Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit onder narcose

Uw gebit speelt een belangrijke rol. Niet alleen voor uw uiterlijk maar ook bij het spreken en kauwen. Wij begrijpen heel goed dat u graag wilt lachen en wilt stralen met een mooi gebit, maar dat de eerste stap het moeilijkste is. U loopt bijvoorbeeld al jaren te twijfelen om naar de tandarts te gaan. Of u heeft zulke vervelende ervaringen gehad dat de drempel nog hoger is geworden. Dentalzorg biedt u de mogelijkheid om daar wat aan te gaan doen. Voor elke situatie is immers een passende oplossing.

Steeds meer mensen kiezen in overleg met de tandarts voor een volledig kunstgebit als de eigen tanden en kiezen niet meer te redden zijn. Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat u een kunstgebit nodig heeft. De keuze voor een volledige kunstgebit hangt daarom af van uw persoonlijke situatie.

Bent u of kent u iemand die door bepaalde oorzaken een kunstgebit nodig heeft, maar extreem angstig is voor de behandeling? U kunt nu de eerste stap met DentalZorg zetten door te kiezen voor een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit. Wij zorgen samen met u dat deze behandeling onder narcose plaatsvindt.

Wanneer vindt een behandeling onder narcose naar een volledig kunstgebit plaats?

Bij mensen met een extreem hoge angst en een behandelingsachterstand is een narcosebehandeling vaak de enige mogelijkheid om van de pijn af te komen, of om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen en in één keer uit te laten voeren. Tijdens een behandeling bij de tandarts onder narcose merkt en voelt u niets.

Veel mensen lopen rond met een zeer zorgelijk gebit, deze mensen schamen zich om te lachen en kunnen uit angst de reguliere tandartsbehandelingen niet aan. Wij willen dat ook deze mensen de tandarts kunnen bezoeken wanneer behandelen volgens de een reguliere methode echt niet meer mogelijk is.

Bij een volledig kunstgebit worden de tanden en kiezen die u nog heeft, verwijderd. Als blijkt dat wij u niet kunnen behandelen via de reguliere behandelmethode dan kunt u samen met de tandarts ervoor kiezen om de behandeling onder volledige narcose te laten plaats vinden. Hierdoor kunt u angstvrij de behandeling ondergaan. DentalZorg wil deze behandeling graag toegankelijk voor u maken.

Wat zijn de kosten voor de narcosebehandeling?

Op dit moment bieden wij de totale narcosebehandeling aan voor € 299,-, alleen in combinatie met een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit. Een andere voorwaarde is dat wij het kunstgebit in eigen beheer voor u vervaardigen. Bij de narcosebehandeling betaalt DentalZorg een groot gedeelte van de narcosekosten zelf. Wij doen dit om de tandheelkundige zorg nog toegankelijker te maken.

Worden de kosten voor een volledig kunstgebit vergoed?

De tandheelkundige behandelingskosten, waaronder de vervaardiging van het volledige kunstgebit, staan los van de narcosekosten. De kosten voor een volledig kunstgebit worden in vrijwel alle gevallen voor 75% vanuit uw basisverzekering vergoed. De kosten voor de extracties (verwijderen van de tanden en kiezen) kunnen middels een aanvullende tandartsverzekering deels of volledig vergoed worden.

De kosten voor het opstellen van het behandelplan zijn ongeveer € 180,-. Dit bedrag bestaat uit:

• Code c011/012 – opstellen behandelplan – € 111,10
• Code x21 – maken en beoordelen kaakoverzichtsfoto (röntgenfoto)* – € 74,07

*Indien nodig zullen er foto’s gemaakt worden.

Houdt u er rekening mee dat het huidige narcosetarief van € 299,- tijdelijk is. Neem daarom nu contact op om een afspraak te maken. Wij hebben op dit moment nog geen wachtlijsten.

Locatie Zaandam, de Rustenburg

Narcosebehandelingen voeren wij uit op onze tandartspraktijk in Zaandam. Hiervoor hebben wij twee moderne en professionele behandelkamers gereed gemaakt. Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar. 

Overige narcosebehandelingen

Dentalzorg wil een narcosebehandeling voor iedereen toegankelijk maken. Daarom bieden wij voor andere behandelingen een tarief aan van € 165,- per half uur. Hierbij kunt u denken aan:

  • Extracties van een of meerdere tanden en kiezen (in combinatie met een gedeeltelijk kunstgebit of een kroon of brug)
  • Gebitsrenovatie
  • Wortelkanaalbehandeling

Narcose Vragen & Antwoorden

Wij begrijpen dat de stap van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit een grote stap kan zijn. Er komen immers meerdere aspecten bij kijken en het is niet meer dan logisch dat u hier nog vragen over heeft. Dit kunnen vragen zijn over het narcosetraject, de behandeling, de kosten en de nazorg. Wij hebben een overzicht gemaakt met de meest voorkomende vragen en antwoorden.

Geen verwijzing nodig

U heeft geen verwijzing van uw eigen tandarts nodig. Een consult aanvragen bij een van onze praktijken is zo geregeld. Daarnaast heeft u bij DentalZorg het voordeel dat u vrijwel alle behandelingen binnen onze praktijk kunt uit laten voeren. Hierdoor heeft u geen verwijzing meer nodig en dat scheelt u ook in de duur van uw behandeling.

Duidelijke en transparante voorwaarden

DentalZorg wil u graag een helder compleet pakket van medische zorg en dienstverlening bieden. Wij kunnen vrijwel alle tandheelkundige behandelingen uitvoeren onder narcose, van extracties tot complexe gebitsrenovaties. U bent bij ons verzekerd van professionele (narcose)begeleiding, moderne apparatuur en zeer ervaren specialisten.

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)