DentalZorg maakt narcosebehandelingen zo toegankelijk mogelijk

Angst voor de tandarts komt vaker voor dan u wellicht denkt en dit is zeker niet ongewoon. Door de angst voor de tandarts kan het voorkomen dat u al jaren lang de tandarts heeft vermeden. Hierdoor worden periodieke controles overgeslagen met als gevolg van gebitsproblemen. De angst voor de tandarts en het lang uitstellen van een tandartsbezoek kunnen een drempel vormen om de stap naar narcose daadwerkelijk te nemen. Niet weten wat u kan verwachten aan kosten kan hierin ook een rol spelen.

DentalZorg wil graag dat u weet waar u aan toe bent en wat u kan verwachten om de drempel tot een behandeling zo laag mogelijk te maken. In dit kader hebben wij het kostenplaatje van verschillende narcosebehandelingen voor u in kaart gebracht. Uiteraard kunnen aan deze voorbeelden geen rechten ontleend worden. Elke situatie verschilt namelijk per persoon en de mate waarin u verzekerd bent.

Hieronder vindt u de volgende narcose casussen:

  1. Volledige extracties onder narcose i.c.m. een kunstgebit
  2. Volledig klikgebit (op implantaten) onder narcose bij een tandeloze kaak

1. Behandeling volledige extracties onder narcose in combinatie met een kunstgebit bij een aanvullende tandverzekering

Samen met de tandarts is er voor Marieke A. uit Apeldoorn gekozen voor een behandeling volledige extracties onder narcose in combinatie met een kunstgebit. De kosten voor deze behandeling kunnen we opsplitsen in drie delen:

  1. De kosten voor de narcose
  2. De kosten voor het noodgebit
  3. De kosten voor de tandheelkundige behandeling
  1. De kosten voor de narcose bieden wij bij volledige extracties i.c.m. een kunstgebit aan tegen een gereduceerd tarief van €299,- ongeacht de tijdsduur. Deze kosten zijn niet gedekt door haar verzekering.
  2. De eigen bijdrage voor het noodgebit bedroeg € 225. Het overige gedeelte (€ 675) wordt volledig door de basisverzekering vergoed. In het geval van Marieke A. zijn deze kosten volledig vergoed, omdat haar aanvullende verzekering ook de eigen bijdrage dekt.
  3. Tandheelkundige behandeling:

De volgende belangrijke codes zijn bij deze behandeling in rekening gebracht : C28, X21, H11, H16, H35, H90 en H21; en bedragen in het geval van Marieke A. € 1000 waarvan € 500,- is vergoed door de aanvullende verzekering. Deze afgeronde bedragen vindt u terug in een overzicht van de kosten en vergoedingen van Marieke A.

Kosten Vergoeding verzekering Te betalen
Narcosekosten € 299,- Geen €299,-
Noodgebit * € 900 €900 € 0
Tandheelkundige behandeling € 1000 € 500 € 500
Totale kosten voor eigen rekening                                                                              € 799,-

Overzicht kosten en vergoedingen Marieke A.

Marieke A. heeft slechts € 799,-  betaald.

*Let op: 75% van het noodgebit wordt door de basisverzekering vergoed, waardoor het eigen risico belast kan worden.

Hoe is het proces van Marieke A. verlopen?

Zij heeft op 2 september gebeld en de stap genomen om een afspraak te maken.

6 september 2021 heeft de afspraak plaatsgevonden bij de tandarts en andere collega’s, waarna een start gemaakt is om haar kunstgebit te vervaardigen.

Er is gebleken dat ze al lange tijd niet naar de tandarts geweest is vanwege enorme angst voor de tandarts. Met als gevolg een grote behandelachterstand en ze liep met vele ongemakken en pijn rond. 21 september is Marieke A. naar volle tevredenheid en succes behandeld.

Wordt vervolgd.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem contact op
Bekijk ervaringen

2. Volledig Klikgebit onder narcose bij een tandeloze kaak

Samen met de tandarts is er voor Mark uit Purmerend gekozen voor een behandeling van een kunstgebit naar een klikgebit op implantaten onder narcose. Mark heeft een tandeloze kaak. De kosten voor deze behandeling kunnen opgesplitst worden in drie delen:

  1. De kosten voor de narcose
  2. De kosten voor de implantaten
  3. De kosten voor de prothese

 

  1. De kosten voor de narcose bieden wij bij deze behandeling aan tegen ons gereduceerd tarief van € 299,-. Bij Mark heeft de behandeling 2 uur geduurd incl. in- en uitslaaptijd. Deze kosten zijn niet gedekt door de verzekering van Mark.
  2. De eigen bijdrage voor het kunstgebit bedroeg € 180,-. Het overige gedeelte wordt voor het grootste gedeelte door de basisverzekering vergoed. Een klein gedeelte wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
  3. Tandheelkundige behandeling:

De volgende belangrijke codes zijn bij deze behandeling in rekening gebracht: X22, J01, J07, J80, J33, J42, J51, J52 J54 en bedragen in het geval van Mark € 3965,- waarvan € 3.780,- is vergoed door de aanvullende verzekering. Deze afgeronde bedragen vindt u hieronder terug in een overzicht van de kosten en vergoedingen van Mark.

Mark heeft een tandeloze kaak die dusdanig geslonken is dat een kunstgebit zorgt voor complicaties en ongemakken. Hierdoor kwam Mark in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

 

Kosten Vergoeding Te betalen
Narcosekosten € 299,- geen € 299,-
Implantanten € 1585,- € 1585,- €0,-
Prothese met een steg € 2380,- € 2.195,- € 185,-
Totale kosten voor eigen rekening                                                                           € 484,-

 

Mark heeft uiteindelijk € 185,- betaald van de behandeling die oorspronkelijk € 3.965,- bedroeg met daarbij het gereduceerd tarief voor de narcose van €299,-.

Hoe is het proces van Mark verlopen?

Mark heeft op 8 juli contact opgenomen. Op 13 juli heeft hij een consult gehad bij de tandarts-implantoloog. Aansluitend heeft hij een gesprek gehad met andere collega’s. Aan de hand van het consult hebben wij de begroting opgemaakt en een aanvraag ingediend bij de zorgverzekeraar van Mark.

Binnen dezelfde week hebben wij een goedkeuring ontvangen. Op 30 juli hebben wij Mark onder narcose behandeld. Eind december verwacht Mark een nieuw klikgebit.

Wordt vervolgd.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem contact op
Bekijk ervaringen

Wat onze patiënten vertellen

Lees meer over de ervaringen van andere mensen vanuit het hele land die bij DentalZorg onder narcose behandeld zijn.

Onze patiënten geven ons gemiddeld een 9 en daar zijn wij heel erg trots op!

Bekijk ons team

vragen over narcose? Wij helpen u graag

Nu bij DentalZorg: De totale narcosekosten voor € 299,- in combinatie met een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit.

DentalZorg betaalt bij deze narcosebehandeling een groot gedeelte van de kosten voor de narcose zelf om de tandheelkundige zorg toegankelijker te maken. De kosten van de tandheelkundige behandeling staan los van de narcosekosten. Houdt u er rekening mee dat het huidige narcosetarief van € 299,- tijdelijk is. Neem daarom nu contact op om een afspraak te maken. Wij hebben op dit moment nog geen wachtlijsten.

Wilt u meer informatie over deze behandeling of een afspraak maken voor een intakegesprek?

    Contactformulier

    Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

    Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


    Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
    JaNee

    Hoe heeft u ons gevonden?
    via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders