Beste lezer/cliënt,

Het KNMT geeft het advies samen met de gezamenlijke mondzorgkoepels (ANT, KNMT, NVM en ONT) om enkel spoed en semi-spoedklachten te behandelen. Wij als tandheelkundige praktijk zullen dit advies opvolgen.

Wij zijn zoals u gewend bent zowel telefonisch als via WhatsApp (Nummer: 06-26260100) en per e-mail (vragen@dentalzorg.nl) bereikbaar. Indien u last heeft van uw gebit en twijfelt of uw klachten onder de spoedzorg vallen, verzoeken wij u vriendelijk om contact met ons op te nemen. Aan de hand van uw klachten kunnen wij bekijken wat wij voor u kunnen doen.

Spoedafspraak voor Orthodontie

Ook voor orthodontische behandelingen is het advies gegeven om alleen bij spoed hulp te verlenen. Onder spoed wordt verstaan.

  • Erge pijn of risico op het doorslikken van een groot of scherp onderdeel van de apparatuur.
  • Een (trans- palatinale) bar die loshangt, of zeer pijnlijk in het gehemelte prikt.
  • Een loshangende hyrax (spin/vlinder), een loshangende herbst (scharnierbeugel), forsusveer of een ander loshangend deel van een beugel groter dan een bracket.
  • Een losse spalk die pijnklachten veroorzaakt.

Wat betekent dit voor uw orthodontische behandeling?

Alle behandelplannen worden individueel beoordeeld door onze orthodontie afdeling. Indien blijkt dat het maken van een afspraak noodzakelijk is voor de voortgang van de behandeling nemen wij contact met u op. Heeft u vragen over uw orthodontische behandeling? Dan kunt u contact met ons opnemen op het onderstaande telefoonnummer.

Wat moet ik doen als ik spoedhulp nodig heb?

Voor spoedeisende gevallen kunt u ons overdag tot 16:00 uur bereiken op telefoonnummer 075-6555500

Wat betreft de reeds ingeplande afspraken zult u door de behandelaar en/of een medewerker nader geïnformeerd worden.

Wanneer zullen de reguliere behandelingen weer hervat worden?

Wij zullen de huidige situatie per dag bekijken en de maatregelen van de overheid en brancheverenigingen blijven opvolgen. Momenteel zijn wij in afwachting van de persconferentie van dinsdag 21 april aanstaande. Woensdag zullen wij u via onze website (www.www.dentalzorg.nl) informeren over wat dit betekent voor u.

Wij adviseren u om de website dagelijks te raadplegen.

Wij danken voor uw begrip,

DentalZorg Tandheelkunde