Het belang van een goede mondzorg

De mond is een belangrijk deel van het gezicht en veel mensen willen hiermee graag opvallen. Bovendien geeft het een fijn gevoel om te kunnen lachen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over bijvoorbeeld tandaanslag, een slechte adem of een ontsteking. Een goede mondzorg is daarom belangrijk voor uw algemene gezondheid én voor de toestand van uw tanden en kiezen. Onze mondhygiënist kan u hierbij helpen.

Hoe vaak naar mondhygienist

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een ongezond gebit van grote invloed is op ons welzijn. Een ongezond gebit kan namelijk bijdragen aan het veroorzaken van veel ziekten of afwijkingen in de lichamelijke toestand. Denk hierbij aan diabetes mellitus (suikerziekte) en hart- en vaatziekten. Andere complicaties tijdens een zwangerschap kunnen daarnaast verergerd worden. Reden te meer om niet alleen uw tanden, maar ook uw tandvlees goed te onderhouden, want met poetsen alleen kom je er niet.

Lees onze blog over hoe vaak u het beste naar mondhygiënist kunt gaan

Onze mondhygiënisten in Amsterdam en Zaandam helpen en adviseren u graag

Onze mondhygiënisten helpen u graag om uw mond schoon en gezond te houden. Zij behandelen verder ontstoken tandvlees, verkleurde tanden en/of een slechte adem.

De mondhygiënisten en preventie-assistenten van DentalZorg staan bekend om:

  • Het geven van persoonlijke aandacht en u centraal te stellen tijdens de gehele mondhygiëne- of preventiebehandeling;
  • een individueel behandelplan op te stellen die naadloos aansluit aan uw behoeften en wensen;
  • het geven van uitgebreide voorlichting en een passend advies voor een optimale mondzorg;
  • mogelijke risico’s en mondklachten vroegtijdig te behandelen.

Een afspraak bij onze mondhygiënist in Amsterdam Noord of in Zaandam biedt de perfecte uitkomst een voor een optimale mondgezondheid.

Wanneer moet u naar de mondhygiënist?

Bij de 6 maandelijkse controle van de tandarts meet de tandarts de conditie van uw gebit, waaronder uw tandvlees en of er tandplak en/of ontstekingen aanwezig zijn. Deze meting wordt ook wel de DSPI score genoemd. Tussen uw tanden en uw tandvlees zit een natuurlijke ruimte. De medische term hiervoor is pocket.

Door goed onderhoud van uw gebit, bijvoorbeeld door te flossen en te ragen, blijven deze pockets in goede conditie en blijft de diepte van de pocket minimaal. Hierdoor bestaat er weinig tot geen kans voor bacteriën. Hieronder vindt u een overzicht van de DPSI score:

1. Het tandvlees is gezond
2. Het tandvlees is ontstoken, u heeft gingivitis
3. Naast gingivitis heeft u ook tandsteen
4. Afbraak van de steunweefsels, u heeft parodontitis (pocket >4 en <6)
5. Parodontitis in combinatie met teruggetrokken tandvlees
6. Een verdere verslechtering van situatie 3 (pocket 6 of groter)

Aan de hand van de DPSI score kan de tandarts u doorverwijzen naar een mondhygiënist of preventie-assistent. Bij een DPSI score van 1 of 2 krijgt u een doorverwijzing naar de preventie-assistent. De preventie assistent zorgt voor:

• het verwijderen van tandsteen en tandplak;
• polijsten van het gebit;
• meten van de dpsi score;
• fluoridebehandelingen;
• voorlichting en instructie over gebitsverzorging.

In de volgende gevallen is het zeker raadzaam om naar de mondhygiënist te gaan:

• Bij teruggetrokken tandvlees;
• Bij rood, ontstoken, gezwollen en/of bloedend tandvlees;
• Bij loszittende tanden of kiezen;
• Bij regelmatige cariës (gaatjes);
• Bij regelmatige tandplak of tandsteen op uw gebit;
• Bij een vieze smaak in uw mond of een slechte adem (halitose);
• Bij een ziekte of afwijking, die kan worden beïnvloed door uw mondgezondheid (systemische afwijkingen).

Afspraken bij de mondhygienist makkelijk te combineren

Doordat wij vrijwel alle specialisten onder een dak hebben kunnen wij afspraken bij de tandarts makkelijk combineren met een afspraak bij de mondhygiënist of preventieassistent. Behandelingen bij onze afdeling orthodontie in Amsterdam Noord en in Zaandam kunnen wij ook makkelijk combineren. Dit is niet alleen prettig voor uw agenda, maar ook fijn dat u en uw gezin in een keer geholpen kunt worden.

Geen doorverwijzing

Het is gebruikelijk dat de tandarts u kan doorverwijzen naar een mondhygiënist. Dit gebeurt wanneer de tandarts problemen of klachten constateert die de mondhygiënist kan behandelen. Tegenwoordig heeft u geen doorverwijzing meer nodig van uw tandarts. U kunt dus eenvoudig een afspraak maken bij onze mondhygiënist in Zaandam of Amsterdam.

Wij hebben vrijwel nooit een wachtrij en u kunt bij al onze tandartspraktijken terecht voor een mondhygiënebehandeling. Wilt u graag bij een specifieke mondhygiënist in Amsterdam Noord of Zaandam een afspraak? Dan kunt u dit uiteraard aangeven bij het maken van de afspraak. Wij zullen ons best doen om de afspraak in te plannen op de datum die u wenst. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Wij hopen op uw begrip.

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Kosten mondhygiënist

Volwassenen

OmschrijvingBedrag
M01 - Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten€ 14,91
M03 - gebitsreiniging p. 5 minuten (meestal 25 min tot.)€ 14,91€74,55
C001 - Consult ten behoeve van een intake (alleen bij het eerste consult na inschrijving)€ 50,54
C002 - indien nodig periodieke controle / probleemgericht consult€ 25,27
X10 - Indien nodig 2x röntgenfoto€ 18,62€37,24
X21 - Indien nodig maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto (orthopantomogram)€ 79,79
Totaal (minimaal)€ 89,46

Kinderen

OmschrijvingBedrag
M01 - Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten€ 14,91
M03 - gebitsreiniging p. 5 minuten€ 14,91
M40 - fluoridebehandeling p. kaak (indien nodig, op indicatie)€ 16,62
V30 - Sealen eerste element€29,92
V35 - Sealen ieder volgende element in zelfde zitting€ 16,62
Totaal€ 92,98

Worden de kosten van de mondhygiënebehandeling vergoed?

De kosten voor een behandeling worden bijna altijd door uw zorgverzekeraar vergoed, mits u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Wij hebben met veel zorgverzekeraars overeenkomsten gemaakt.  Wij helpen u graag bij het in kaart brengen van de kosten en wat mogelijk uw eigen bijdrage is. Wij raden daarnaast onze patiënten aan om contact op te nemen met de zorgverzekeraar contact op te nemen om een beter beeld te krijgen over de vergoedingen en het huidig tandartsbudget.

Mondhygienist Amsterdam Noord

Ons team van mondhygienisten en preventieassistenten in Amsterdam Noord staan graag voor u klaar. Ze staan bekend om hun betrokkenheid, open uitstraling, deskundigheid en gepast advies. Sommige behandelaren spreken Engels, Arabisch, Turks en Iraans. In Amsterdam Noord hebben wij twee tandartspraktijken, gelegen aan het Mosplein op de Kamperfoelieweg en op het Disteplein. Op de Kamperfoelieweg is mevrouw E. Acinik onze vaste mondhygieniste. Op het Distelplein kunt u terecht bij de heer E. Kanigur, mevrouw W. El-Shennawy en mevrouw F. Nikrawesh.

Mondhygienist Zaandam

In Zaandam hebben wij een vast team van mondhygiënisten bestaande uit mevrouw Huriye Yildiz, Amal Nouere, Fatima Magied Hoda Salbi. Zij worden bij gesteund door de preventie-assistenten mevrouw B. Tanriverdi en mevrouw Aleyna Yorulmaz. 

Bekijk ons team van specialisten

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)