DentalZorg maakt narcosebehandelingen zo toegankelijk mogelijk

De angst voor de tandarts komt vaker voor dan veel mensen denken, en het is helemaal normaal. Als gevolg van deze angst hebben sommigen al jarenlang een tandartsbezoek vermeden, waardoor regelmatige controles worden overgeslagen en gebitsproblemen kunnen ontstaan. De drempel om voor narcose te kiezen kan hierdoor hoog zijn, en het niet kennen van de te verwachten kosten speelt hierbij ook een rol.

Bij DentalZorg begrijpen we dit en willen we graag dat u zich op uw gemak voelt en weet wat u kunt verwachten voordat u een behandeling ondergaat. Daarom hebben we het kostenplaatje van verschillende narcosebehandelingen voor u in kaart gebracht. Het is echter belangrijk op te merken dat de kosten per persoon en situatie kunnen verschillen, evenals de mate van verzekering. Daarom kunnen aan de voorbeelden geen rechten worden ontleend. Ons doel is om de drempel tot een behandeling zo laag mogelijk te maken, zodat u met vertrouwen de stap naar een tandartsbezoek met narcose kunt nemen.

  • Het trekken van 8 tanden en kiezen in de bovenkaak en een kunstgebit

Meneer De Boer heeft zich op 21 april 2023 bij ons ingeschreven en aangegeven dat hij interesse heeft in een narcosebehandeling. Er is telefonisch een afspraak ingepland voor 28 april 2023 voor de intake bij de tandarts. Op de dag van de intake is er ook een digitale scan gemaakt ten behoeve van het kunstgebit. Meneer de Boer is uiteindelijk op 9 mei 2023 mei behandeld onder algehele narcose.

De tandarts heeft een kaaksoverzichtsfoto gemaakt en aan de hand hiervan een behandelplan opgesteld in overleg met meneer De Boer. Het behandelplan bestaat uit:

– Het trekken van alle tanden en kiezen in de bovenkaak onder algehele narcose

– Het vervaardigen van een kunstgebit voor de bovenkaak

De kosten voor de narcose bieden wij bij het trekken van alle tanden en kiezen in 1 of beiden kaken aan tegen een gereduceerd tarief van €299,- ongeacht de duur van de behandeling. Deze kosten zijn niet vergoed door de verzekering van meneer De Boer.

Voor het kunstgebit is een bedrag van €626,25 in rekening gebracht. Hiervan is 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De eigen bijdrage van het kunstgebit bovenkaak bedroeg €156,66. De heer De Boer heeft een extra aanvullende verzekering waardoor hij meer vergoed heeft gekregen en uiteindelijk €45,- zelf heeft betaald voor het kunstgebit.

In totaal zijn er 8 tanden en kiezen getrokken bij meneer De Boer. De kosten die hij hiervoor als eigen bijdrage heeft betaald zijn €138,50.

In totaal heeft meneer De Boer een eigen bijdrage betaald van €482,50.

 

Kosten Vergoeding verzekering Eigen bijdrage
Narcosekosten €299,- Geen €299,-
Totale kosten Noodgebit €626,25 €496.68 + €84.57 €45,-
Tandheelkundige behandeling €501,- €362,50 €138,50
Totaal €1.426,25 €943,75 €482,50
  • Het trekken van alle tanden en kiezen in de bovenkaak en een kunstgebit

Mevrouw Janssen heeft zich op 9 februari 2023 bij ons ingeschreven en aangegeven dat hij interesse heeft in een narcosebehandeling. Er is telefonisch een afspraak ingepland voor 15 februari 2023 voor de intake bij de tandarts. Op de dag van de intake is er ook een digitale scan gemaakt ten behoeve van het kunstgebit. Mevrouw Janssen is uiteindelijk op 7 maart 2023 mei behandeld onder algehele narcose.

De tandarts heeft een kaaksoverzichtsfoto gemaakt en aan de hand hiervan een behandelplan opgesteld in overleg met mevrouw Janssen. Het behandelplan bestaat uit:

– Het trekken van alle tanden en kiezen in de beide kaken onder algehele narcose

– Het vervaardigen van een kunstgebit voor de bovenkaak

De kosten voor de narcose bieden wij bij het trekken van alle tanden en kiezen in 1 of beiden kaken aan tegen een gereduceerd tarief van €299,- ongeacht de duur van de behandeling. Deze kosten zijn niet vergoed door de verzekering van mevrouw Janssen.

Voor het kunstgebit is een bedrag van €1389,98 in rekening gebracht. Hiervan is 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De heer De Boer heeft een extra aanvullende verzekering waardoor hij meer vergoed heeft gekregen en uiteindelijk geen eigen bijdrage heeft betaald voor het kunstgebit.

In totaal zijn er 20 tanden en kiezen getrokken bij mevrouw Janssen. Hiervoor is een bedrag van €1374,20 gedeclareerd. Mevrouw Janssen heeft geen aanvullende tandartsverzekering, wat betekent dat hij de kosten voor het trekken niet vergoed heeft gekregen van zijn zorgverzekering.

In totaal heeft mevrouw Janssen een eigen bijdrage betaald van €1673,20.

 

Kosten Vergoeding verzekering Eigen bijdrage
Narcosekosten €299,- Geen €299,-
Totale kosten Noodgebit €1.389,98 €1.398,98 €0,-
Tandheelkundige behandeling €1.374,20 Geen €1.374,20
Totaal €3.063,18 €1.389,98 €1.673,20

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem contact op
Bekijk ervaringen

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem contact op
Bekijk ervaringen

Wat onze patiënten vertellen

Lees meer over de ervaringen van andere mensen vanuit het hele land die bij DentalZorg onder narcose behandeld zijn.

Onze patiënten geven ons gemiddeld een 9 en daar zijn wij heel erg trots op!

Bekijk ons team

vragen over narcose? Wij helpen u graag

Nu bij DentalZorg: De totale narcosekosten voor € 299,- in combinatie met een behandeling van eigen tanden en kiezen naar een volledig kunstgebit.

DentalZorg betaalt bij deze narcosebehandeling een groot gedeelte van de kosten voor de narcose zelf om de tandheelkundige zorg toegankelijker te maken. De kosten van de tandheelkundige behandeling staan los van de narcosekosten. Houdt u er rekening mee dat het huidige narcosetarief van € 299,- tijdelijk is. Neem daarom nu contact op om een afspraak te maken. Wij hebben op dit moment nog geen wachtlijsten.

Wilt u meer informatie over deze behandeling of een afspraak maken voor een intakegesprek?

Contactformulier

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.
Uw naam(Vereist)
Uw geboortedatum
Hoe heeft u ons gevonden?
Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
Algemene Voorwaarden(Vereist)