Klikgebit in Amsterdam Noord en Zaandam

Een klikgebit bij DentalZorg

Bij DentalZorg kunt u in Amsterdam Noord en in Zaandam terecht voor vrijwel alle klikgebitten op implantaten. Dankzij de combinatie van een eigen tandtechnisch laboratorium en onze eigen tandarts-implantoloog, kunnen wij kwalitatief hoogwaardige klikgebitten op implantaten vervaardigen op een kort termijn en tegen een scherp tarief.

Wij maken volledige klikgebitten voor zowel de bovenkaak als de onderkaak en daarnaast klikgebitten zonder gehemelte. Wanneer u een gedeeltelijk klikgebit wenst, kunt u ook bij ons terecht. Voor iedere situatie hebben wij een passende oplossing.

Een klikgebit plaatsen, hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een klikgebit krijgt u twee of meer implantaten in de onder- en bovenkaak geplaatst. Dit zijn metalen staven die in het kaakbot worden geplaatst, waar het kunstgebit op vast geklikt wordt. Een implantaat is dan ook de basis van een kroon, brug of klikgebit. Een tandimplantaat kunt u vergelijken met een kunstmatige tandwortel en houdt het klikgebit op zijn plek.

Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal, meestal van titanium met een keramische deklaag. Hierdoor is een implantaat zeer sterk en duurzaam waardoor het in het algemeen een leven lang meegaat.

Wat zijn de verschillen tussen een kunstgebit en een klikgebit?

Een kunstgebit zit los in de mond. Een klikgebit zit vastgeklikt op implantaten maar kan toch uit de mond gehaald worden. In praktische situaties kan een kunstgebit los raken, bijvoorbeeld tijdens het eten of zwemmen. Bovendien zorgt een klikgebit ervoor dat uw kaken minder slinken en uw gezicht minder in zal vallen. Verder komen drukplekken bij een klikgebit nauwelijks voor. Een ander voordeel is dat de gehemelte vrij blijft. Bij sommige mensen kan dit prettiger aanvoelen dan een volledig kunstgebit.

De behandeling van een klikgebit is ingrijpender dan bij een kunstgebit. Bij het aanmeten van een kunstgebit komt er namelijk geen operatieve ingreep door de tandarts-implantoloog aan te pas. U zult ook rekening moeten houden met een langer genezingsproces dan bij het trekken van tanden en kiezen naar een kunstgebit.

De tandarts-implantoloog zal een aantal factoren met u bespreken en in kaart moeten brengen voordat de behandeling kan plaatsvinden:

  • Is uw kaak geschikt voor de plaatsing van een klikgebit op implantaten?
  • Hoe intensief gaat u uw gebit gebruiken?
  • Welke kosten zijn er aan de behandeling naar een klikgebit verbonden en wat wordt er vergoed vanuit verzekering?

Voorbeeld klikgebit

Kosten en vergoeding van een klikgebit

Er zijn situaties waarin u een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een tandenloze kaak die zo geslonken is dat een kunstgebit niet meer past. Er geldt dan nog steeds een eigen bijdrage van € 150,- per kaak. Komt u hiervoor niet in aanmerking, is het verstandig om te kijken of een aanvullende verzekering loont. Naast de tandartskosten betaalt u namelijk ook materiaal- en techniekkosten. In totaal kunnen de kosten oplopen tot € 5.000,- of zelfs meer (afhankelijk van het aantal implantaten).

Lees meer over de tarieven:

Tandarts tarieven 2023
Tandtechniek tarieven 2023

Heeft u een doorverwijzing voor een klikgebit nodig?

Binnen DentalZorg heeft u geen verwijsbrief nodig om een afspraak te maken voor een klikgebit. Dit is het grote voordeel van DentalZorg, want wij hebben vrijwel alle specialisten onder één dak. Dit heeft voor u als voordeel dat de communicatiekanalen kort zijn en dat een vervolgafspraak op zeer korte termijn geregeld kan worden. Heeft u een eigen tandarts? Dan kunt u uw tandarts vragen om een doorverwijzing naar DentalZorg voor een implantatenbehandeling naar een klikgebit.

Heeft u reeds een klikgebit en wilt u uw klikgebit voorzien van een controle? Of wilt u dat uw implantaten schoon gemaakt worden? Dan kunt u hiervoor zowel in Amsterdam Noord als in Zaandam terecht bij een van onze specialisten. Zij zorgen voor een uitgebreide reiniging van de implantaten en de steg en geven u een passend advies voor het zelf onderhouden van uw klikgebit.

Wilt u een afspraak maken of wilt u graag meer informatie?

Neem contact op

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

U heeft implantaten, maar u wilt een klikgebit

Wanneer u reeds implantaten heeft, krijgt u een directe afspraak bij de tandarts-implantoloog. De tandarts-implantoloog zal de implantaten controleren en uw gebitssituatie in kaart brengen. Uw implantaten worden tijdens deze afspraak ook gecontroleerd en indien nodig gereinigd. Heeft u geen eigen tanden en kiezen meer en dient uw klikgebit vervangen te worden? Dan kunnen wij een aanvraag indienen bij uw zorgverzekeraar.

In de meeste gevallen hebben wij op zeer korte termijn de goedkeuring binnen. Na ontvangst van de goedkeuring starten wij gelijk met het behandeltraject. Afhankelijk van de zorgverzekeraar hoeven wij in bepaalde situaties geen aanvraag in te dienen. De volgende stap is dat u langs komt voor het aanmeten en vervaardigen van uw nieuwe klikgebit. Dit bestaat meestal uit vijf bezoeken. Vaak kunnen wij u binnen 5 werkdagen voorzien van een nieuw klikgebit.

Heeft u met spoed een nieuw klikgebit nodig?

In bijzondere situaties kunnen wij u ook binnen 5 werkdagen voorzien van een nieuw klikgebit. U kunt hierbij denken aan vermissing of onherstelbare schade van uw klikgebit. Of als u een andere dringende reden heeft om van een nieuw klikgebit te worden voorzien.

De behandeling naar een klikgebit onder narcose

Bij DentalZorg kunt u uw behandeling naar een klikgebit ook onder narcose uit laten voeren indien u extreem angstig bent en er sprake is van een behandelachterstand. Met een algehele narcose behandeling voelt en merkt u niets van de implantatenbehandeling. U kunt bij ons terecht voor de volledige tandheelkundige behandeling naar een klikgebit. Op dit moment bieden wij een algeheel narcose actietarief aan van € 299,- ongeacht de tijdsduur. Dit is een tijdelijk tarief.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over een klikgebit behandeling onder narcose? Neem dan contact met ons op. U kunt hiervoor het contactformulier invullen, gebruik maken van de chat of ons telefonisch bereiken. Voor een consult kunt u terecht in Amsterdam Noord en in Zaandam. Op dit moment hebben wij geen wachtlijsten.

Lees meer
Klikgebit Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord kunt op het Distelplein terecht bij onze tandtechnicus de heer A. Diaz en onze tandarts-implantoloog mevrouw S. Abdoel. Ze staan bekend om hun ervaring, betrokkenheid, deskundigheid en gepast advies. Verder kunt u op het Distelplein ook terecht voor reguliere en uitgebreide tandartsbehandelingen.

Tijdens de eerste fase van de overgang naar een klikgebit is het mogelijk dat u behandeld wordt door een van onze andere ervaren tandartsen, waaronder de heer R. al Romi of mevrouw G. Özcan. 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Amsterdam Distelplein is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Woensdag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de buss 52, van af Amsterdam centraal station. Vanaf Zaandam centraal station kunt u bus 394 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Klikgebit in Zaandam

In Zaandam kunt u terecht bij de heer H. Haime en mevrouw S. Abdoel. Zij worden ondersteund door de tandartsen mevrouw M. Chen, A. Ayhan, de heer N. Parolin en de heer N. Jahn. Uw tandtechnicus is de heer R. Schmidt.

Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nllogo npcf mobileDentalZorg, locatie Zaandam is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen.

Contactgegevens

Adres
Rustenburg 118
1506 AZ Zaandam
Telefoon075-6555500
WhatsApp06-26260100
Emailadresvragen@dentalzorg.nl

 

Neem contact op

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten

Plan uw route

Bekijken in Google Maps

Onze tandartspraktijk in Zaandam is gelegen op de Rustenburg in het centrum van Zaandam, vlakbij de Westzijde. Op loopafstand vindt u Station Zaandam waar alle bus- en treinlijnen samen komen. Verder zijn er verschillende gratis en betaalde parkeerplekken rondom het VolksPark en de Zeemansstraat.

Waarom kiezen voor DentalZorg?

  • U staat centraal tijdens de hele behandeling, wij geven u de volledige aandacht die u verdient tijdens de behandeling naar een klikgebit. Tijdens de eerste afspraak gaan wij al gelijk voor u aan de slag.
  • Eigen tandtechnisch laboratorium: ontwerp en vervaardiging gebeurt in eigen beheer door onze specialisten.
  • Eigen tandarts-implantoloog en prothese technici, u heeft hierdoor geen doorverwijzing nodig. Uw behandeling wordt hierdoor aanzienlijk versneld.
  • Contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars, duidelijkheid over kosten en vergoedingen.
  • Duidelijke en transparante voorwaarden.

Een eerlijk en helder advies

Omdat elk gebit anders is, vereist elke behandeling een individueel behandelplan. Wij vinden het belangrijk dat uw wensen naadloos aansluiten bij de tandheelkundige mogelijkheden en resultaten. Wij geloven daarnaast dat voor elke situatie een passende oplossing bestaat. Toch is het belangrijk voor u dat u weet waar u aan toe bent, wat de kosten zijn en wat hiervan vergoed wordt.

Tijdens een eerste afspraak bespreken wij uw persoonlijke situatie, brengen wij uw behoeften en mogelijkheden in kaart. Na dit consult ontvangt u gelijk een begroting. DentalZorg geeft u graag een eerlijk en helder advies op maat.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)