De glimlach van de mens is een van de belangrijkste kenmerken van een goede gezondheid en kan een blijvende positieve indruk achterlaten. Veel mensen zijn ontevreden over hun glimlach. Die ontevredenheid kan te maken hebben met verkleurde, scheve of afgebroken tanden. Of spleetjes of veel ruimte tussen de tanden.

Heeft u last van oneffenheden in uw gebit en wilt u hier iets aan gaan doen? Kies dan voor kwaliteit en duurzame composiet of porseleinen facings van DentalZorg in Amsterdam Noord en Zaandam.

 

Iedereen verdient een stralende glimlach

Wij geloven dat iedereen het verdient om een geweldige glimlach te hebben. Met duurzame en kwalitatieve facings van DentalZorg willen wij u die glimlach geven. Wij vervaardigen facings in onze eigen praktijk. Hierdoor kunnen wij de facings volledig aansluiten bij uw wensen en meestal binnen 1 dag plaatsen. U bent altijd welkom in een van onze moderne en professionele tandartspraktijken in Amsterdam en in Zaandam. Samen met de tandarts worden uw wensen en behoeften in kaart gebracht en geven wij u een duidelijke en transparante begroting mee.

 

Wat zijn facings?

Een facing kan een restauratie zijn van één of meerdere tanden, welke bestaat uit een porseleinen harde laag of schild. facings kunnen de ideale cosmetische behandeling zijn voor verkleurde en gebroken tanden of om spleetjes tussen de tanden te dichten. De facing wordt eerst klaar gemaakt en geruwd, waardoor de facing het beste blijft zitten. Het resultaat van facings is dat uw gebit weer egaal, wit is en een stralend aanzicht heeft.

 

Waarom kiezen voor facings bij DentalZorg?

 • Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van porseleinen en composiet facings;
 • Wij werken alleen met hoogwaardige materialen en moderne technieken;
 • Wij maken facings in ons eigen laboratorium;
 • Altijd de mogelijkheid om een afspraak in te plannen en geen wachtlijsten;
 • Wij zijn het hele jaar geopend en kunnen het hele jaar door nazorg leveren;
 • Van tevoren duidelijkheid over de kosten van de behandeling.

 

Het verschil tussen Composiet en Porseleinen Facings

Er zijn twee soorten facings, namelijk composiet en porseleinen facings. Bij composiet facings hoeft de tandarts minder van de tand af te slijpen dan bij een porseleinen behandeling. De keuze van de uiteindelijke kleur is meer voorspelbaar. De kosten van de behandeling zijn ook doorgaans lager. Daarnaast duurt de composiet behandeling in het algemeen korter. In de meeste gevallen hoeft u slechts een keer langs te komen voor een behandeling.

Porseleinen facings zijn van een duurzamer en gladder materiaal dan composiet facings en zien er cosmetischer uit. Porseleinen facings gaan ongeveer 15 tot 20 jaar mee. De kleur van porseleinen facings is zeer nauwkeurig te bepalen en is een voordeel ten opzichte van composiet facings. Verder is een porseleinen facing minder gevoelig voor aanslag op uw gebit.

Kosten composiet facings

 • Composiet facings € 100,- per tand of kies
 • Intake gesprek en opstellen behandelplan € 119,69 (code C011)

Kosten porseleinen Facings

 • Porseleinen facings € 435,- per tand of kies.
 • Intake gesprek en opstellen behandelplan € 119,69 (code C011)
 • Gebitsmodellen (code C013) gemiddeld € 33,25 per kaak plus techniekkosten € 61,87

De totale kosten van de behandeling zijn afhankelijk van het soort behandeling en hoeveel facings wij plaatsen. Elk gebit is uniek. Hierdoor maken wij een individueel behandelplan op aan de hand van uw situatie. De tandarts kan daarom meerdere röntgenfoto’s maken of u adviseren om eerst een gebitsreiniging te nemen voordat de behandeling plaats vindt.

Bekijk voor- en nafoto’s facings

Welke facings behandelingen zijn er?

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Composiet Facings

Welk materiaal gebruiken wij voor onze composiet facings?

Onze composiet facings zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Wij gebruiken de composiet van 3M Espe Filtek Supreme XTE. Dit is een zeer kwalitatief hoogwaardig, wereldwijd product waarbij er veel mogelijkheden zijn. Van alle composietmaterialen is dit de composiet die de meest natuurlijke look geeft en het minste verkleurt.

Voordelen van composiet facings

 • Een composiet facing is in het algemeen goedkoper dan een porseleinen facing.
 • Bij facings van composiet wordt er niets tot weinig van de tand afgeslepen. Hierdoor wordt de tand of kies zoveel mogelijk behouden.
 • Er is doorgaans slechts één behandeling nodig voor het plaatsen van de composiet facing(s).
 • Composiet facings zijn makkelijker te repareren of te herstellen.

Nadelen van composiet facings

 • Composiet facings kunnen een dof uiterlijk krijgen en hierdoor krijgt het een minder natuurlijk effect. Composiet heeft van zichzelf een meer doffe kleur dan porselein.
 • De afwerking van een composiet facing gebeurt in één behandeling, echter wel in fases. De tandarts vult de tand of kies elke keer met een stukje composiet om meer detail te geven aan het uiterlijk.
 • Composiet facings hebben een kortere levensduur. Dit hangt natuurlijk af van het onderhoud van het gebit en de mondgezondheid.

Het aanbrengen van composiet facings kan bij ons op twee verschillende manieren:

 

 

Directe methode:

Hierbij wordt de composiet facings direct in de mond opgebouwd. Deze methode is meestal geschikt voor een vrij simpele situatie bij een of twee tanden. Voordeel hiervan is dat het tot een snel resultaat leidt. De behandeling kan in de meeste gevallen ook direct worden uitgevoerd. De behandeltijd is ongeveer een uur.

Indirecte methode:

Hierbij worden er afdrukken gemaakt die naar onze laboratorium gaan. In de laboratorium wordt er een wax-up gemaakt zodat wij kunnen zien hoe het resultaat eruit zal zien en wat voor marges er zijn. Nadat de wax-up is goedgekeurd, wordt er een zogenaamde composiet lepel gemaakt en zodoende wordt het in de mond geplaatst. De behandeltijd voor deze behandeling is ongeveer anderhalf uur. Nadat de afdrukken zijn gemaakt duurt het ongeveer een week voordat het laboratorium de composietlepel klaar heeft.

De stappen van een composiet facings behandeling

Het aanbrengen van facings kent verschillende fasen:

 • De kleur kiezen

Allereerst wordt de gewenste kleur gekozen samen met uw tandarts. Hoe de kleur uitpakt is door de tandarts meteen duidelijk te maken. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar die bovendien te mengen zijn.

 • De tand(en) afslijpen

Indien nodig, wordt er een heel klein laagje van het oppervlak van uw tand weggeslepen. Op die manier wordt er ruimte voor de facing gecreëerd. Wanneer dit niet gebeurt nemen de tanden toe in dikte.

 • De facing vastplakken

Eerst wordt uw tand met zuur behandeld voordat het composiet wordt aangebracht. Tevens wordt er een hechtlaag op de tand aangebracht. Hier wordt tenslotte het zachte composiet op geplaatst.

 • De facing op vorm krijgen

Als de composiet op uw tand is aangebracht, wordt het vulmateriaal eerst grof in de juiste vorm gekneed. De composiet wordt met een blauw licht beschenen wanneer de juiste vorm is vervaardigd. Zo wordt het composiet hard gemaakt. Dan wordt het composiet in de juiste vorm geslepen en wordt het oppervlak gepolijst. Daarna is de facing voltooid. Mocht u ontevreden zijn over een vorm of kleur dan is het mogelijk dat dit nog wordt aangepast.

Porseleinen Facings

Welk materiaal gebruiken wij voor onze porseleinen facings?

Wij maken onze keramische (porseleinen) facings van E-max Ivoclar. Dit is een hoogwaardig esthetisch materiaal dat al vele jaren met succes wordt toegepast. Daarnaast beschikt ons tandtechnisch laboratorium over de meest professionele apparatuur om hoogwaardige kwaliteit porseleinen facings te vervaardigen.

Voordelen van porseleinen facings:

 • De facings zijn gemaakt van duurzamer en gladder materiaal en zien er natuurlijker uit.
 • Een porseleinen facing is minder gevoelig voor bijvoorbeeld aanslag op uw gebit.
 • De kleur van de facing is zeer nauwkeurig te bepalen en is dan ook een voordeel ten opzichte van composiet facings.
 • Porseleinen facings worden zeer nauwkeurig gemaakt in ons eigen tandheelkundig laboratorium.

Nadelen van porseleinen facings:

 • Porseleinen facings zijn duurder dan composiet facings.
 • Er zijn minimaal 2 afspraken nodig voor de behandeling.
 • Er wordt meer van de tand afgeslepen dan bij composiet facings.

De stappen van een porseleinen facings behandeling

U heeft verder minstens twee afspraken nodig voordat de tandarts de porseleinen facings plaatst. De fases zijn als volgt:

 • De kleur kiezen

Allereerst kiest u samen met de tandarts de kleur die u wenst. Hier wordt een kleurenstaal voor gebruikt. In ons tandtechnisch laboratorium vervaardigen wij uw facings.

 • De tand(en) afslijpen

Er moet zo goed als altijd glazuur weggeslepen worden bij een porseleinen facings. Dit is zo omdat de facing minimaal een halve millimeter breed dient te zijn.

 • De facing in de natuurlijke vorm vervaardigen

Er wordt een afdruk van uw tand vervaardigd. Deze afdruk wordt vervolgens naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd. Daar wordt uw facing met de juiste vorm vervaardigd.

 • De facing aanhechten

Gedurende de tweede behandeling wordt de facing aangebracht. Eerst worden uw tanden met een special middel behandeld zodat het gebit is voorbereid. Bovendien wordt er een hechtlaag op uw tand aangebracht. Hierop wordt de facing geplakt. Mocht u ontevreden zijn over de kleur of vorm van de facing, dan moet er een nieuwe facing in het tandtechnisch laboratorium worden vervaardigd.

Facings Amsterdam Noord

Ons team van tandartsen in Amsterdam zijn zeer bekwaam en ervaren met het plaatsen van facings. In Amsterdam Noord hebben wij twee tandartspraktijken, gelegen aan het Mosplein op de Kamperfoelieweg en op het Distelplein.

Op de Kamperfoelieweg kunt u terecht bij de ervaren tandarts May-Ling Tjon Tson Joe Jin en tandarts Nicola Parolin. Op het Distelplein staat de rustige tandarts Ramzi Al Romi, Sangita Poudel en Leyla Erten voor u klaar.

Facings Zaandam

In Zaandam hebben wij een vast team van tandartsen waaronder Nicola Parolin, ervaren Tatjana Sukeviciene, Ayse Ayan, Najib Jahn en Milly Chen. Elke tandarts is uniek in zijn of haar eigen werkwijze en zullen altijd proberen om u op uw gemak te stellen gedurende de behandeling.

Onze tandartsen geven u van tevoren duidelijkheid en stellen u als patiënt altijd centraal. Persoonlijke aandacht staat altijd voorop.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)