U wilt een kunstgebit of overweegt er een te nemen en uw tandarts adviseert u een kunstgebit. Dit is uiteraard geen makkelijke beslissing. De overstap van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit is een zeer grote stap. Niet alleen voor het kauwen en spreken speelt uw gebit een belangrijke rol maar ook voor uw uiterlijk en uitstraling.

Voor elke situatie een passende oplossing

Elk gebit is anders. Daarom vraagt elk gebit om een andere aanpak en de redenen waarom u een kunstgebit nodig heeft, zijn zeer uitlopend. Bent u op het moment gekomen om er nu iets aan te gaan doen? Dentalzorg heeft voor elke reden dé oplossing.

Bij ons kunt u zowel in Amsterdam Noord als in Zaandam terecht voor de behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit. Wij hebben alle specialisten onder een dak waarbij u in het gehele traject centraal staat. Vanaf het moment dat u op consult komt bij de tandarts tot aan het moment dat u weer lachend naar buiten kunt lopen met een nieuw volledig kunstgebit.

Hoe ziet een kunstgebit behandeling er bij DentalZorg uit?

Tijdens de eerste afspraak bij de tandarts wordt er een uitgebreid behandelplan op maat gemaakt. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten. In het behandelplan gaan wij na wat uw wensen en behoeften zijn en bespreken met u de mogelijkheden. Verder proberen wij de kosten zo transparant mogelijk met u te bespreken en krijgt u na dit consult een begroting mee.

Mocht de tandarts samen met u besluiten om alle tanden en kiezen te trekken dan gaat de tandarts het behandelplan in werking stellen. Nadat het behandelplan is geaccepteerd wordt u door de tandarts doorverwezen naar de KPT’er (klinisch prothese technicus). Hieronder vindt u een overzicht van alle behandelingen/bezoeken. Elke behandeling zal ongeveer 30 minuten duren.

De behandeling in 4 stappen

Eerste bezoek

U gaat naar de KPT’er. De KPT’er gaat op basis van het behandelplan de behandeling uitvoeren. Het eerste bezoek bij de KPT’er zal bestaan uit het maken van gebitsafdrukken. Deze gebitsafdrukken worden naar ons laboratorium doorgestuurd. Ons laboratorium zal hieruit gebitsmodellen maken. Op deze gebitsmodellen zullen wij een individuele afdruklepel maken.

Tweede bezoek

Het tweede bezoek bij de KPT-er bestaat uit het opnieuw maken van gebitsafdrukken met behulp van individuele afdruklepels. Dit zijn precisieafdrukken. Afhankelijk van uw situatie zal nader worden bepaald of er tijdens dit bezoek de wensen over de stand, maat en gewenste kleur met u wordt bepaald. Indien dit niet het geval is wordt dit tijdens het derde bezoek gedaan.

Derde bezoek

Het derde bezoek bij de KPT’er bestaat uit een beetbepalingsfase. In deze fase wordt er door de KPT’er de juiste stand van de kaken bepaald. Deze afmetingen gaan naar ons laboratorium. Daar gaan de tandtechnici deze afmetingen gebruiken om de kaakgewrichten na te bootsen (articulator). In ons laboratorium gaan wij de tanden en kiezen die getrokken moeten worden op het gipsmodel verwijderen. Met deze informatie gaan wij door middel van de maat, gewenste kleur en stand een gebitsprothese in was maken.

Vierde bezoek

Het is mogelijk dat de gebitsprothese in was moet worden gepast. Als er teveel tanden en kiezen zijn, wordt deze stap overgeslagen. Dit is individueel te bepalen, afhankelijk van de situatie. Als de prothese in was is goedgekeurd, wordt deze omgezet tot een definitieve gebitsprothese.

Het moment van de behandeling

De extractiebehandeling vindt plaats

Wij zijn nu klaar om de tanden en kiezen te extraheren (trekken). Afhankelijk van de complexiteit wordt bepaald wie de extracties gaat uitvoeren. Dat kan de tandarts zijn of de tandarts-implantoloog. De duur van de extractiebehandeling varieert tussen de 30 en 60 minuten.

Tanden trekken en kunstgebit in 1 dag

Na het trekken van de tanden en kiezen kunt u gelijk in 1 dag uw nieuwe en eerste kunstgebit dragen. U hoeft onze praktijk dus nooit zonder gebit te verlaten. Dat het trekken van de tanden en kiezen én het dragen van uw nieuwe kunstgebit in 1 dag plaats vindt, heeft meerdere doeleinden. Het dragen van uw kunstgebit zorgt er namelijk ook voor dat de kaak minder zal opzwellen en uw kunstgebit functioneert daarnaast als een bescherming van de wonden.

Nacontrole en Nazorg

In de meeste gevallen krijgt u eerst een immediaatprothese. Dit is een tijdelijke prothese. In het begin zal de immediaatprothese niet lekker zitten en kan deze klemmend en pijnlijk aanvoelen en zult u nog napijn voelen van de extractiebehandeling. Daarom komt u na 24 uur voor een (wond)controle bij de tandarts. Aansluitend daarna gaat u direct door naar de KPT’er voor een controle van uw kunstgebit. Uw immediaatprothese zal verder worden voorzien van een rebasing en krijgt u tips mee voor het dragen van de prothese bijvoorbeeld bij het eten en praten.

Vervolgtraject

Nadat de wonden zijn geheeld, zal de kaak beginnen te slinken. Na drie maanden plaatsen wij doorgaans een lichte opvulling bij de KPT’er. Zes maanden na plaatsing zullen wij gaan besluiten of er nog een opvulling zal gaan plaatsvinden. Na vier maanden komt u terug bij de tandarts. Deze zal bepalen in hoeverre de kaak geslonken is en wordt er nader bepaald of er een nieuw definitief kunstgebit voor u wordt gemaakt.

U kunt u ervan verzekerd zijn dat wij tijdens het gehele traject van uw eigen tanden naar kunstgebit het gehele proces in onze eigen handen hebben. Onze eigen specialisten vervaardigen uw kunstgebit in ons eigen laboratorium en wij leveren daarom geen geïmporteerde kunstgebitten uit het buitenland af. Tenslotte bieden wij elke dag goede nazorg. Hiervoor hebben wij een heel traject uitgestippeld. Wij zijn een van de weinige die dit in een rap tempo van 5 werkdagen kunnen realiseren.

Wij zijn het gehele jaar dagelijks geopend en wij hebben minimaal 2 tot 3 KPT’ers in huis voor een goede nazorg voor onze patiënten. Dit geldt ook voor spoedgevallen bij reparaties die in 1 dag uitgevoerd moeten worden. Ons streven is altijd om uw kunstgebit dezelfde dag nog te repareren of te voorzien van een rebasing zodat u uw prothese weer aangenaam kunt dragen.

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?
Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Belangrijke Vragen en Antwoorden over de Behandeling

Wat zijn de kosten van de behandeling?

OmschrijvingBedrag
P022 - Volledig kunstgebit boven- en onderkaak (gem. kosten incl. tech. Kosten)€ 1.241,52
P020 - Volledig kunstgebit bovenkaak€ 199,48
Vanaf eerste consultatie tot en met plaatsing inclusief:
- beetbepaling zonder specifieke apparatuur;
- per kaak waarbij niet meer dan 8 elementen immediaat -worden vervangen;
-nazorg gedurende vier -maanden na plaatsing.
P040 - individuele afdruk met randopbouw€ 71,81

Wij wijzen u erop dat de bovengenoemde bedragen indicatieve bedragen zijn en dat wij uitgaan van de meest voorkomende extracties. Wanneer u een begroting van ons ontvangt, is het daarom mogelijk dat de bedragen kunnen verschillen. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Kan ik ook onder narcose behandeld worden?

Bij DentalZorg helpen wij ook graag onze angstige patiënten aan een stralend gebit. Bij extreme angst bieden wij de mogelijkheid om onder narcose behandeld te worden. Op deze manier voelt u niets van de behandeling. Dankzij onze uitgebreide team van specialisten bieden wij u de mogelijkheid om het trekken van uw tanden en kiezen geheel onder narcose uit te laten voeren. Met een algehele narcose voelt en merkt u niets van de tandartsbehandeling.

Wilt u meer weten over onze narcosebehandelingen? Lees dan hier meer.

Ik heb een eigen tandarts. Kan ik dan alsnog bij u langs komen voor de behandeling van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit?

Ook wanneer u een eigen tandarts heeft, kunt u altijd bij ons terecht. Hiervoor is geen verwijzing nodig.

Kan ik alleen een kunstgebit krijgen voor bovenkaak of onderkaak?

Ja, dat kan. Dit valt dan onder een gedeeltelijk kunstgebit. Dit is de oplossing wanneer niet alle, maar een aantal tanden en kiezen getrokken moeten worden. Onze specialisten kijken graag in samenspraak met u wat voor u de beste oplossing is en wat het beste past bij uw wensen.

Bekijk ons Team

Contactgegevens

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten
* Door de weeks zijn we telefonisch bereikbaar vanaf 7:00 uur tot 17:50

Openingstijden

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Bekijken in Google Maps

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de bussen 34 en 35, van af Amsterdam CS. Vanaf Zaandam CS kunt u bus 391 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)