Angst hebben voor de tandarts komt vaak voor

Bang zijn voor de tandarts, daar hebben meer patiënten last van dan u wellicht denkt. Angst hebben voor de tandarts komt voor in elke leeftijdsgroep, bij volwassenen en kinderen. Sommige mensen vinden het eng, maar als ze uiteindelijk in de stoel belanden valt het gelukkig mee. Een andere groep stelt het liefste de controle zo veel mogelijk uit of zal in bepaalde gevallen nooit een afspraak maken.

Mogelijke oorzaken voor angst bij de tandarts

  • als één van de ouders erg bang is voor de tandarts kan hij/zij dit onbewust hebben meegegeven aan één van zijn/haar kinderen;
  • als de persoon al een langere tijd niet is geweest en zeer bang is voor het in totaal aantal behandelingen en verrichtingen;
  • iemand die zeer angstig is voor pijn;
  • mensen die bang zijn voor complicaties;
  • bang zijn dat de tandarts een ernstig gebitsprobleem vaststelt.
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlDentalZorg, locatie Zaandam is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen.

Onze specialisten helpen u graag

Al onze tandartsen zijn zeer bekwaam en ervaren met het helpen van angstige patiënten. Wij erkennen de angst, hebben er altijd begrip voor en zullen u helpen om die angst te overwinnen.

U staat centraal

Onze tandartsen zullen altijd eerst in gesprek met u gaan om te kijken waar de angst vandaan komt en wat u zelf als prettig ervaart en wenst. Of juist als heel erg onprettig. U blijft hierdoor altijd centraal staan. Uiteindelijk is het doel om de angst weg te nemen zodat u met een gerust gevoel in de stoel zit.

Extreme angst voor de tandarts

Is uw angst zo groot dat dit echt extreme vormen aanneemt? Ook dan bent u bij Dentalzorg aan het juiste adres. Onze specialisten hebben veel ervaring met extreme vormen van angst voor de tandarts. Op een professionele én vertrouwelijke manier zullen zij ruim de tijd nemen om u de aandacht geven die u verdient.

Onder volledige narcose

Wij bieden u de mogelijkheid om uw tandheelkundige behandeling onder narcose uit te laten voeren. Met een algehele narcose voelt en merkt u niets van de tandartsbehandeling. U kunt hiervoor terecht in Amsterdam Noord én in Zaandam.

Lees meer

Locatie Zaandam, de Rustenburg

Onze praktijk is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, Station Zaandam NS zit op 5 minuten loopafstand en er zijn twee buslijnen die langs de Rustenburg rijden. Verder zijn er verschillende betaalde en gratis (10 minuten lopen) parkeerplekken in de omgeving beschikbaar. 

Lees meer over de praktijk in Zaandam.

Locaties in Amsterdam Noord

Onze praktijk op de Kamperfoelieweg en het Distelplein zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bushalte Mosplein is op loopafstand bereikbaar waar onder andere bus 34 en 35 stoppen. Verder zijn er verschillende betaalde parkeerplekken in de omgeving beschikbaar. 

Lees meer over de praktijk in Amsterdam Noord.

Bekijk ons team van specialisten

Contactformulier

U kunt gebruik maken van het contactformulier als u een afspraak wilt maken of als u meer informatie wilt over een van onze behandelingen. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.