erectieproblemen tandvleesaandoeningen
erectieproblemen

Heeft u als man wel eens last gehad van erectieproblemen? Dan is het de hoogste tijd om uw gebit goed te laten controleren op ontstoken tandvlees. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ernstige ontstekingen de kans op erectieproblemen drie keer zo groot maken.

 

Verschillende oorzaken erectieproblemen

Iedere man vindt het erg vervelend om last te hebben van erectieproblemen. Het zorgt vaak voor veel schaamte en het is een probleem wat ze niet graag bespreken met anderen, ook niet met artsen. Waardoor worden erectieproblemen veroorzaakt? In een derde van de gevallen ligt het probleem op het psychologische vlak. Stress en andere psychische klachten zijn in dat geval factoren die de erectieproblemen veroorzaken. In de overige twee derde van de gevallen ligt de oorzaak op het fysieke vlak. Er kunnen verschillende fysieke oorzaken zijn en het is nu dus gebleken dat tandvleesaandoeningen een van de factoren zijn.

 

Turks onderzoek

Aan de Inonu Universiteit in Malatya (Turkije) hebben wetenschappers onderzoek gedaan naar de relatie tussen erectieproblemen en ernstige tandvleesaandoeningen. Hiervoor onderzochten zij honderdzestig mannen in de leeftijd van dertig tot veertig jaar. Tachtig van hen hadden erectieproblemen, tachtig niet. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het aantal ernstige tandvleesaandoeningen in de groep met erectieproblemen vele malen hoger lag dan in de controle groep.

 

Drie keer meer kans

Natuurlijk spelen er bij het ontstaan van fysieke klachten altijd meer factoren mee, u kunt dan denken aan het gewicht, het inkomen, de leeftijd en het opleidingsniveau van de onderzochte personen. De onderzoekers hebben daarom hun onderzoeksresultaten gecorrigeerd voor deze factoren. Ook na correctie voor deze factoren bleek het verschil tussen de groep met erectieproblemen en de groep zonder echt significant. Het bleek dat mannen met ernstig ontstoken tandvlees 3,29 keer meer kans hebben op het krijgen van erectieproblemen dan mannen die gezond tandvlees hebben.

 

Houd uw gebit gezond

Als man krijgt u liever natuurlijk nooit te maken met erectieproblemen. Wilt u de kans op het krijgen ervan kleiner maken, dan is het dus belangrijk om uw gebit gezond te houden. Dagelijks poetsen, stoken en flossen zijn hierbij van belang, net als regelmatig bezoek aan uw tandarts en mondhygiënist. Zij kunnen u ook meteen helpen mocht u onverhoopt toch last krijgen van ontstekingen en ervoor zorgen dat dit niet uitmondt in ernstig ontstoken tandvlees.

[NEXForms id=”30″]