Wat is een Invisalign?

Invisalign is een orthodontische behandeling waarbij doorzichtige plastic aligners worden gebruikt om de tanden geleidelijk in de juiste stand te zetten. Deze op maat gemaakte aligners worden ook wel beugels genoemd en zijn vrijwel onzichtbaar. Invisalign is een populair alternatief voor traditionele metalen beugels omdat ze comfortabel zitten en gemakkelijk uitneembaar zijn om te eten en te poetsen. De behandeling duurt doorgaans 12 tot 18 maanden, afhankelijk van de ernst van de gebitsproblemen van de patiënt.

Invisalign is geschikt voor een breed scala aan gebitsproblemen, zoals overbeet, onderbeet en kruisbeet. De beugels laten de tanden geleidelijk in de juiste positie schuiven en kunnen uitgenomen worden voor eten, drinken, tanden poetsen en flossen. Hierdoor kan de mond goed schoon gehouden worden. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle gevallen geschikt zijn voor Invisalign en dat uw tandarts of orthodontist de beste optie voor uw specifieke behoeften kan bepalen.

Image of Invisalign transparant aligner

Voor wie is een Invisalign?

De Invisalign behandeling is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een onzichtbare manier om zijn gebit rechter te maken. Om de een à twee weken krijgt u een nieuwe set aligners. Elke nieuwe ‘invisible beugel’ brengt u dichterbij uw mooie glimlach! In het algemeen kan Invisalign worden gebruikt voor de meeste orthodontische problemen die ook met traditionele metalen beugels kunnen worden behandeld.
Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle gevallen geschikt zijn voor Invisalign en dat uw tandarts of orthodontist de beste optie voor uw specifieke behoeften kan bepalen. Bij ernstige gevallen van gebitsproblemen kan een traditionele beugel mogelijk effectiever zijn dan Invisalign. Het is daarom altijd raadzaam om een consult te plannen met uw tandarts of orthodontist om te bepalen of Invisalign geschikt is voor uw specifieke gebitsproblemen.

Maak een afspraak om te zien hoe de Invisalign beugels u kunnen helpen om de glimlach te krijgen die u altijd al heeft gewild.

Hoeveel kost een Invisalign®-behandeling?

Een Invisalign® behandeling krijgen is een investering in uzelf.

Onze Invisalign® specialisten binnen DentalZorg bieden u de begeleiding, ondersteuning en zorg tijdens uw behandeltraject.
Wanneer u investeert in een Invisalign® behandeling, betaalt u niet alleen voor een product, maar ook voor de expertise, begeleiding en zorg van uw Invisalign® specialist, die ook wil dat u de glimlach van uw dromen krijgt.
Lees verder om erachter te komen hoe u vandaag nog kunt beginnen met investeren in uw glimlach.

Image of Invisalign case for aligners
 • De kosten van een Invisalign®-behandeling worden bepaald door uw specialist op basis van uw specifieke behoeften, waaronder de duur van de behandeling en het type correctie waarnaar u op zoek bent.
 • Om voorafgaand aan de behandeling een schatting van de kosten te krijgen, kunt u contact opnemen met ons van DentalZorg of naar een opgeleide Invisalign®-behandelaar in uw buurt zoeken via de tool ‘vind een Invisalign-behandelaar‘.
 • Onze opgeleide Invisalign®-specialisten kunnen een betalingsregeling aanbieden. U kunt tijdens het plannen van een afspraak controleren of u hiervoor in aanmerking komt.

Is een Invisalign®-behandeling geschikt voor mij?

Wat je moet weten over het transformeren van je glimlach met een Invisalign®-behandeling.

 

Wat is een overbeet?

Er is sprake van overbeet wanneer uw bovenste voortanden voor uw onderste voortanden uitkomen. De meeste mensen hebben op zijn minst een beetje overbeet.

Wat voor problemen kan een overbeet veroorzaken?

Wanneer uw overbeet te groot is, kan uw specialist u vertellen dat u een diepe beet hebt. Dit kan problemen veroorzaken, van tandslijtage tot kaakpijn. Onze specialisten gebruiken een percentage om de mate van overbeet te beschrijven. Een percentage van 5-25% is ideaal.

Kunnen transparante Invisalign-aligners een overbeet verhelpen?

Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen een overbeet of diepe beet verhelpen. We kunnen u helpen om een ervaren Invisalign®-behandelaar te vinden die u kan laten zien wat de Invisalign®-behandeling voor u kan betekenen.

 

Wat is een onderbeet?

Er is sprake van onderbeet als u uw mond sluit en uw onderste voortanden zich voor uw boventanden bevinden. In veel gevallen is het daadwerkelijke probleem dat uw onderkaak te ver naar voren staat.

Wat voor problemen kan een onderbeet veroorzaken?

Een onderbeet kan het moeilijk maken om goed te kauwen en duidelijk te spreken, ook kan er sneller tandslijtage ontstaan.

Kunnen transparante Invisalign®-aligners een onderbeet verhelpen?

Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen sommige gevallen van onderbeet verhelpen. Bij ernstigere gevallen van onderbeet is mogelijk een combinatie van een Invisalign®-behandeling en chirurgie vereist. We kunnen u helpen om een ervaren Invisalign®-behandelaar te vinden die u kan laten zien wat de Invisalign-behandeling voor u kan betekenen.

 

Wat is een kruisbeet?

Een Invisalign-behandelaar stelt dat er sprake is van kruisbeet als u uw mond sluit en enkele van uw bovenste tanden zich aan de binnenkant van uw onderste tanden bevinden (in plaats van aan de buitenkant, zoals gewoonlijk het geval zou zijn).

Wat voor problemen kan een kruisbeet veroorzaken?

Een kruisbeet kan ervoor zorgen dat uw tanden afslijten of afsplinteren. Het kan ook leiden tot terugtrekkend tandvlees of kleine inkepingen boven uw tandvleesrand. Dit soort schade kan pijnlijke tandvleesproblemen of zelfs botverlies veroorzaken.

Kunnen transparante Invisalign®-aligners een kruisbeet verhelpen?

Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen sommige vormen van kruisbeet verhelpen. We kunnen u helpen om een ervaren Invisalign®-behandelaar te vinden die u kan laten zien wat de Invisalign®-behandeling voor u kan betekenen.

 

Wat is een diasteem?

Wanneer er extra afstand is tussen twee of meer van uw tanden, beschrijft uw behandelaar dit als een diasteem of een spleet tussen de tanden.

Wat voor problemen kan een diasteem veroorzaken?

Door een diasteem kunnen er holtes tussen uw tanden en tandvlees ontstaan waarin voedsel kan blijven steken. Het kan uw tandvlees zacht en gevoelig maken en zelfs leiden tot tandvleesaandoeningen.

Kunnen transparante Invisalign®-aligners een diasteem verhelpen?

Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen een diasteem verhelpen. We kunnen u helpen om een ervaren Invisalign®-behandelaar te vinden die u kan laten zien wat de Invisalign®-behandeling voor u kan betekenen.

 

Wat is een open beet?

Uw Invisalign-behandelaar spreekt van een open beet als uw boven- en ondertanden elkaar niet raken als uw mond gesloten is.

Wat voor problemen kan een open beet veroorzaken?

Een open beet kan het moeilijk maken om te kauwen of bijten in een aantal alledaagse soorten voedsel, zoals appels.

Kunnen transparante Invisalign®-aligners een open beet verhelpen?

Ja, transparante Invisalign®-aligners kunnen een open beet verhelpen. We kunnen u helpen om een ervaren Invisalign®-behandelaar te vinden die u kan laten zien wat de Invisalign®-behandeling voor u kan betekenen.

Wil je meer weten over Invisalign® clear aligners?

Ons DentalZorg team staat voor u klaar om u in contact te brengen met
één van onze opgeleide Invisalign®-specialisten die uw vragen kunnen beantwoorden.

Hoe werkt de Invisalign-behandeling?

Wilt u uw glimlach transformeren? Deze 3 stappen kunnen u helpen uw nieuwe glimlach te krijgen.
Lees verder voor meer informatie over de Invisalign® behandeling.

Maak een afspraak met uw behandelaar en krijg een voorproefje van uw nieuwe glimlach

Bij de eerste stap van de Invisalign®-behandeling maakt uw specialist die opgeleid is in het gebruik van Invisalign® snelle en nauwkeurige digitale 3D-scans van uw tanden met behulp van de iTero™-elementscanner. Samen met u wordt er een aangepast behandelplan opgesteld op basis van uw wensen en behoeften.

 

Onze Invisalign®-opgeleide tandartsen staan voor u klaar

Begin de transformatie van je glimlach

Als u eenmaal tevreden bent met uw behandelplan, bent u klaar om verder te gaan met de volgende stappen in uw Invisalign® behandelingstraject.

 • Begin met het dragen van uw aligners
  Wanneer u uw eerste op maat gemaakte aligners ophaalt, evalueert uw Invisalign®-arts uw glimlach, zodat u vanaf het begin verzekerd bent van een hoogwaardige behandeling. Invisalign® clear aligners zijn gemaakt van flexibel SmartTrack™ materiaal en met de laser bijgesneden tot aan de tandvleesrand voor meer comfort tijdens uw behandeling.
 • Ga regelmatig voor controle naar uw tandarts
  U heeft ongeveer elke 6 à 8 weken een afspraak waarbij uw voortgang wordt gecontroleerd en u de volgende set aligners ophaalt. Met de Invisalign® Virtual Care5 functie in de My Invisalign™ app kan uw arts ook de voortgang bijhouden en u op afstand feedback geven tussen de persoonlijke afspraken door.
 • Ga door met uw reguliere routine
  Uw Invisalign®-aligners zijn vrijwel transparant en eenvoudig uit te nemen. U kunt dus gewoon eten en uw tanden poetsen, en met minder problemen. Vergeet niet dat u uw Invisalign® aligners 22 uur per dag moet dragen om ervoor te zorgen dat uw behandeling op schema blijft.

Onderhoud je gloednieuwe glimlach

U heeft uw glimlach getransformeerd, laten we nu de glimlach behouden waar u van houdt.

 • Draag uw aligners volgens uw Invisalign® behandelplan.
 • Stel herinneringen in voor het dragen en vervangen van uw aligners in de My Invisalign™ app.
 • Als de orthodontische behandeling eenmaal is afgelopen, kunnen tanden de neiging hebben om weer te bewegen, dus het is belangrijk om ze op hun plaats te houden voor langdurige resultaten.

Vraag uw Invisalign® tandarts naar onze retainers. Retainers zijn houders die op maat worden gemaakt en 30% sterker dan andere retainers.

Veelgestelde Vragen

Is Invisalign pijnlijk?

De Invisalign behandeling is pijnloos. Wanneer u een nieuwe aligner draagt, kan het voorkomen dat u een drukkend gevoel ervaart. Dit is normaal en juist een teken dat de onzichtbare beugel zijn werk doet. Het drukkende gevoel gaat vaak na een paar dagen over. Dus ja, het is mogelijk dat u druk ervaart tijdens de eerste dagen dat u een nieuwe aligner draagt.

Hoelang duurt een Invisalign behandeling?

De duur van een behandeling met een aligner is vergelijkbaar met die van een normale beugel en hangt voornamelijk af van de beginsituatie en het gewenste eindresultaat. Over het algemeen duurt deze behandeling echter minder lang dan een behandeling met bijvoorbeeld een slotjesbeugel. Tijdens de bespreking van het behandelplan zal de orthodontist een indicatie geven van de duur van de behandeling.

Kan ik alles eten met Invisalign?

Ja, omdat de onzichtbare beugel uitneembaar is kunt u alles eten en drinken. In tegenstelling tot een traditionele beugel kan de Invisalign beugel eenvoudig uit de mond genomen worden om te eten en te drinken. Er zijn dus geen beperkingen in wat u kunt eten of drinken. Als u de aligner in heeft, mag u alleen water drinken.

Hoe kan ik Invisalign schoonmaken?

De onzichtbare beugel is, net als de rest van het gebit, gemakkelijk schoon te maken met een tandenborstel en tandpasta. Voor het gemak kunt u uw aligners schoonmaken tijdens het poetsen in de ochtend en avond.

Wanneer moet ik Invisalign dragen?

Wij adviseren om de beugel tenminste 22 uren per dag te dragen. Tijdens het eten, drinken van andere drannken dan water en tijdens het poetsen kunt u de beugel uitdoen. Hoe langer u de beugel draagt, hoe sneller u uw gewenste glimlach heeft.

Hoelang moet ik elke Invisalign aligner dragen?

Afhankelijk van uw behandelplan, dient u iedere aligner gemiddeld twee weken te dragen.

Wat moet ik doen als mijn aligner kapot of kwijt is?

Mocht dit u overkomen, neem meteen contact op met uw Invisalign-behandelaar. Onze specialisten helpen u om het schema van uw behandelplan te blijven volgen. Enkele mogelijkheden zijn het dragen van een eerdere set aligners, een volgende set aligners of vervangende aligners.

Wordt Invisalign vergoed?

Met een aanvullende verzekering voor orthodontie kunt u mogelijk een deel van de Invisalign-behandeling vergoed krijgen. Normaal gesproken biedt een basisverzekering geen vergoeding voor orthodontie. Er zijn enkele gevallen waarbij de basisverzekering wel meebetaalt. Lees meer over Invisalign en zorgverzekering of neem direct contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Klaar voor het plaatsen van Invisalign in Zaandam of Amsterdam Noord?

Onze Invisalign professionals in Zaandam en Amsterdam Noord staan voor u klaar.

Een nieuwe glimlach is niet ver weg