tips voor tandenpoetsen bij anderen
reguliere behandelingen

Veel volwassenen moeten wel eens bij anderen tandenpoetsen. Bijvoorbeeld bij hun bejaarde ouders of bij hun kinderen, omdat het voor deze leeftijdscategorieën lastig is om zelf de tanden te poetsen. Als u dit al wel eens gedaan hebt, dan zult u misschien wel ervaren hebben dat dit nog geen gemakkelijke klus is. Maar het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. Daarom hier wat tips voor het tandenpoetsen bij anderen.

Tip 1: Ga achter de ander staan
Of u nu bij uw kind of bij een oudere moet poetsen, het tandenpoetsen gaat altijd gemakkelijker als u achter de andere persoon gaat staan. Op die manier lijkt de poetsbeweging immers het meest op wanneer u uw eigen gebit poetst.

Tip 2: Hoger hoofdeinde
Kan degene bij wie u moet tandenpoetsen alleen maar in bed liggen, zorg er dan voor dat het hoofdeinde omhoog staat. Op die manier komt u beter bij het gebit en verslikt de ander zich minder snel in de tandpasta. Houd ook altijd een glas water bij de hand voor het mondspoelen en een kom waarin de vloeistof uitgespuugd kan worden.

Tip 3: Zorg voor een open mond
Sommige ouderen hebben er moeite mee om hun mond een tijdlang open te houden. Herkent u dit probleem, zorg dan voor iets wat tussen de voortanden gezet kan worden om de mond open te houden tijdens het poetsen. U kunt hiervoor bij uw tandarts vragen naar een speciaal bijtstukje, maar u kunt er ook gewoon een kurk voor gebruiken.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

[Sassy_Social_Share]

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders