorzaken voor angst bij de tandarts

  • als één van de ouders erg bang is voor de tandarts, kan hij/zij dit onbewust hebben meegegeven aan één van zijn/haar kinderen;
  • traumatische ervaringen in het verleden, bijvoorbeeld de school- of kindertandarts
  • als de persoon al een langere tijd niet is geweest en zeer bang is voor het in totaal aantal behandelingen en verrichtingen;
  • iemand die zeer angstig is voor pijn;
  • schaamte voor de gezondheid van het gebit;
  • bang zijn dat de tandarts een ernstig gebitsprobleem vaststelt.

Traumatische ervaringen in het verleden zijn de grootste boosdoener voor het bang zijn voor de tandarts. En dat is logisch, want wanneer je als klein kind een zeer pijnlijke ervaring hebt gehad bij de tandarts, laat dit grote sporen achter. Sommige volwassenen durven dit niet uit te spreken, bijvoorbeeld uit schaamte.

 

Wij helpen u graag bij het overwinnen van de angst voor de tandarts

Onze vriendelijke tandartsen en specialisten helpen u graag en proberen u altijd centraal te laten staan. Zij zijn zeer bekwaam en hebben veel ervaring met het helpen van angstige patiënten. Zij erkennen de angst, hebben er altijd begrip voor en zullen altijd proberen om de angst voor de tandarts te overwinnen.

 

Hoe gaan onze tandartsen te werk?

Onze angstspecialisten zullen altijd eerst in gesprek met u gaan om te kijken waar de angst vandaan komt en wat u zelf als prettig ervaart en wenst. Het is voor allebei gunstig wanneer er een wederzijds vertrouwen is en wanneer u zich op uw gemak voelt en kunt aangeven wanneer u iets als onprettig ervaart. U blijft hierdoor altijd centraal staan.

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Maak kennis met ons team

In Zaandam hebben wij een vast team van tandartsen waaronder tandarts Nicola Parolin, Tatjana Sukeviciene, Ayse Ayan, Najib Jahn en Milly Chen.

Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar.

Ons team van tandartsen in Amsterdam Noord zijn zeer bekwaam en ervaren met angst patienten. In Amsterdam Noord hebben wij twee tandartspraktijken, gelegen aan het Mosplein op de Kamperfoelieweg en op het Distelplein.

Op de Kamperfoelieweg kunt u terecht bij de ervaren tandarts May-Ling Tjon Tson Joe Jin en de lieve tandarts Milly Chen. Op het Distelplein staat de rustige tandarts Ramzi Al Romi, mevrouw Gulhan Ozcan en Leyla Erten.

Extreme angst voor de tandarts? Kies dan voor Narcose of Lachgassedatie bij DentalZorg

Is uw angst voor de tandarts zo groot dat dit echt extreme vormen aanneemt? Dan kunnen wij u in deze gevallen ook helpen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw tandheelkundige behandeling onder narcose of lachgas uit te laten voeren. U kunt hiervoor terecht in onze tandartspraktijken in Zaandam en Amsterdam Noord. Voor narcose kunt u terecht bij onze tandartspraktijk in Zaandam. Door een behandeling onder lachgassedatie kunt u de behandeling met een geruster gevoel ondergaan. Met algehele narcose voelt en merkt u niets van de tandartsbehandeling.

Wij kunnen vrijwel alle tandheelkundige behandelingen uitvoeren onder narcose of lachgassedatie, van extracties tot complexe gebitsrenovaties. Op dit moment hebben wij geen wachtlijsten. Wilt u meer informatie over onze narcosebehandelingen of behandelingen onder lachgassedatie?

Lees meer over narcose
Lees meer over lachgassedatie

Wat onze patiënten vertellen

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)