Lachgassedatie bij de tandarts

Ongeveer een kwart van de Nederlanders is angstig voor de tandarts. Mede door deze angst kan het zijn dat u al jaren niet naar de tandarts bent geweest. Dit kan als gevolg hebben dat gebitsproblemen toenemen. Deze gebitsproblemen kunnen weer andere vervelende gevolgen hebben. Herkent u zich hierin? Dan kunt u samen met DentalZorg kiezen voor een behandeling onder lachgas sedatie.

Wij begrijpen dat tandheelkundige zorg voor iedereen toegankelijk moet kunnen zijn, ook voor angstige patiënten. Maar de angst kan ervoor zorgen dat u deze zorg uitstelt. DentalZorg en ons team van behandelaren zien het als een belangrijke taak om patiënten met extreme angst voor de tandarts en de daardoor opgelopen behandelachterstand met een gerichte aanpak te helpen. Om de tandartsbehandeling door te laten gaan, kan lachgassedatie dé oplossing zijn. Hierdoor kunt u de behandeling met een geruster gevoel ondergaan.

DentalZorg wil u graag een compleet pakket van tandheelkundige zorg en dienstverlening bieden. U heeft bij ons het voordeel dat wij vrijwel alle tandheelkundige behandelingen onder één dak aanbieden. Hierdoor kunnen meerdere behandelingen tijdens één bezoek plaatsvinden en weet u al vanaf het begin waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Een ander voordeel is dat wij onze patiënten ons beschouwen als een laagdrempelige en zeer toegankelijke tandartspraktijk.

 

Hoe werkt een behandeling onder lachgassedatie bij de tandarts?

De wetenschappelijke naam voor lachgas is distikstofmonoxide (N2O). De lachgas die wij toepassen, is gemengd met zuurstof. Het inademen van het gas ontspant lichaam en geest en heeft daardoor een kalmerende werking. Een van de misverstanden over lachgas is dat de patiënt wordt ingeslapen. Dit is niet het geval, omdat de patiënt tijdens de procedure wakker blijft. Tijdens de behandelingen kunt u zich een beetje licht in het hoofd voelen en/of een zwevend gevoel ervaren.

 

Gevolgen van angst

Angst voor de tandarts heeft vaak een verslechterde mondgezondheid en verslechterde algehele gezondheid tot gevolg. De uitwerkingen zijn vaak ernstig te noemen. In een later stadium leidt dit tot grotere problemen met ernstige gevolgen voor de mond, de algehele gezondheid en de psychosociale situatie van de patiënt. Het trekken van tanden en kiezen in combinatie met een kunstgebit zijn dan vaak de enige opties en dat kan een ingrijpende behandeling zijn. Wij komen dit iedere dag tegen.

 

Ons doel is om uw angst voor de tandarts te overwinnen

Gelukkig kunnen de meeste patiënten die kennis maken met DentalZorg behandeld worden zonder lachgassedatie. Een behandeling onder lachgas zorgt er niet voor dat de angst verdwijnt of volledig zal verdwijnen. Het behoort tot een van de middelen om ervoor te zorgen dat u de behandeling zo goed mogelijk kunt ondergaan.

Ons streven is om u via de reguliere wijze te kunnen behandelen. Is de angst te groot en is een behandeling met lachgas noodzakelijk? Dan zullen onze tandartsen de behandeling met lachgas uitvoeren. Zij zullen er alles aan doen om u op uw gemak te laten voelen en om de behandeling zo gerust mogelijk te ervaren.

U wordt geholpen door specialisten

Onze tandartsen en het gehele team ondergaan een speciale opleiding voor angstbegeleiding en lachgassedatie volgens de de daarbij behorende normen van de richtlijnen met een regelmatige update van kennis en vaardigheden.

 

Wat zijn de kosten voor de lachgasbehandeling?

De bijkomende kosten voor het toedienen van het lachgas zijn:

OmschrijvingBedrag
B10 – Introductie roesje (lachgassedatie)€ 33,25
B11 - Toediening roesje (lachgassedatie) € 33,25
B12 - Overheadkosten roesje (lachgassedatie)€ 41,56
Totale lachgaskosten€108,06

Hier komen de tandheelkundige kosten nog bij.

 

Wij bieden onder andere lachgasbehandelingen aan voor:

Wij bieden lachgasbehandelingen voor vrijwel alle tandheelkundige behandelingen aan. Denk hierbij onder andere aan:

  • bij een behandelachterstand in combinatie met angst voor de tandheelkunde en waarbij regulier behandelen geen mogelijkheid is;
  • gebitsrenovatie;
  • trekken van tanden / kiezen;
  • van eigen tanden en kiezen naar een volledig of gedeeltelijk kunstgebit;
  • een behandeling naar een klikgebit op implantaten ;
  • kroon of brug in combinatie met een of meerdere implantaten;
  • vullingen;
  • wortelkanaalbehandeling;
  • tandvleesbehandelingen uitgevoerd door de tandarts (parodontologische behandeling)

 

Lachgas sedatie voor kinderen

Heeft uw kind een extreme angst voor de tandarts en bang om pijn te voelen? Dan kan een behandeling onder lachgassedatie een goede oplossing zijn. Lachgas wordt vaker gebruikt bij kinderen die zeer bang zijn voor medische ingrepen en zo ook bij tandheelkundige behandelingen.

Lachgas sedatie passen wij op een veilige manier toe, terwijl uw kind bij bewustzijn blijft. Uw kind zal de behandeling geruster kunnen ondergaan. Kinderen ouder dan vier jaar kunnen onder lachgas behandeld worden.

 

Hoe ziet een lachgasbehandeling bij DentalZorg eruit?

1. Het consult:
Hier gaat het er voornamelijk om dat u went aan de omgeving en uw problemen en wensen met ons kan delen. De tandarts zal u hierbij op de hoogte brengen van de mogelijkheden om u te behandelen. Om een indicatie vast te stellen zal de tandarts rustig in uw mond kijken rekening houdend met uw angst. Vervolgens zal de tandarts een behandelplan opstellen en zal hij eventueel foto’s maken. Hierbij zal de tandarts ook kijken naar uw gezondheidssituatie en of lachgas wel de oplossing is die bij u past. Geheel in samenspraak met u zal de tandarts de volgende stap bespreken en een volgende afspraak inplannen.

2. de behandeling:
Wanneer is gebleken dat er geen andere mogelijkheid dan met lachgas de behandeling te ondergaan, dan is de tweede stap de tandheelkundige behandeling onder lachgas. Het ultieme doel is altijd om de patiënt in het reguliere traject te integreren.

 

Bij ons geen doorverwijzing voor lachgassedatie nodig

Om bij de tandarts onder lachgas te behandelen, heeft u geen verwijzing van uw eigen tandarts nodig. Een afspraak maken bij de lachgas tandarts bij een van onze praktijken is zo geregeld. Wij beschikken over meerdere tandartsen die zijn opgeleid om te behandelen met lachgas. Daarnaast heeft u bij DentalZorg het voordeel dat u vrijwel alle behandelingen binnen onze al praktijken in Zaandam en Amsterdam Noord onder lachgassedatie kunt laten uitvoeren. Hierdoor heeft u helemaal geen verwijzing meer nodig met als gevolg een korte behandelduur.

Wat onze patiënten vertellen

Bekijk ons team

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Whatsapp

Lachgas Tandarts in Amsterdam Noord en Zaandam

Voor de tandartsbehandeling onder lachgassedatie bent u van harte welkom bij onze tandartspraktijken in Amsterdam Noord en Zaandam. Hiervoor hebben professionele behandelkamers met de benodigde apparatuur gereed gemaakt. Onder begeleiding van de lachgas tandarts vindt de tandheelkundige behandeling plaats.

Onze tandartspraktijk in Zaandam heeft een centrale ligging en is daarmee makkelijk te bereiken voor mensen buiten Zaandam. Ook onze tandartspraktijk in Amsterdam zijn gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als openbaar vervoer. Een deel van onze patiënten komt namelijk uit het hele land en reist vaak zelfs meer dan 100km om bij ons onder lachgas te laten behandelen. Wij krijgen regelmatig te horen dat de afstand vrijwel geen rol speelt bij een vertrouwelijke tandartspraktijk als DentalZorg.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)