Mensen willen graag zo gezond mogelijk leven, maar vaak krijgen ze te maken met tegenstrijdige adviezen. De ene specialist beweert weer iets heel anders dan de ander en veel adviezen spreken elkaar tegen. Wat kunt u nu het beste doen en wat is goed voor uw gebit?

Diëten

Steeds meer mensen zijn bezig met het verkrijgen en het behouden van een gezond gewicht. Van diëtisten horen zij dat het goed is om regelmatig kleine hoeveelheden te eten en om light producten te gebruiken. Dit is echter niet het beste voor uw gebit. Ieder eetmoment is immers een aanslag op uw tandglazuur en daarbij hebben light producten vaak ook nog eens een hoge zuurgraad. Het is dus verstandig om uw eetmomenten te beperken tot vijf of zes per dag. Dat is het beste voor uw gebit en voor uw gezondheid. Probeer daarnaast om zoveel mogelijk water te drinken, dit is goed voor zowel uw gewicht als uw gebit.

Ouderen

Oudere mensen krijgen vaak erg zacht eten voorgezet, met de gedachte dat dit het gemakkelijkst te eten is. Dit is echter niet het beste voor het gebit. Goed moeten kauwen zorgt er namelijk voor dat de botopbouw gestimuleerd wordt, dat bepaalde hersendelen aan het werk gezet worden en dat het gebit sterk blijft.

Veel vitamines

Wat is nu het beste om te eten? Veel groente en fruit! Deze producten bevatten namelijk veel vezels. Deze zorgen niet alleen voor een vol gevoel, ze zorgen er ook voor dat het gebit goed gebruikt wordt. Daarnaast bevatten ze veel vitamines en dat is goed voor de gezondheid van uw lichaam en van uw gebit. Ze zorgen voor sterkere botten, en dus ook een sterker gebit, en ze gaan ontstekingen tegen, waardoor uw tandvlees gezond blijft. Vooral groenten bevatten ook nog eens weinig calorieën en passen dus goed in een dieet.