Mondhygiënist E. Kanigur
nl gb tr

Naam: Dhr. E. Kanigur

Functie: Mondhygiënist

Emre staat bekend om zijn sociaal karakter en heeft ruim tien jaar praktijkervaring. In 2011 heeft hij de opleiding mondzorgkunde aan het ACTA afgerond met als specialisatie parodontologie. Hij gelooft dat een goede mondhygiënist in staat moet zijn om een patiënt te motiveren om het gebit goed te onderhouden.

Emre heeft de ambitie om zich meer te verdiepen in implantologie en blijft zich verder ontwikkelen.

Emre spreekt naast Nederlands ook Engels en Turks. In zijn vrije tijd besteedt hij graag tijd met zijn gezin en beoefent hij basketbal en voetbal op professioneel niveau.

Wil je meer weten over Emre? Lees dan het onderstaande interview.

Ervaring:

Drie jaar in een algemeen tandheelkundige praktijk in Haarlem. Twee jaar in een praktijk voor mondhygiëne. Ruim 1,5 jaar in praktijk voor kindertandheelkunde en negen maanden in een praktijk voor implantologie.

Waarom wilde je mondzorgkundige worden?

Toen ik 5 jaar was wilde ik al tandarts worden. Ik woonde op die leeftijd nog in Turkije, waar ik ook ben geboren, en was toen een keer bij de tandarts. Ik vond het allemaal erg interessant wat daar gebeurde en toen wist ik het, ik wil later ook tandarts worden. Na het lyceum wilde ik naar de universiteit om tandheelkunde te studeren maar toen verhuisden we naar Nederland en ging dat niet door.

Aan welke (basale) criteria moet volgens jou een goede mondzorgkundige voldoen?

Een goede opleiding natuurlijk om te beginnen. En je moet goed kunnen motiveren. Als bijvoorbeeld iemand zijn of haar tanden niet goed poetst dan leg je uit waarom het zo belangrijk is om wel goed te poetsen, wat de nadelige gevolgen kunnen zijn als je dat niet doet. En je moet sociaal zijn, goed omgaan met de patiënten en kunnen luisteren. Wat zijn de wensen en wat zijn de mogelijkheden.

Wat vind je zelf, als mondzorgkundige, van DentalZorg? Bijvoorbeeld: Hoe zou jij de voordelen omschrijven van (het) cliënt zijn bij DentalZorg?

Het is een gezellig bedrijf, er is een leuke sfeer, voor de medewerkers maar daarom juist ook voor de cliënten. Er zijn oudere maar ook veel jongere medewerkers, de leeftijden zijn goed verdeeld. Een belangrijk voordeel voor de cliënten is dat we geen wachtlijsten hebben. Je kunt snel een afspraak maken. Bij andere praktijken moet men soms een maand of zelfs langer wachten. Verder zijn we meertalig, bijvoorbeeld mijn taal, Turks, en verder Marokkaans, Spaans, Afghaans en Indonesisch. DentalZorg richt zich bewust op deze grote groep mensen. En tot slot vind ik het uitstekend dat alle collega’s allemaal leergierig zijn, ze willen altijd blijven bijleren. Het bedrijf stimuleert dat en biedt daar ook de mogelijkheden toe.
Het komt natuurlijk voor dat je cliënten moet doorverwijzen naar collega’s en/of andere specialisaties.

Blijf je jezelf dan als eindverantwoordelijk zien, als eerste ‘sluis’ in het gehele tandheelkundige traject?

De cliënt komt eerst binnen bij een van onze tandartsen, dat is standaard. Deze verwijst eventueel door naar mij of een andere specialisatie. Zodra ze bij mij terechtkomen blijf ik uiteraard verantwoordelijk voor dat traject. Daar ben ik me goed van bewust.

Waarom zouden cliënten voor jou moeten kiezen?

Wat ik onder de vraag over de criteria heb geantwoord, daar ben ik goed in. Motiveren, sociaal zijn en goed kunnen luisteren, ja daarvoor zijn ze bij mij aan het goede adres.

Vertel iets over jezelf. Bijvoorbeeld over je karakter, gezin, vrienden, hobbies.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, nog heel jong. Ik houd van reizen en van basketbal. In Turkije speelde ik zelfs op professioneel niveau. Maar ik moest helaas stoppen met die sport omdat ik tot twee keer toe mijn arm brak, tijdens een training nota bene. En voetbal natuurlijk, eigenlijk vind ik alle balspellen leuk, ook biljart. Oh en schaatsen vind ik ook geweldig om te doen. Als jongen woonde ik vlakbij de Jaap Edenhal dus ik had alle kans om veel te schaatsen.

Heb je nog verdere ambities, bijvoorbeeld een nadere specialisatie?

Ik heb ook een studie elektrotechniek gedaan maar heb die niet afgerond. Ik deed toen twee studies tegelijk, met mondzorgkunde samen dus, en dat was niet te combineren. Ik zou met elektrotechniek eigenlijk nog wel meer willen doen maar voorlopig richt ik me vooral op de tandheelkunde. Vooral implantologie vind ik erg interessant.

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden?
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders