Het hebben van een mooi gebit is voor veel mensen erg belangrijk. Het is immers vaak een van de eerste dingen waar naar gekeken wordt. Voor veel mensen is het hebben van een wit gebit dan ook een prioriteit en zij zijn op zoek naar manieren om hun tanden witter te krijgen. Maar hoe lukt dit het best?

Oorzaken

Om te bepalen hoe u een wit gebit kunt krijgen, is het natuurlijk eerst van belang om te achterhalen waarom uw tanden geel zijn of lijken. Hier zijn verschillende oorzaken voor te noemen, zoals verkleurde vullingen, een slechte mondhygiëne, gaatjes die kleurstof opgenomen hebben, tanderosie, roken, kleurstoffen uit drinken of eten, terugtrekkend tandvlees, ouderdom, medicatie, droge mond of spoelmiddelen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog mogelijk dat u gewoon van uzelf een minder wit gebit hebt.

Bleken

Veel mensen willen hun tanden laten bleken om een wit gebit te krijgen. Dit is eigenlijk in veel gevallen geen goede optie. Alleen als uw tanden van nature gelig zijn, is het goed te voorspellen wat het resultaat van het tanden bleken zal zijn. Hebt u van nature gele tanden en wilt u deze graag laten bleken, laat dit dan altijd doen door uw tandarts. Bleekmiddelen zijn namelijk nogal agressief, dus het is belangrijk dat ze op de juiste manier gebruikt worden.

Behandelingen

Hebt u geen wit gebit door een van de andere oorzaken, dan is het dus noodzakelijk om te kijken naar andere manieren om van de gelige kleur af te komen. Uw tandarts kan voor u nagaan wat bij u de oorzaak is en op welke manier u het beste een wit gebit kunt bereiken.