kunstgebit
[rev_slider_vc alias=”kunstgebit-reparatie”]

Dentalzorg is van oudsher ontstaan in 1988 uit een tandtechnisch praktijk en is inmiddels uitgegroeid tot een instelling dat gespecialiseerd is in meerdere facetten binnen de tandheelkunde. Wij hebben diverse specialisaties onder 1 dak en beschikken over ons eigen tandtechnisch laboratorium. Hierdoor kunnen wij hoogwaardige zorg leveren. Wij werken alleen met BIG-geregistreerde tandartsen. Hierdoor is de kwaliteit van onze zorg hoog. Wij hebben ook tandartsen die gespecialiseerd zijn in het trekken van tanden en kiezen.

Ons kliniek beschikt over een aantal klinische prothese technici, ook wel KPT’ers genoemd. Deze specialisten verrichten de hele dag tandtechnische werkzaamheden. Momenteel hebben wij een team van 6 tandtechnici in ons tandtechnisch laboratorium werken die enkel werkzaam zijn voor onze kliniek. Door deze combinatie kunnen wij snel, vakkundig, hoogwaardig en kwalitatief werk vervaardigen en afleveren. Hierdoor hebben wij al duizenden patiënten succesvol voorzien van onze kunstgebitten/gebitsprotheses.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

De kans bestaat dat al uw tanden en kiezen, of een deel hiervan, moeten worden geëxtraheerd (getrokken worden). Om dit te bepalen is een afspraak bij de tandarts noodzakelijk. Tijdens dit bezoek wordt er door de tandarts samen met u een uitgebreid behandelplan op maat gemaakt. Deze afspraak zal ongeveer 30 minuten duren. In het behandelplan gaan wij na wat uw wensen en behoeften zijn. Vanuit dit punt gaan wij naar de mogelijkheden kijken om tot een gewenste oplossing te komen die het beste bij u past.

Mocht de tandarts samen met u besluiten om alle tanden en kiezen te trekken dan gaat de tandarts het behandelplan in werking stellen. Nadat het behandelplan is geaccepteerd wordt u door de tandarts doorverwezen naar de KPT’er. Hieronnder vindt u een overzicht van alle behandelingen/bezoeken. Elke behandeling zal ongeveer 30 minuten duren.

 

Eerste bezoek

U gaat naar de KPT’er. De KPT’er gaat op basis van het behandelplan de behandeling uitvoeren. Het eerste bezoek bij de KPT’er zal bestaan uit het maken van gebitsafdrukken. Deze gebitsafdrukken worden naar ons laboratorium doorgestuurd. Ons laboratorium zal hieruit gebitsmodellen maken. Op deze gebitsmodellen zullen wij een individuele afdruklepel maken.

 

Tweede bezoek

Het tweede bezoek bij de KPT-er bestaat uit het opnieuw maken van gebitsafdrukken met behulp van individuele afdruklepels. Dit zijn precisieafdrukken. Afhankelijk van uw situatie zal nader worden bepaald of er tijdens dit bezoek de wensen over de stand, maat en gewenste kleur met u wordt bepaald. Indien dit niet het geval is wordt dit tijdens het derde bezoek gedaan.

 

Derde bezoek

Het derde bezoek bij de KPT’er bestaat uit een beetbepalingsfase. In deze fase wordt er door de KPT’er de juiste stand van de kaken bepaald. Het kan zijn dat deze fase wordt overgeslagen indien er een substantieel deel van de tanden en kiezen nog aanwezig zijn. Deze afmetingen gaan naar ons laboratorium. Daar gaan de tandtechnici deze afmetingen gebruiken om de kaakgewrichten na te bootsen (articulator). In ons laboratorium gaan wij de tanden en kiezen die getrokken moeten worden op het gipsmodel verwijderen. Met deze informatie gaan wij door middel van de maat, gewenste kleur en stand een gebitsprothese in was maken.

 

Vierde bezoek

Het is mogelijk dat de gebitsprothese in was moet worden gepast. Als er teveel tanden en kiezen zijn, wordt deze stap overgeslagen. Dit is individueel te bepalen, afhankelijk van de situatie. Als de prothese in was is goedgekeurd, wordt deze omgezet tot een definitieve gebitsprothese.

 

Trekken van tanden en kiezen

Wij zijn nu klaar om de tanden en kiezen te extraheren (trekken). Afhankelijk van de complexiteit wordt bepaald wie de extracties gaat uitvoeren. Dat kan de tandarts zijn of een van onze andere specialisten. De duur van deze behandeling varieert tussen de 30 en 60 minuten. Nadat de extracties plaats hebben gevonden, wordt de prothese direct geplaatst. Hierdoor kunt u dezelfde dag naar buiten met een glimlach vol met tanden!

 

Nacontrole en Nazorg

In het begin zal de immediaatprothese niet altijd lekker zitten. Het kan klemmend en pijnlijk aanvoelen. Daarom komt u na 24 uur voor een (wond)controle bij de tandarts. Aansluitend daarna gaat u direct door naar de KPT’er voor een controle van uw kunstgebit. Uw kunstgebit zal in eerste instantie goed zitten nadat u een aantal keer terug bent geweest voor een drukplek bij de KPT’er. Wij zijn het gehele jaar dagelijks geopend en wij hebben minimaal 2 tot 3 KPT’ers in huis voor een goede nazorg voor onze patiënten, ook voor spoedgevallen.

 

Vervolgtraject

Nadat de wonden zijn geheeld, zal de kaak beginnen te slinken. Na 3 maanden plaatsen wij doorgaans een lichte opvulling bij de KPT’er. Zes maanden na plaatsing zullen wij gaan besluiten of er nog een opvulling zal gaan plaatsvinden. Na 12 maanden komt u terug bij de tandarts. Deze zal bepalen in hoeverre de kaak geslonken is en wordt er nader bepaald of er een nieuw definitief kunstgebit voor u wordt gemaakt.

U kunt u ervan verzekerd zijn dat wij tijdens het gehele traject van uw eigen tanden naar kunstgebit het gehele proces in onze eigen handen hebben. Onze eigen specialisten vervaardigen uw kunstgebit in ons eigen laboratorium en wij leveren daarom geen geïmporteerde kunstgebitten uit het buitenland af. Tenslotte bieden wij elke dag goede nazorg. Hiervoor hebben wij een heel traject uitgestippeld. Wij zijn een van de weinige die dit in een rap tempo van 10 werkdagen kunnen realiseren.

 De heer Akbar is  veruit de beste prothetisch medewerker die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb tandprotheses sinds dat ik 19 jaar oud was. Ik ben nu 73, dus dat zegt wel iets. 

 

Vera Bondy

De kosten van een kunstgebit

De financiële aspecten van een gebitsprothese zijn ingewikkeld en verwarrend. De kosten van een kunstgebit of klikgebit verschillen namelijk sterk per behandeling. Zij hangen onder andere af van het aantal te trekken tanden en kiezen, het soort prothese of de aanpassingen die gemaakt moeten worden. Het is daarom moeilijk om hier precies te melden hoeveel een kunstgebit kost. In de meeste gevallen is het de moeite waard om een aanvullende tandverzekering af te sluiten, omdat tandbehandelingen slechts voor een gedeelte uit de basisverzekering worden vergoed.

 

Globaal overzicht kosten

Intake: opstellen behandelplan € 90,-

Eventuele solo foto: €15,- per foto

overzichtsfoto: €65,-

Immediaatprothese(spoedprothese): €250 – €300 afhankelijk van de aantal getrokken tanden. Dit is een eigen bijdrage van 25% van het totale bedrag. 75% van het totale bedrag wordt vergoed door de basisverzekering.

Trekken van tanden en kiezen: €30 – €40 per element

Bekijk ons team van specialisten

Wilt u een adviesgesprek of meer informatie?

Wij nodigen u graag uit voor een adviesgesprek. Wij vinden het belangrijk dat u van te voren goed ingelicht bent over alles wat er bij een kunstgebit komt kijken. Bent u nog geen patiënt van ons? Ook dan staan wij graag voor u klaar. Vult u het contactformulier in en wij nemen contact met u op wanneer u dat wenst. Of belt u ons op 075-6555500 of 020-6352666. Dentalzorg is dé zorg voor uw mond.

    Contactformulier

    Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

    Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


    Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
    JaNee

    Hoe heeft u ons gevonden?
    via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders