We verdienen allemaal een glimlach die ons zelfvertrouwen geeft. Met behulp van moderne tandheelkunde is het mogelijk om een werkelijk prachtige glimlach te krijgen.

Een van de meest revolutionaire tandheelkundige behandelingen is Invisalign. Het zet niet alleen de tanden recht en verbetert de functionaliteit, maar zorgt ook voor een glimlach die past bij uw unieke gezichtsstructuur en contouren.

Als je overweegt om scheve tanden te corrigeren, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de kosten van Invisalign. Dit artikel geeft je een uitgebreid overzicht van de kosten van Invisalign, inclusief de betalingsmogelijkheden en factoren die de totale kosten kunnen beïnvloeden.

 

Wat is Invisalign?

Traditioneel waren metalen draden en beugels de enige hulpmiddelen om tanden recht te zetten.

Hoewel ze effectief zijn, hebben veel beugeldragers opgemerkt dat ze ongemakkelijk en pijnlijk kunnen zijn, en dat de frequente aanpassingen een deuk in de portemonnee kunnen achterlaten. Sommige patiënten hebben ook moeite met de esthetiek van een metalen beugel.

Invisalign was de pionier van de clear aligner-beweging en betekende een revolutie in de manier waarop tandartsen het rechtzetten van tanden aanpakken.

Invisalign is een moderne orthodontische behandeling in de vorm van heldere, vrijwel onzichtbare plastic aligners die aan elke patiënt worden aangepast.

Uw aligners, gemaakt van 3D scans van uw tanden, leiden uw tanden voorzichtig op hun plaats. In tegenstelling tot een beugel zijn de aligners uitneembaar, wat het proces van tanden rechtzetten comfortabeler maakt.

Invisalign-beugels hebben een zeer hoog succespercentage en hebben al duizenden gezichten veranderd.

 

Wat kost Invisalign?

De kosten van een Invisalign behandeling zijn sterk afhankelijk van de complexiteit van de procedure. Om de kosten te bepalen, moeten we de situatie van uw gebit beoordelen en begrijpen wat uw gewenste resultaat is.

Voordat we met de Invisalign behandeling beginnen, zullen we de kosten met u bespreken en heeft u de mogelijkheid om al uw vragen te stellen. Zo kunt u met vertrouwen een weloverwogen beslissing nemen.

Het gemiddeld tarief is ongeveer 2000 euro voor een eenvoudig behandelplan tot een maximum van 6000 euro voor meer complexe correcties.

De genoemde bedragen zijn richtprijzen voor een complete Invisalign behandeling (dit betreft dus de beugel en de behandelkosten van een complete behandeling), hiermee weet u dus wat het totaal u ongeveer kost. Wij hebben diverse betaalmogelijkheden via Infomedics. Tandheelkundige tarieven zijn in Nederland vastgesteld door de NZA, en dus overal gelijk.

Kosten van Invisalign vs Beugels in Nederland

Terwijl u uw opties bekijkt, kan het nuttig zijn om te kijken hoe de verschillende behandelingen zich verhouden tot elkaar wat betreft de kosten.

Net als bij Invisalign zijn de kosten van je beugel afhankelijk van je individuele wensen en de duur van je beugel.

Volgens Zorgwijzer zijn de kosten voor een beugel over het algemeen tussen de 2000 – 3000 euro in totaal. Dit is sterk afhankelijk van het type beugel dat nodig (of gewenst) is en hoe lang de behandeling duurt.

Om de exacte kostenramingen voor beide opties in uw individuele geval te bepalen, kunt u een consult bij ons boeken.

Wij kunnen uw opties met u bespreken en de beste handelwijze bepalen op basis van uw behandelwensen en budget.

 

Invisalign en zorgverzekering

Wordt Invisalign vergoed vanuit de basisverzekering?

Normaal gesproken biedt basisverzekering geen vergoeding voor orthodontie. Als u jonger bent dan 18 jaar, krijgt u misschien een deel van het bedrag van uw basisverzekering terug voor een orthodontische behandeling. Bent u ouder dan 18, dan dekt uw basisverzekering de kosten niet. Uw basisverzekering betaalt alleen mee aan een orthodontische behandeling als u een ernstig probleem hebt met de ontwikkeling of groei van uw mond, tanden of kaak.

Wordt Invisalign vergoed vanuit de aanvullende verzekering?

Als u aanvullend verzekerd bent voor orthodontie, kunt u misschien een deel van het bedrag voor een onzichtbare beugel terugkrijgen. Maar of u de kosten vergoed kunt krijgen of niet, hangt af van uw verzekeringspolis en de verzekeringsmaatschappij waarbij u bent aangesloten. U dient dus bij uw zorgverzekeraar na te vragen of u de kosten van een onzichtbare beugel vergoed kunt krijgen.

Bekijk met ons de mogelijkheden voor het plaatsen van Invisalign in Nederland

Een stralende glimlach kan uw zelfvertrouwen, gevoel van eigenwaarde en gevoel van identiteit een flinke boost geven.

Het kan ook transformerend zijn voor uw lichamelijke gezondheid, vooral als u worstelt met problemen met uw beet en kaak door scheve tanden.

U bent uniek, en uw glimlach zou dat ook moeten zijn. Bij DentalZorg passen we uw glimlach samen met u aan, zodat u tevreden bent met het eindresultaat.

Voor meer informatie over Invisalign kosten in Nederland, neem contact met ons op of boek een eerste consult om uw Invisalign traject te beginnen.