Hieronder vindt u de tarieven van het afgelopen jaar. Het is mogelijk dat u voor het openen en lezen Adobe Reader nodig heeft.

Tandarts tarieven 01-2024 (tandheelkundige zorgorthodontische zorg)

Tandarts tarieven 01-2023

Tandarts tarieven 01-2022

Tandarts tarieven 01-2021

Bekijk de tarieven per behandeling:

Reguliere behandelingen

Periodieke controles, vullingen

Extracties

Wortelkanaalbehandeling

Tarieven per specifieke behandeling

Kunstgebit

Facings

Mondhygienist

Kronen en Brugwerk

Narcosebehandeling

Tanden Bleken

Beleidsregels tandheelkunde

De NZa stelt over een aantal van haar taken beleidsregels vast. Onder de beleidsregels worden circulaires, nadere regels, tarieven, prestaties en formulieren van de NZa verstaan. Ook vindt u hier informatie over de Wet langdurige zorg, de Zorgverzekeringswet en de Wet marktordening gezondheidszorg. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de beleidsregel ‘Tandheelkundige zorg’ (BR/REG-17101a) vastgesteld. Hieronder vindt u het document, opgesteld door de NZa. Dit document heeft als kenmerk BR/REG-17101a. Dit document vervangt het eerder opgestelde document met kenmerk BR/REG-17101. De wijzigingen die hebben plaats gevonden worden uitgelegd in het aanvullende document.

Hulp bij bepalen tandarts kosten

Wij kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van het overzicht nog vragen heeft. Om de juiste prijs te bepalen, is het onder andere van belang om te weten hoe u verzekerd bent en wat u vergoed krijgt. Wij helpen u graag om dit helder te krijgen. Daarnaast kunnen de kosten van een tandheelkundige behandeling snel oplopen. En dan met name die voor een implantaat of een tandprothese. Daarbij komt nog de financieel ingewikkelde structuur rondom de vergoedingen voor een gebitsprothese, die uiterst verwarrend is. Een betaalplan kan om die redenen uitkomst bieden, als u om wat voor reden dan ook uw behandelingskosten niet in een keer kunt voldoen.

 

Een begroting bij Dentalzorg

Wanneer u een nieuwe of vervolgafspraak krijgt, is het mogelijk dat u van ons een begroting ontvangt. Bij een indicatiebedrag hoger dan € 250,- zijn wij verplicht om deze altijd voor u op te maken. Wij proberen ons best te doen om het bedrag vooraf te bepalen. Er bestaat in de tandheelkunde geen standaardsituatie. Het is daarom dat het bedrag achter afwijkt op de uiteindelijk tandartsfactuur. Dit kan overigens hoger of lager zijn. Wij houden een begroting daarom altijd aan als een voorlopige (be)rekening. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden waardoor het bedrag achteraf afwijkt:

• Een wortelkanaalbehandeling wordt een 4kanaalsbehandeling in plaats 3kanaals of andersom;
• Een diepe vulling kan een wortelkanaalbehandeling worden;
• Kosten voor verdoving.

Tijdens behandelingen als een wortelkanaal- of implantatiebehandeling zullen wij de behandeling altijd afmaken en voltooien. Hierdoor kunnen wij u niet per direct op de hoogte brengen van de afwijkende kosten. Wij rekenen hierbij op uw begrip.

    Contactformulier

    Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

    Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


    Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
    JaNee

    Hoe heeft u ons gevonden?
    via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders

    Betalingsregelingen voor volledige gebitsprotheses

    DentalZorg is uniek in het aanbieden van een aantrekkelijke betalingsregeling, waarbij u de mogelijkheid hebt om de behandelingskosten zonder rente, zonder bijkomende kosten en zonder verborgen voorwaarden direct aan ons gespreid te kunnen afbetalen. Dit geldt voor volledige gebitsprotheses en daarom niet voor gedeeltelijke protheses of andere uitgebreide behandelingen. De betaling geschiedt in meerdere maandelijkse termijnen en u kunt al voor slechts € 9,97 per maand de kosten van uw behandeling afbetalen. Om u een indruk te geven van de hoogte van uw eigen bijdrage en de aflossingstermijn, hebben wij voor enkele tandprotheses de afbetalingsregeling in de onderstaande tabel samengevat. De kosten voor rebasing en reparaties van een kunstgebit zijn weggelaten, omdat uw basisverzekering deze geheel vergoedt.

    Soort gebitsprothese Eigen bijdrage Aflossingstermijn
    Volledig kunstgebit voor de boven- en onderkaak ong. € 280,- maximaal 18 maanden*
    Volledig kunstgebit voor de bovenkaak ong. € 160,- maximaal 18 maanden*
    Volledig kunstgebit voor de onderkaak ong. € 160,- maximaal 18 maanden*
    Klikgebit op implantaten voor de bovenkaak 8% maximaal 18 maanden*
    Klikgebit op implantaten voor de onderkaak 10% maximaal 18 maanden*

    *Het aantal termijnen en het uiteindelijke bedrag hangt af van de behandelplan dat door de tandarts wordt opgesteld naar aanleiding van het eerste consult. Daarnaast moeten wij rekening houden met de voorwaarden van uw eigen zorgverzekering.

    Voor welke behandelingen treffen wij via Dentalzorg geen betalingsregelingen?

    Wij hebben ervoor gekozen om voor bepaalde behandelingen via Dentalzorg geen betalingsregeling te treffen. Hieronder vindt u een overzicht van de behandelingen waarover wij geen regeling treffen:

    • Reguliere behandelingen bestaande uit: controles, pijnklachten, enkele extracties, wortelkanaalbehandelingen
    • Mondhygienist
    • Orthodontie
    • Facings
    • Kronen en brugwerk
    • Narcosebehandelingen

    Het is eventueel mogelijk om in deze gevallen via ons factureringsbureau Infomedics een betalingsregeling te treffen. De standaardregel is een betalingsregeling van maximaal 8 termijnen. Houdt u in dit geval rekening met € 5,- per termijn aan administratiekosten.

    Betalingsregelingen voor gedeeltelijke gebitsprotheses

    Voor gedeeltelijke gebitsprotheses geldt dat wij geen betalingsregeling treffen. U kunt bij ons factureringsbureau Infomedics vooraf navraag doen over de betalingsmogelijkheden. Verder is het in gevallen van een gedeeltelijke prothese raadzaam dat u een aanvullende tandartsverzekering heeft. Een aanvullende tandartsverzekering zorgt er vaak voor dat er meer vergoed wordt en dat uw eigen bijdrage lager uitvalt.

    Elke behandeling is uniek

    Elke behandeling die wij uitvoeren is uniek en staat volledig op zichzelf. U kunt daarom nooit een situatie van iemand anders vergelijken met die van u. Dat geldt ook voor een tandheelkundige behandeling. Hierdoor kunnen wij u geen definitief bedrag doorgeven zonder dat wij een consult met u hebben gehad.

    Wilt u weten hoe groot uw eigen bijdrage aan een tandartsbehandeling is? Neemt u dan contact met ons op. Wij zullen het bedrag dan exact voor u uitrekenen, zodat u precies weet waar u aan toe bent. DentalZorg nodigt u graag uit voor een gesprek op een van onze vestigingen in Amsterdam-Noord of Zaandam. Uiteraard kunt ons ook bellen. Wij zullen dan uw situatie met u bespreken en een behandelplan en offerte voor u opmaken. Dit doen wij geheel vrijblijvend!