Tanden Bleken in Zaandam en Amsterdam Noord

“Voor stralend witte tanden”

Wie wil er nu geen mooi wit en stralend gebit?

Tegenwoordig ziet u het overal en is het de normaalste zaak van wereld: Tanden bleken. Reclames beloven tanden wit als hagel, vaak zelfs in een korte tijd. Overal op billboards zie je meters grote foto’s met lachende modellen die stralend witte tanden hebben. Verkleuring op de tanden kan voor schaamte zorgen of een ongemakkelijk gevoel bij het lachen. Helaas is het voor hen lastig om de tandarts te raadplegen door twijfels, angst en misschien ook schaamte.

Wat is tanden bleken eigenlijk?

Tanden bleken is niets meer dan het witter maken van een of meerdere tanden of kiezen. Het gebit bestaat uit tandbeen en glazuur ( Graag een plaatje erbij zetten). De kleur wordt door beide bepaald, namelijk door de kleur van het tandbeen en de dikte van de glazuurlaag. Deze glazuurlaag wordt aangetast door veroudering en slijtage, maar ook door het consumptiepatroon. Naarmate met ouder wordt, worden de tanden ook donkerder.

Meer oorzaken van verkleuring

Veel roken, koffie drinken of voeding met kleurstoffen zorgen voor verkleuring en een aantasting op de tanden. Dit worden de externe verkleuringen genoemd. Als de tanden dagelijks niet optimaal worden gereinigd, blijft er tandplak kleven die nog kleurstoffen opnemen en het tandvlees irriteren. Er ontstaat dan tandsteen en aanslag op de tanden. Deze kan professioneel worden gereinigd door de mondhygiënist. De tanden worden dan schoon en zien er lichter uit.

Andere situaties waarin tanden bleken wordt toegepast

Er zijn ook gevallen bekend, waarbij de tanden zijn verkleurd door ontwikkelingsstoornissen en/of medicijngebruik. Dit worden de intrinsieke verkleuringen genoemd. In het verleden werd dit in eerste instantie opgelost met het plaatsen van facings of kronen op de verkleurde tanden.

Door je tanden te laten bleken, maak je deze weer mooi wit. Echter, de oorzaak van de verkleuring blijft bestaan. Het zelf bleken van de tanden zorgt dus niet voor een gezond gebit. Een voorwaarde om te bleken is het eerst op orde stellen van de mondgezondheid. Voor een optimaal en duurzaam, resultaat dient het tandvlees gezond te zijn en de mondhygiëne optimaal.

Waarom laten mensen hun tanden bleken?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel. Het gebit blijft voor velen het belangrijkste onderdeel van de uitstraling. Het paradepaardje als het ware. Men wilt er goed uitzien voor verschillende aangelegenheden; zoals een date, sollicitatie, bruiloft etc. Het eerste dat opvalt zijn de ogen en de tanden. De tanden laten de belangrijkste indruk achter.

Voor veel cosmetische ingrepen aan het gebit is het toch noodzakelijk om technische apparatuur te gebruiken. Daarentegen wordt bij het bleken een natuurlijk resultaat behaald, omdat bij het bleken de originele structuur en vorm van de tanden behouden blijft.

Hieronder de voordelen op een rij:

  • Uw tanden en kiezen zien er witter uit;
  • Gebreken aan het gebit worden mogelijk minder zichtbaar;
  • Simpele procedure;
  • Na een tijdje weer bleken, bleeklepels bruikbaar.

Hieronder de nadelen op een rij:

  • Verkleuring kan op lange termijn terug komen;
  • Huidige vullingen en kronen kunnen afwijken qua kleur. Deze bleken niet mee;
  • Geen genezend resultaat;
  • Bij zelfde consumptiepatroon tijdelijk effect.

Wat houdt tanden bleken bij Dentalzorg in?

Bij Dentalzorg passen wij het ‘thuis bleken‘ concept toe, bijvoorbeeld bij één of aantal verkleurde tanden en kiezen. Dit houdt in dat u onder begeleiding de tools krijgt om de behandeling thuis uit te kunnen voeren. De tandarts maakt een afdruk van uw gebit en bepaalt de kleur van de tanden. Op de afdrukken wordt in het tandtechnisch laboratorium een bleeklepel vervaardigd. Dit kunt u zien als een bitje van zachte kunststof dat precies over uw gebit valt, maar wel met enige ruimte zodat de bleekgel makkelijk toegepast kan worden. De gel zorgt ervoor dat de tanden uiteindelijk witter worden.

Uiteraard krijgt u van te voren een goede instructie hoe u dit thuis zelf kunt doen. Als u wilt bleken, dan is ons advies om thuis te bleken. Dit is namelijk de meeste duurzame en effectieve methode. Meestal zult u de bleeklepel ’s nachts dragen of voor een bepaalde tijd. Afhankelijk van de verkleuring ziet u na enkele dagen of weken resultaat. Dit is een veilige methode, die minder agressief is voor de tanden en weefsels.

Gevoelige tanden tijdens het tanden bleken proces

Het kan gebeuren dat uw tanden en tandvlees tijdelijk gevoelig worden. De waterstofperoxide is de werkzame stof die het glazuur ‘opent’ en binnendringt om de verkleuringen te neutraliseren. Het sluiten van het glazuur gebeurt geleidelijk, heeft tijd nodig en kan verschillen per persoon. Raadpleeg uw tandarts als u hier klachten van ondervindt. De tandarts zal dan de passende interventies samen met u bespreken.

De bleekgel die wij u meegeven bevat 6% waterstofperoxide. Hierdoor worden uw tanden blootgesteld aan een veilige dosis bleekgel. Dit is goed, want een te grote hoeveelheid waterstofperoxide kan namelijk uw tandvlees en gebit aantasten en een te kleine hoeveelheid zal minder goed de tanden bleken. De bleekgel verkrijgbaar in de winkels bevat slechts 0,1% aan waterstofperoxide, waardoor het bleekeffect aanzienlijk minder is.

Onder begeleiding thuis bleken

Onderzoek heeft aangetoond dat het buitenste deel van het glazuur direct na het bleken tijdelijk iets minder hard is. Het zuur in de bleekgel tast het glazuur licht en oppervlakkig aan. Het nadeel is vergelijkbaar met de schade aan een tand die enige tijd in contact is geweest met frisdrank. Deze veranderingen van het glazuur herstellen zich, zodra het glazuur in contact komt met speeksel. Spoel uw mond direct na het bleken met een fluoride spoelmiddel. Thuis bleken onder begeleiding van uw tandarts of mondhygiënist heeft, indien u de aanwijzingen opvolgt, geen blijvende nadelige gevolgen.

Bekijk hier voor- en nafoto’s van tanden bleken bij DentalZorg

Tanden bleken voor en na 1 min dikke lijn 640px min1
Tanden bleken voor en na 2 min dikke lijn 640px min1
Tanden bleken voor en na 5 min dikke lijn
Tanden bleken voor en na 4 min dikke lijn 640px min

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Bleken trauma tand en-of wortelkanaal behandelde tand

Als u last heeft van één verkleurde tand als gevolg van een trauma of wortelkanaalbehandeling, dan kan deze intern worden gebleekt. De tandarts beoordeelt de tand en kijkt of er meteen gestart kan worden met het bleekproces. Soms is het nodig dat de tand eerst een vóór-behandeling krijgt.

Bij het interne bleekproces zal er door de opening van de reeds uitgevoerde wortelkanaal behandeling een kleine opening worden gemaakt. Hier wordt een “papje” van het bleekmiddel in gedaan. Deze ruimte wordt ingesloten met tijdelijke vulmateriaal. Na 1 week wordt dit proces weer herhaald, totdat het gewenste resultaat is bereikt. Gemiddeld zijn er 3-4 behandelingen voor nodig. Aan het eind wordt de opening van de tand gevuld met tandkleurig vulmateriaal.

Tanden bleken, een cosmetische behandeling

Let wel, een behandelaar bij Dentalzorg zal u nooit adviseren om vanuit medische redenen uw tanden te laten bleken. Het is en blijft een cosmetische toepassing. Bleekprocessen die niet veilig zijn, kunnen uw gebit en mond ernstig schaden. Verder heeft een verkleuring van het gebit in bijna alle gevallen een oorzaak waarbij de mondhygiënist u juist beter kan helpen. Het voordeel hiervan is dat dit veel meer effect heeft op lange termijn en uw gebit wordt met de nadruk op ‘gezond’ behandeld. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist zal bijdragen aan een gezond en schoon gebit.

Belangrijke Vragen en Antwoorden Tanden Bleken

Tijdsplanning thuisbleken:

1. Consult tandarts 15 minuten
2. Uitgebreide gebitsreiniging en vervaardigen afdrukken boven- en onderkaak : 30-45 minuten
3. Ophalen van de bleeklepels en uitleg: 15 minuten
4. Eindcontrole: 15 minuten.

Wat kost Tanden bleken bij DentalZorg?

OmschrijvingBedrag
C002 - periodieke controle / probleemgericht consult€ 23,45
M03 Gebitsreiniging 30 minuten€ 83,04
2x E97 Uitwendig Tanden Bleken p. kaak inclusief Bleekspuiten€ 156,84€ 312,96
Extra Bleekspuit (indient gewenst door patiënt)(optioneel)€ 12,95
2x M40 Fluoridebehandeling na 8 weken (p. kaak)€ 15,43€ 30,86
Totaal:€ 463,26

Wordt het vergoed door de verzekering?

Als u een aanvullende verzekering heeft, kan dit deels worden vergoed. Heeft u alleen een basisverzekering, dan zijn de kosten volledig voor uw rekening. Dit geldt ook als u uw verzekeringsbudget van de aanvullende tandarts verzekering al heeft verbruikt.

Hoe lang duurt een bleekbehandeling?

De lengte van een bleekbehandeling hangt af van de bleekmethode. Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee weken voordat u een gewenst resultaat bereikt.

Krijg ik instructies mee van de tandarts?

Ja, u krijgt van de tandarts een instructieblad mee. Hierin staat in details beschreven hoe de bleeklepel werkt, hoeveel bleekgel u dient aan te brengen, hoelang u de bleeklepel in uw mond moet houden en hoe deze weer kunt reinigen. De instructies worden eerst mondeling toegelicht. Ook staat er in de instructies wat u beter niet kunt eten om het effect van het bleken intact te houden.

Kan ik ook gebruik maken van de bleekgel in geval van zwangerschap?

Nee, zwangere vrouwen dienen hun tanden niet te bleken. De tandvlees van zwangere vrouwen is extra gevoelig. Het bleekmateriaal kan voor snelle irritatie zorgen.

Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?

Dit hangt af van verschillende factoren. Factoren als roken, rode wijn drinken en eten van voedsel met sterke kleurstoffen, veroorzaken sneller verkleuringen. Op een gegeven moment zal u weer merken dat de tanden verkleurd zijn. Echter gaat dit niet zo snel en verschilt dit ook per individu.

Mijn tanden zijn gevoeliger geworden na het bleken, wat nu?

Als er echt extreme gevoeligheid optreedt tijdens het bleken, verwijder dan de bleeklepel en neem contact op met uw tandarts. Sommige patiënten krijgen tijdelijk een ongemakkelijk gevoel aan hun tandvlees, lippen, keel of tong. Als deze symptomen langer dan twee dagen aanhouden of langzamerhand erger worden, bel dan uw tandarts. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen 1 tot 3 dagen nadat de behandeling is stopgezet.

Vanaf welke leeftijd is het bleken van de tanden mogelijk?

Bleken is een cosmetische behandeling. Dergelijke behandelingen raden wij aan voor patiënten vanaf 18 jaar.

Ik kom er thuis niet uit, wat kan ik doen?

Indien u zelf niet meer uit komt met de gegeven informatie, neemt u dan gerust contact op met uw tandarts- behandelaar. Zij gaan u verder hierin op uw gemak begeleiden.

Meer informatie?

Uiteraard bieden wij tanden bleken op een zeer professionele manier aan. Wij denken graag met u mee. Toch vinden wij het belangrijk dat u van tevoren weet wat tanden bleken precies voor u inhoudt. Net als u hebben wij baat bij een gezond en hygiënisch gebit. Om te weten of tanden bleken wel geschikt is voor uw gebit en geen negatieve gevolgen heeft, raden wij aan om altijd langs te gaan bij de tandarts. Deze kan vaststellen wat de mogelijkheden zijn en of er wellicht alternatieven zijn die beter bij u passen. Neem daarom met DentalZorg contact op als u meer wilt weten over tanden bleken. U kunt ook het onderstaande formulier invullen en dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Bekijk ons team van specalisten

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Openingstijden

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Bekijken in Google Maps

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de bussen 34 en 35, van af Amsterdam CS. Vanaf Zaandam CS kunt u bus 391 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)