Uw gebit speelt een belangrijke rol. Niet alleen voor uw uiterlijk maar ook bij het spreken en kauwen. Wij begrijpen heel goed dat u graag wilt lachen en wilt stralen met een mooi gebit, maar dat de eerste stap het moeilijkste is. U loopt bijvoorbeeld al jaren te twijfelen om naar de tandarts te gaan. Of u heeft zulke vervelende ervaringen gehad dat de drempel nog hoger is geworden. Dentalzorg biedt u de mogelijkheid om daar wat aan te gaan doen. Voor elke situatie is immers een passende oplossing.

Steeds meer mensen kiezen in overleg met de tandarts voor een volledig kunstgebit als de eigen tanden en kiezen niet meer te redden zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat u een kunstgebit nodig heeft. De keuze voor een volledige kunstgebit hangt daarom af van uw persoonlijke situatie.

Bent u of kent u iemand die door bepaalde oorzaken een kunstgebit nodig heeft, maar extreem angstig is voor de behandeling? U kunt nu de eerste stap met DentalZorg zetten door te kiezen voor een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit. Wij zorgen samen met u dat deze behandeling onder narcose plaatsvindt.

Lees meer over ervaringen van onze narcosepatiënten. Wij worden gemiddeld gewaardeerd met een 9 en daar zijn wij heel erg trots op!

Wanneer vindt een behandeling onder narcose naar een volledig kunstgebit plaats?

Bij mensen met een extreem hoge angst en een behandelachterstand is een narcosebehandeling vaak de enige mogelijkheid om van de pijn af te komen, of om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen en in één keer uit te laten voeren. Tijdens een behandeling bij de tandarts onder narcose merkt en voelt u niets.

Veel mensen lopen rond met een zeer zorgelijk gebit, deze mensen schamen zich om te lachen en kunnen uit angst de reguliere tandartsbehandelingen niet aan. Wij willen dat ook deze mensen de tandarts kunnen bezoeken wanneer behandelen volgens de reguliere methode echt niet meer mogelijk is.

Bij een volledig kunstgebit worden de tanden en kiezen die u nog heeft, verwijderd. Maar geen zorgen, u krijgt dezelfde dag uw kunstgebit. Als blijkt dat wij u niet kunnen behandelen via de reguliere behandelmethode dan kunt u samen met de tandarts ervoor kiezen om de behandeling onder volledige narcose te laten plaats vinden. Hierdoor kunt u angstvrij de behandeling ondergaan. DentalZorg wil deze behandeling graag toegankelijk voor u maken.

vragen over narcose? Wij helpen u graag

Speciale aanbieding bij DentalZorg: De totale narcosekosten voor € 299,- in combinatie met een volledig kunstgebit.

Op dit moment bieden wij de totale narcosebehandeling aan voor € 299,-, alleen in combinatie met een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit. Een andere voorwaarde is dat wij het kunstgebit in eigen beheer voor u vervaardigen. Bij de narcosebehandeling betaalt DentalZorg een groot gedeelte van de narcosekosten zelf.

Een van de redenen dat wij een gedeelte van de narcosekosten zelf betalen is om de tandheelkundige zorg nog toegankelijker te maken. Er zijn veel mensen die een tandartsbehandeling onder narcose nodig hebben van de pijn af te komen, of om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij willen deze behandeling toegankelijk maken wanneer er echt geen andere optie is.

Kunstgebit onder narcose in Zaandam

Narcosebehandelingen voeren wij uit op onze tandartspraktijk in Zaandam. Hiervoor hebben wij twee moderne en professionele behandelkamers gereed gemaakt. Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar.

Worden de kosten voor een volledig kunstgebit vergoed?

De tandheelkundige behandelingskosten, waaronder de vervaardiging van het volledige kunstgebit, staan los van de narcosekosten. De kosten voor een volledig kunstgebit worden in vrijwel alle gevallen voor 75% vanuit uw basisverzekering vergoed. De kosten voor de extracties (verwijderen van de tanden en kiezen) kunnen middels een aanvullende tandartsverzekering deels of volledig vergoed worden.
De kosten voor het opstellen van het behandelplan zijn ongeveer € 199,48. Dit bedrag bestaat uit:

  • Code C011/012 – opstellen behandelplan – € 119,69
  • Code x21/x22 – kaakoverzichtsfoto (röntgenfoto)* – € 79,79

*Indien nodig zullen er foto’s gemaakt worden.

Houdt u er rekening mee dat het huidige narcosetarief van € 299,- tijdelijk is. Neem daarom meteen contact op om een afspraak te maken. Wij hebben op dit moment nog geen wachtlijsten.

Hoe ziet een narcosebehandeling naar een volledig kunstgebit er bij DentalZorg uit?

Stap 1 – Consult bij de tandarts

De eerste stap heeft u eigenlijk al gemaakt en dat is dat u uw mondgezondheid boven de angst voor de tandarts of voor de behandeling naar een volledig kunstgebit plaatst. U krijgt eerst een controle bij een van onze tandartsen. Deze zal de huidige staat van uw gebit in kaart brengen en stelt een behandelplan voor u op. U krijgt daarnaast een medische vragenlijst (anamneseformulier) welke wij u verzoeken om zo zorgvuldig mogelijk in te vullen.

Stap 2 – Intakegesprek

Na de controle volgt er gelijk een intakegesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten. Tijdens dit gesprek wordt alles rustig met u doorgenomen betreft de narcosebehandeling en worden eventuele vragen gelijk beantwoord.

Als blijkt dat een narcosebehandeling noodzakelijk is, bij ons uitgevoerd kan worden en u bent akkoord met de behandeling, dan wordt er een tweede afspraak met de kpt’er (Klinisch prothese technicus) ingepland.

Stap 3 – Afspraak bij KPT’er

Deze behandeling bestaat uit het maken van gebitsafdrukken bij de KPT’er. Dit kan bestaan uit twee tot vijf afspraken. De KPT’er zal vanuit gebitsafdrukken gebitsmodellen maken. Afhankelijk van uw situatie kunnen er ook precisieafdrukken gemaakt worden. In deze stap kijken we samen met u naar de stand, maat en gewenste kleur van het kunstgebit. Vervolgens gaan onze tandtechnici aan de slag om een eindconcept te maken. Wanneer de uiteindelijke prothese in was is goedgekeurd, wordt deze omgezet tot een definitief kunstgebit.

Stap 4 – De narcosebehandeling

De narcosebehandeling vindt plaats in onze tandartspraktijk in Zaandam. Wij verwachten u minimaal 15 minuten voor de behandeling.

Het anesthesieteam vangt u op en zorgen ervoor dat u veilig onder narcose gebracht kunt worden. In de praktijk beschikken wij daarvoor over moderne en alle vereiste anesthesie apparatuur, instrumenten en faciliteiten.

De medische vragenlijst wordt nogmaals met u doorgenomen. Verder krijgt u uitleg over het anesthesiologische proces en krijgt u nogmaals de gelegenheid om vragen te stellen. Na een laatste controle in de behandelkamer door het hele team en als er geen bezwaren zijn, wordt u in alle rust in slaap gemaakt voor de behandeling. Dan vindt de behandeling plaats.

Na de behandeling wordt u onder begeleiding gebracht naar een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Als alle controles goed zijn en de anesthesioloog en de operateur het verantwoord vinden mag u met een begeleider naar huis. Bij een goedkeuring verlaat u altijd onder begeleiding van uw partner, vriend of metgezel de tandartspraktijk. U mag dus niet zelf rijden. Wij bellen u de volgende dag op om te controleren hoe het met u gaat.

Narcose Vragen & Antwoorden

Wij begrijpen dat de stap van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit een grote stap kan zijn. Er komen immers meerdere aspecten bij kijken en het is niet meer dan logisch dat u hier nog vragen over heeft. Dit kunnen vragen zijn over het narcosetraject, de behandeling, de kosten en de nazorg. Wij hebben een overzicht gemaakt met de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Kan ik ook bij u terecht voor andere behandelingen?

DentalZorg wil een narcosebehandeling toegankelijk maken voor iedereen die heel angstig is en een grote behandelachterstand heeft. Daarom bieden wij voor andere behandelingen een tarief aan van € 165,- per half uur. Hierbij kunt u denken aan:

Geen externe doorverwijzing nodig

Doordat u bij ons terecht kunt voor de volledige tandheelkundige behandeling heeft u geen externe verwijzing naar de narcosetandarts nodig. Een informatiegesprek (consult) aanvragen bij een van onze praktijken is zo geregeld. Verder heeft u bij DentalZorg het voordeel dat u vrijwel alle tandheelkundige behandelingen onder narcose kunt laten uitvoeren. Hierdoor heeft u helemaal geen verwijzing meer nodig. Dit scheelt u in de duur van uw behandeling en zijn het aantal afspraken niet meer dan nodig.

Tanden trekken en kunstgebit in 1 dag

Na de extractie behandeling (het trekken van tanden en kiezen) kunt u binnen een dag gelijk uw nieuwe kunstgebit dragen. U hoeft onze praktijk dus nooit zonder gebit te verlaten. Dat het trekken van de tanden en kiezen én het dragen van uw nieuwe kunstgebit in 1 dag plaats vindt, heeft meerdere doeleinden. Het dragen van uw kunstgebit zorgt er namelijk ook voor dat de kaak minder zal opzwellen en uw kunstgebit functioneert daarnaast als een bescherming van de wonden. Lees meer over het dragen van uw nieuwe kunstgebit.

Let wel, het vervaardigen van uw kunstgebit gebeurt in de meeste gevallen in vier zittingen. De eerste zitting vindt vrijwel altijd plaats na uw eerste afspraak bij de tandarts, wanneer er gekozen is voor het nemen van een kunstgebit. Dankzij ons eigen tandtechnisch laboratorium en de nieuwste technieken die wij toepassen, kunnen wij snel en efficiënt schakelen tussen u, de tandarts en KPT’er. Doorgaans zorgen wij er daarom dat de periode tot het dragen van uw nieuwe prothese kort verloopt. Kortom, wij streven er naar dat u zich in elk stadium van de behandeling op uw gemak voelt.

Wat onze patiënten vertellen

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)