30 jaar lang specialist in kunstgebitten

Een van onze specialisaties is het vervaardigen, onderhouden en repareren van kunstgebitten. U kunt hiervoor terecht in een van onze rolstoelvriendelijke tandartspraktijken in Amsterdam Noord en in Zaandam. Op elke locatie beschikken wij over een eigen tandheelkundige laboratorium, waardoor wij alles in eigen beheer kunnen uitvoeren.

Een kunstgebit nemen bij DentalZorg heeft voor u als patiënt meerdere voordelen:

  • U staat tijdens het hele proces centraal. U bepaalt in samenspraak met ons de gewenste vorm, kleur en grootte van uw nieuwe tanden en kiezen.
  • Wij zijn niet afhankelijk van andere partijen. Zo kunnen wij ons volledig focussen op uw zorg en behandeling.
  • Onze leveranciers komen uit Nederland. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en professioneel maatwerk leveren op korte termijn.
  • De snelheid waarmee wij u kunnen helpen. Na het happen gaan wij gelijk aan de slag met het vervaardigen van uw kunstgebit.
  • U wordt dezelfde dag nog geholpen bij een reparatie of rebasing van uw kunstgebit. In veel gevallen kunt u hierop wachten.
  • Bij zeer extreme vormen van angst kunnen wij de behandeling van het trekken van tanden en kiezen onder narcose uitvoeren.

Het nemen van een kunstgebit

U heeft een gedeeltelijk of volledig kunstgebit nodig of u overweegt om er een te nemen. Wij begrijpen als geen ander dat een overstap naar een kunstgebit een hele grote stap kan zijn. Door onze ervaring en kennis helpen wij u de juiste keuze te maken. DentalZorg biedt voor elke situatie de meest duurzame, professionele én passende oplossing als het gaat om het nemen van het juiste kunstgebit. Zo kunnen wij uw wensen perfect 1-op-1 aan laten sluiten op het eindresultaat. Denk hierbij aan de kleur, vorm en de keuze voor een volledig of gedeeltelijk kunstgebit.

Overweegt u een kunstgebit?

Wilt u een kunstgebit of wilt u meer informatie? Dan nodigen wij u graag uit voor een eerste consult bij de tandarts. De tandarts kan de mogelijkheden voor een kunstgebit vaststellen. Anderzijds kan de tandarts samen met u kijken als een andere gebitsrenovatie behandeling beter aansluit bij de toestand van uw gebit. Gezonde tanden zal een tandarts namelijk nooit trekken. Dit is ethisch niet verantwoord. Besluit de tandarts om samen met u te kiezen voor een behandeling van het trekken van eigen tanden en kiezen? Dan biedt dit de mogelijkheid voor een volledig of gedeeltelijk kunstgebit.

Onze tandtechnische specialisten informeren u graag tijdens een persoonlijk gesprek. U kunt ook telefonisch, via WhatsApp of via de chat vragen stellen over de behandeling, kosten en uitvoering van de behandeling naar een kunstgebit. Een afspraak/consult bij de tandarts is altijd nodig om een behandelplan op te stellen.

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Welke behandelingen zijn er?

Volledig kunstgebit

Een volledig kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen. U kunt alleen een onder- of bovenkunstgebit krijgen zolang alle tanden en kiezen boven of onder getrokken zijn. Een kunstgebit is dan ook een complete oplossing voor de vervanging van uw gebit. Een volledig kunstgebit zorgt voor een mooi aanzicht van uw gebit zodat u weer kunt kauwen én lachen. Naast een volledig kunstgebit bieden wij andere behandelingen aan waarbij u uw tanden en kiezen kunt behouden. Een kunstgebit is daarom niet de enige oplossing.

Vergoeding van een volledig kunstgebit

Een volledig kunstgebit (boven- en/of onder) wordt vrijwel altijd vergoed uit uw basisverzekering. De vergoeding hiervan is in de meeste gevallen 75%. Veel van de aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden volledig of gedeeltelijk de overige 25%. Doorgaans kan de tandarts een keer in de 5 jaar uw kunstgebit vervangen indien noodzakelijk. Binnen de 5 jaar kan een kunstgebit vervangen worden in uitzonderlijke situaties na het indienen van een aanvraag door de tandarts.

Gedeeltelijk kunstgebit

Als niet alle tanden en kiezen getrokken hoeven te worden of wanneer u niet alle tanden en kiezen kwijtraakt, dan kunt u kiezen voor een gedeeltelijk kunstgebit. Het kan dan in de meeste gevallen gaan om een kunststof prothese voorzien van een stalen frame. Dit is een krachtige en duurzame optie. Deze prothese bevindt zich wel in een hogere prijscategorie. U kunt ook kiezen voor een flexiplast prothese.

De keuze van de juiste gedeeltelijke prothese begint bij een consult bij de tandarts. Deze bekijkt de toestand van de tanden en kiezen die u nog heeft en stelt een behandelplan op.

Vergoeding van een gedeeltelijk kunstgebit

Een gedeeltelijk kunstgebit (plaatje of frameprothese) wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt ook voor de kosten voor het trekken van tanden/kiezen en aanvullende tandarts- en techniekkosten. Met een aanvullende tandartsverzekering kunt u volledig of gedeeltelijk deze kosten vergoed krijgen.

Immediaatprothese

Vroeger kreeg u niet gelijk een nieuw kunstgebit aangemeten. Hierdoor kwam het voor dat u enkele maanden zonder tanden, kiezen én een kunstgebit leefde. Dit is uiteraard geen fijne situatie. Tegenwoordig is het mogelijk om een immediaatprothese aangemeten te krijgen, waarbij u na het trekken van de laatste tanden en kiezen meteen een eerste kunstgebit krijgt. U loopt dan met een immediaatprothese de tandartspraktijk uit.

Een immediaatprothese kan volledig of gedeeltelijk zijn maar is altijd een tijdelijke oplossing. Na het trekken van tanden en kiezen dient uw kaak zich eerst te herstellen en zal de kaak gaan slinken. De hersteltijd van uw mond verschilt per persoon en kan oplopen tot een jaar. In de herstelperiode blijft u in behandeling bij onze klinisch prothese technicus. Afhankelijk van de hersteltijd zullen wij dit proces afronden door de vervaardiging van uw definitieve kunstgebit.

Lees meer

Klikgebit op implantaten

In bepaalde gevallen is een gewoon kunstgebit niet de oplossing voor u. Dit kan te maken hebben met uw kaakvorm of als uw kaak al erg geslonken is, omdat u al een lange tijd een kunstgebit draagt. De kaakvorm begint in deze situatie steeds minder pasvorm te bieden voor een kunstgebit. Een normaal kunstgebit zit dan los in uw mond. Praten, lachen of eten wordt dan steeds lastiger. Tijdens een consult bij de tandarts-implantoloog zal de mogelijkheid voor een klikgebit besproken worden.

Een voordeel is dat door middel van 2 (of meer) implantaten een klikgebit muurvast kan blijven zitten, maar anderzijds is het toch makkelijk in- en uitneembaar. Uw kaken zullen verder niet slinken op de plek van de implantaten en uw gezicht zal minder invallen.

Lees meer

Rebasing en nazorg van een kunstgebit

Wanneer u voor het eerst uw kunstgebit krijgt, zult u merken dat er speling ontstaat tussen de kaak en het kunstgebit. Een loszittend kunstgebit voelt uiteraard niet prettig aan. Onze specialisten zullen uw kunstgebit voorzien van een rebasing. Door middel van het aanbrengen van een laagje kunststof op het kunstgebit wordt de pasvorm hersteld. Deze behandeling zal meerdere malen uitgevoerd moeten worden.

Het is moeilijk te voorspellen hoe uw kaak op een kunstgebit reageert. Daarom is het belangrijk dat u minstens een keer per half jaar langs komt bij de klinisch prothese technicus voor een controle om complicaties te voorkomen. Dit geldt ook wanneer u zelf tevreden bent over uw kunstgebit. Ook bij protheses die langer gedragen worden, is het verstandig om de prothese te voorzien van een rebasing.

Lees meer

Reparaties en onderhoud

Voor een reparatie aan uw kunstgebit kunt u terecht bij alle praktijken. Onze prothese specialisten helpen u gelijk bij binnenkomst. Vrijwel alle reparaties zijn dezelfde dag klaar. U kunt in de ochtend uw kunstgebit inleveren en deze na 16.00 uur ophalen. Kleine reparaties voeren wij vaak uit terwijl u wacht.

Repareer niet zelf uw kunstgebit

Wij raden u met klem af om te proberen om uw prothese zelf te gaan repareren. Dit kan namelijk zorgen voor een slechtere staat van uw kunstgebit. Kosten kunnen hierdoor veel hoger oplopen, of in het ergste geval zult u een nieuw kunstgebit moeten krijgen. Bij twijfel kunt u ons altijd bellen of bereiken via de chat.

Lees meer

Wat kunt u van de eerste afspraken bij DentalZorg verwachten?

U heeft contact met ons opgenomen omdat u interesse heeft in een kunstgebit bij DentalZorg. Wij plannen dan een afspraak in bij een van onze tandartsen wanneer u nog geen kunstgebit draagt. Daarnaast krijgt u een afspraak bij een van onze tandtechnische medewerkers. Wanneer u reeds een prothese heeft, wordt u direct doorverwezen. Deze afspraak duurt meestal 45 minuten. Tijdens deze afspraak zal de specialist het behandeltraject uitgebreid met u doornemen. Verder neemt de specialist ook het verwachtingspatroon met u door. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u weet welke stappen er allemaal nodig zijn voor uw behandeltraject en wat er bij komt kijken tot het moment dat u uw kunstgebit draagt.

Na de eerste twee afspraken en bij goedkeuring van uw behandelplan gaan wij gelijk voor u aan de slag. Een kunstgebit wordt altijd op maat gemaakt aan de hand van de vorm van de kaak. Dit gebeurt door middel van een hapmethode. De behandelaar gebruikt hierbij een standaardlepel en een stug. Ons eigen tandtechnisch laboratorium maakt van de afdruk een gipsmodel en een unieke lepel gemaakt van kunststof.

De kosten van een kunstgebit

De financiële aspecten van een gebitsprothese kunnen zeer ingewikkeld en verwarrend zijn. De kosten van een kunstgebit verschillen namelijk sterk per behandeling. Deze kosten hangen onder andere af van het aantal tanden en kiezen die getrokken worden, het soort prothese of de extra aanpassingen die gemaakt moeten worden. Het is daarom moeilijk om van te voren een indicatie te geven van uw behandeltraject.

In de meeste gevallen is het de moeite waard om een aanvullende tandverzekering af te sluiten, omdat tandbehandelingen slechts voor een gedeelte uit de basisverzekering worden vergoed. Heeft u reeds een aanvullende tandartsverzekering? Laat u zich dan goed informeren door uw zorgverzekeraar over de kosten die vergoed worden en welke kosten buiten uw verzekering vallen.

Kosten bij de tandarts

  • Consult € 25,27 (minimaal één consult nodig) (Code C002);
  • Opstellen behandelplan aan de hand van uitgebreid onderzoek (code c28) € 108,53
  • Rontgenfoto (code x10) € 18,62 per foto

Nu bij DentalZorg: De totale narcosekosten voor € 299,- in combinatie met een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit.

DentalZorg betaalt bij deze narcosebehandeling een groot gedeelte van de kosten voor de narcose zelf om de tandheelkundige zorg toegankelijker te maken. De kosten van de tandheelkundige behandeling staan los van de narcosekosten. Houdt u er rekening mee dat het huidige narcosetarief van € 299,- tijdelijk is. Neem daarom nu contact op om een afspraak te maken. Wij hebben op dit moment nog geen wachtlijsten.

Wilt u meer informatie over ons aanbod of een afspraak maken voor een intakegesprek?

Maak een afspraak
Kunstgebit in Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord staat de heer Alfredo Diaz graag voor u klaar met al uw vragen over uw prothese. Of dit nu geldt voor het aanmeten, passend maken of andere reparaties aan uw prothese. U kunt ervan uitgaan dat u dezelfde dag nog geholpen wordt. Sommige reparaties voeren wij zelfs uit terwijl u wacht.

Op het Distelplein bevindt zich ons tandtechnisch laboratorium waar wij kleine reparaties en rebasingen kunnen uitvoeren. Bij complexe reparaties zullen wij uw prothese in Zaandam repareren. Dit zal altijd in overleg gebeuren.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Amsterdam Distelplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Woensdag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de bussen 34 en 35, van af Amsterdam CS. Vanaf Zaandam CS kunt u bus 391 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Kunstgebit in Zaandam

In Zaandam hebben wij een vast team van tandtechnische medewerkers. U zult al bij de eerste afspraak kennis maken met prothese technicus de heer R. Schmidt, inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam in onze vertrouwde tandartspraktijk op de Rustenburg in Zaandam. In samenwerking met de tandarts gaat hij bij de eerste afspraak al gelijk voor u aan de slag. Ook voor prothese reparaties en rebasingen staat hij voor u klaar.

Hij wordt bijgestaan door het tandtechnisch laboratorium op de eerste verdieping. Hierdoor kunnen wij snel, efficiënt en vakkundig handelen en zit uw prothese binnen een mum van tijd weer als gegoten.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Zaandam is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen.

Contactgegevens

Adres
Rustenburg 118
1506 AZ Zaandam
Telefoon075-6555500
WhatsApp06-26260100
Emailadresvragen@dentalzorg.nl

 

Neem contact op

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps

Onze tandartspraktijk in Zaandam is gelegen op de Rustenburg in het centrum van Zaandam, vlakbij de Westzijde. Op loopafstand vindt u Station Zaandam waar alle bus- en treinlijnen samen komen. Verder zijn er verschillende gratis en betaalde parkeerplekken rondom het VolksPark en de Zeemansstraat.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)