DentalZorg Youtube thumbnail Van der Veen

” Bij heel veel mensen kun je zien dat er een kunstgebit in is gezet. Bij mij hebben ze dat niet kunnen zien. Ook niet aan mijn mondvorm of wat ook maar. “

Jan van der Veen

Mr. Jan van der Veen

Gebitssituatie:

  • Verslechterd gebit vanaf jongs af aan
  • Slechte ervaring met de schooltandarts met maar liefst 28 vullingen binnen 2 jaar

Oplossing:

  • Behandeling onder narcose
DentalZorg      “Kunt u zich kort voorstellen?”
Jan 

 

  “Jan van der Veen, ik ben 59 jaar. Ik ben getrouwd, 2 kinderen. Ik woon 33 jaar in Lelystad. Ik werk ruim 38 jaar bij Rijkswaterstaat. Ik kom uit de nautische wereld vandaan en ik heb ook een nautische functie binnen Rijkswaterstaat en dat houdt in dat ik mij bezighoudt met de scheepvaart.”
DentalZorg      “Wat was de situatie van uw gebit?”
Jan    “Ik heb van kleins af aan al een heel slecht gebit. Zoals ik zeg, ik kom uit de scheepvaart vandaan. Mijn ouders zijn vroeger ook schipper geweest. Ik ben met 6 jaar naar een internaat gegaan en ben bij de schooltandarts terecht gekomen. Daar heb ik hele slechte ervaringen mee. En die hebben ook in 2 jaar tijd 28 vullingen bij mij erin gezet, waardoor op jonge leeftijd mijn eigen gebit al voor grote problemen zorgde. Later ben ik naar een andere tandarts gegaan en die schrok ook wat er gebeurd was. Maar ja, dat was niet meer herstelbaar.”
DentalZorg    “Had u dringend tandheelkundige behandelingen nodig?” 
Jan    “Ja, maar door al die toestanden heb ik een angst gekregen voor de tandarts, waardoor ik de laatste jaren gewoon niet meer heen ben gegaan. “
DentalZorg    “Hoe bent u bij ons terechtgekomen?” 
Jan    “Nou, ik ben eigenlijk een beetje op internet gaan zoeken en de reviews en alles gaan bekijken en zo ben ik hier bij DentalZorg terechtgekomen.”
DentalZorg    “Wat was uw eerste indruk?” 
Jan    “Ik heb een goede indruk gekregen. Mijn eerste afspraak was ook gelijk positief, dat ik na de eerste afspraak thuis ben gekomen en ik gelijk tegen mijn vrouw zei: hier ga ik mee door.”

 

DentalZorg    “Hoe verliep de eerste afspraak?” 
Jan    “Nou de eerste afspraak was ook.. Ze hebben foto’s gemaakt van het gebit. Ze hebben gekeken van, is het nog herstelbaar of moet het er helemaal uit? Moet er een prothese in? Het was al heel snel bekend dat meerdere tandartsen zeiden: dit is niet meer herstelbaar. Dus toen heb ik gelijk daar de keuze gemaakt op dat moment van: dit moet definitief eruit gehaald worden. En ik had wel een voorwaarde: ik wil het wel helemaal uit laten halen, maar ik wil wel onder narcose. Dus ik heb ook aansluitend een gesprek gehad over het narcose gebeuren.”
DentalZorg    “Was behandeling onder narcose een bewuste keuze?” 
 

Jan 

 

  “Ja, daar heb ik ook naar gezocht. Ik wilde een instantie hebben die ook het gebit eruit haalt onder narcose.”
DentalZorg    “Hoe verliep de behandeling” 
Jan    “Nou ja, ik was nog nooit van m’n leven onder narcose geweest, dus dat was voor mij… Dat tanden trekken vond ik niet erg, maar dat stukje narcose was voor mij een vreemd iets. Ik wist niet wat me ging… Maar ja. Je kan een hele grote kerel willen zijn. De kraan wordt opengedraaid en je bent weg. En daarna werd ik weer geroepen: je mag weer bijkomen. Toen was het gebeurd en uh.. Het gebit erin!”
DentalZorg    “Hoe verliep onze communicatie?” 
Jan    “Ja, was goed. Je krijgt een mail thuis met de afspraak die je hebt gemaakt. Je krijgt uh.. 2 keer van tevoren krijg je nog een sms bericht van dat je de afspraak niet vergeten bent. Dus dat gaat allemaal goed.”
DentalZorg    “Wat waardeert u het meest van DentalZorg?” 
Jan    “Ik denk hoe je op de dag van de behandeling binnenkomt. Hoe je ontvangen wordt, hoe je tijdens het onder narcose brengen… Hoe dat allemaal gaat. Ja, daar wordt heel zorgvuldig mee omgegaan en uh… Ik ben heel goed behandeld. “
DentalZorg    “Bent u tevreden over uw ervaring?” 
Jan    “Ja en ook op de nazorg die ik had, want een dag daarna kwam ik alweer terug om te kijken hoe het gegaan was. Ik mocht zelf de eerste keer ook niet het gebit eruit halen. Dat werd gedaan door de dokter en Rainer. En een week daarna weer langskomen. Ik ben nu na de behandeling, denk ik, voor de vierde keer. En in oktober hebben we weer een afspraak, dus heel zorgvuldig.”
DentalZorg    “Heeft u complimenten gehad over uw gebit?” 
Jan    “Ja! Gelijk vanaf het begin al. Bij heel veel mensen kun je zien dat er een kunstgebit in is gezet. Bij mij hebben ze dat niet kunnen zien. Ook niet aan mijn mondvorm of wat ook maar. Ze gaan slissen met praten. Ik ben de dag daarna, zat ik alweer achter de computer thuis. Was ik alweer met collega’s aan Teams te praten en ze zeiden ook van: we kunnen helemaal niet horen dat jij wat ondergaan hebt. Dus het hele verloop ook, ik was met een week… Want ik heb heel veel afspraken buiten de deur, dat ik naar aannemers of wat ook naartoe ga. Ik ben met een week ook weer op pad gegaan.”
DentalZorg    “Is er iets dat u minder prettig heeft ervaren?” 
Jan    “Ja, pap eten he! Dus uh.. dat is niet mijn favoriet. Dus dat vond ik eigenlijk van het geheel het ergste. Nou ja, dat is te overleven. En dat was voor een week en daarna at ik weer aardappels flink uh door prakken en vlees en 3 weken na de behandeling ging ik alweer harde bolletjes proberen en dat gaat er ook weer goed in.”
DentalZorg    “Zou u ons aanbevelen aan anderen?” 
Jan    “Ja zeker. Als iemand mij vraagt van: waar wil je naartoe? Dan zou ik het aanbevelen.”
DentalZorg    “Wilt u nog iets delen met ons?” 
Jan    “Blijf zo doorgaan. Jullie hebben mij een hele positieve indruk gegeven. Ook het gebit, want ik ben net geweest en het is de bedoeling dat er in oktober een definitief gebit erin komt. Ik heb gelijk de vraag gesteld: kan er een kopie van deze gemaakt worden? Want deze is gewoon, qua aangezicht mooi! Dat hoor ik van iedereen. En dat zijn hele positieve ontwikkelingen hier.”