Tandarts S Sukeviciene

Naam: Mw T. Sukeviciene-Pecnikova, MSC
Master of science

BIG-reg.nr.: 19912484702

Functie: Tandarts

Tatjana is in 2008 afgestudeerd als tandarts aan de Faculteit Tandheelkunde van de Litouwse Universiteit van Gezondheidswetenschappen (LSMU). Zij heeft onder andere praktijkervaring opgedaan in tandartspraktijk Neodenta te Kaunas, Litouwen. Daarnaast heeft ze aanvullende cursussen en congressen gevolgd om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en technieken op tandheelkundig gebied. Tatjana is sinds 2010 in dienst bij DentalZorg. Zij kan zich uitstekend uiten in de Nederlandse taal (NT2 diploma behaald aan de universiteit van Amsterdam) en spreekt daarnaast ook vloeiend Litouws en Russisch.

 1. Praktijkervaring:

Twee jaar gewerkt bij een tandartspraktijk in Litouwen en sinds 2010 bij Dentalzorg.

 1. Waarom wilde je tandarts worden?

Ik wil graag mensen helpen. Ik wilde snel een zelfstandig beroep, wel in de medische sector, maar als tandarts ben je na zes afgestudeerd, nu is dat vijf jaar. Vanaf mijn zestiende besloot ik om tandarts te worden. Het resultaat van een tandheelkundige behandeling trok me aan, een kies die slecht is of een tand en die dan weer mooi maken, het resultaat dus.

 1. Aan welke (basale) criteria moet volgens jou een goede tandarts voldoen?

Goed luisteren naar de patiënt, goed je vak beheersen en uitvoeren volgens de regels en richtlijnen. En het creëren van een band met een patiënt, die moet zich goed en vertrouwd voelen bij jou als behandelaar. Nieuwsgierig blijven naar nieuwe ontwikkelingen op tandheelkundig gebied en je blijven opleiden en trainen, volgens nieuwe inzichten. Kritisch blijven op je eigen werk, vind ik ook belangrijk, en altijd blijven kijken of en waar het beter kan.

 1. Wat vind je zelf, als tandarts, van Dentalzorg? Bijvoorbeeld: Hoe zou jij de voordelen omschrijven van (het) cliënt zijn bij Dentalzorg?

Het is mijn eerste werkgever sinds ik in Nederland ben, dus ik kan niet vergelijken met andere praktijken, Ik heb hier veel gezien en geleerd. En het verschil in werken tussen de twee praktijken, in Zaandam en Amsterdam is ook heel leerzaam. Weer heel andere mensen als cliënt, ook veel diverse culturen. Ik werk twee dagen in Zaandam en twee in Amsterdam, het filiaal aan de Kamperfoelieweg. Veel verschillende collega’s meegemaakt en met veel van hen ben ik ook vrienden geworden.

 1. Het komt natuurlijk voor dat je cliënten moet doorverwijzen naar collega’s en/of andere specialisaties. Blijf je jezelf dan als eindverantwoordelijk zien, als eerste ‘sluis’ in het gehele tandheelkundige traject?

Jazeker, of ik verwijs iemand door of krijg iemand doorverwezen, intern, dat gebeurt vaak, in opdracht. Maar ik blijf eindverantwoordelijkheid.

 1. Waarom zouden cliënten voor jou kiezen als tandarts? Wat maakt jou in dat opzicht onderscheidend van de anderen? Heb je een bijzondere specialiteit, of meerdere?

Ja, het omgaan met angstige patiënten. Ik blijf altijd rustig en wil de patiënt het gevoel geven dat hij of zij veilig is. Ook met kinderen werken vind ik leuk. Ik probeer het probleem waar een patiënt mee komt altijd direct te verhelpen, ik neem daar graag de tijd voor nemen. En een patiënt kan altijd terugkomen voor een eventuele correctiebehandeling, als hij of zij nog iets wil aanpassen of zo.

 1. Vertel iets over jezelf.

Ik ben getrouwd en heb een klein kind, een zoontje. Ik vind koken erg leuk, en lezen, algemene- maar ook vakliteratuur. En ik mag graag reizen. Ik woon vlakbij de kust, dan gaan we vaak naar het strand om te wandelen en sinds kort ben ik ook aan het hardlopen. Ik houd ook van muziek en dansen, mijn muzieksmaak is vrij breed, ik vind veel stijlen leuk. En op tv vind ik programma’s als bijvoorbeeld So you think you can dance erg leuk om te zien.

 1. Heb je nog verdere ambities, bijvoorbeeld een nadere specialisatie (of misschien ooit wel een ander beroep)?

Ik wil altijd tandarts blijven en me daarin verder specialiseren en in het bijzonder met angstige patiënten en kinderen blijven werken. Ik vind het mooi als een angstige patiënt wordt gerustgesteld en vanaf dat moment weer regelmatig blijft komen om zijn of haar gebit in orde te houden. Dat ik dat heb bereikt geeft me voldoening. En met kinderen kun je het natuurlijk meteen vanaf de basis goed opbouwen. Momenteel ben ik bezig om bij het academisch centrum voor tandheelkunde een speciaal traject te volgen genaamd quality practise, zodoende probeer ik (meer) kennis te vergaren over de tandheelkunde.

Wat patiënten zeggen:

“Goeie tanarts en goeie assistente ik zou dit meerdere mensen aanraden een lieve tandarts ze heet tatjana en zeer vriendelijk stelt je op je gemak voor mensen die bang zijn is zij echt goed en staat zij voor haar vak gewoon de beste die ik als tandarts heb gehad toppertje. “

T. de Haan

“Great care. Good communication. I was treated accurately. “

P. Albert

“I have had fear of the dentist for years. Tatjana took great care of my situation and showed a lot of patience. She was open for any questions and leaves you free in your needs for the treatment. Because of her my fear decreased and it now takes less effort to visit the dentist.”

Burcu Z Çanşalı

“Perfect treatment, very satisfied.”

Ruud Wassenaar

  Contact form

  Do you want to schedule an appointment or are you in need of more information about (the costs of) one of our treatments? Then please fill in the contact form. Our aim is to call you back or sent an email the same day.

  Click here to register yourself as a new patient