Wat is een digitale prothese?

Een digitaal kunstgebit (ook wel 3D gebitsprothese) is een kunstgebit dat is ontworpen en vervaardigd met behulp van digitale technologieën, ten opzichte van een conventionele prothese. Het proces begint met het maken van een digitale scan van de mond van de patiënt. Deze scan wordt vervolgens gebruikt om een digitaal model van de mond te creëren, waarop het kunstgebit wordt ontworpen door ons eigen design team met behulp van ons design software. Het ontwerp wordt vervolgens naar een freesmachine gestuurd die het kunstgebit uit een blok tandheelkundige kunststof freest.
DentalZorg is gespecialiseerd in prothese techniek en heeft al vijf generaties lang ervaring op het gebied van het ontwerpen en vervaardigen van verschillende soorten protheses. Met name op het gebied van digitale prothese technologieën hebben wij ons de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Door de inzet van geavanceerde digitale technologieën kan DentalZorg protheses op maat maken die niet alleen beter passen, maar ook sneller en efficiënter worden geproduceerd.

Wat zijn de voordelen van een flexiplast prothese?

 • Door de flexibiliteit van de prothese zit deze comfortabel.
 • Ook hoeft er geen plaat gebruikt te worden die tegen het gehemelte aandrukt, wat het gebruik nog aangenamer maakt. Tevens heeft dit een positief effect op de smaakbeleving.
 • De prothese is makkelijk in gebruik te nemen.
 • De gezonde tanden en kiezen hoeven niet getrokken te worden.
 • Vanwege het materiaal (100% monomeer vrij) van een flexiplast prothese is deze allergie-vriendelijk.
 • Tandvleeskleurige ankers die bijdragen aan een mooi, natuurlijk gebit i.p.v. metalen ankers.

Wat zijn de nadelen van een flexiplast prothese?

 • Bij een flexiplast prothese zijn achteraf geen reparaties, rebasingen of andere aanpassingen mogelijk.

Waarom kiezen voor DentalZorg?

 • U staat centraal tijdens de hele behandeling, wij geven u de volledige aandacht die u verdient. Tijdens de eerste afspraak gaan wij al gelijk voor u aan de slag.
 • Eigen tandtechnisch laboratorium: ontwerp en vervaardiging van de flexiplast prothese gebeurt in eigen beheer door onze specialisten.
 • Eigen tandarts-implantoloog en prothese technici, u heeft hierdoor geen doorverwijzing nodig. Uw behandeling wordt hierdoor aanzienlijk versneld.
 • Contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars, duidelijkheid over kosten en vergoedingen.
 • Duidelijke en transparante voorwaarden.

Een eerlijk en helder advies

Omdat elk gebit anders is, vereist elke behandeling een individueel behandelplan. Wij vinden het belangrijk dat uw wensen naadloos aansluiten bij de tandheelkundige mogelijkheden en resultaten. Wij geloven daarnaast dat voor elke situatie een passende oplossing. Toch is het belangrijk voor u dat u weet waar u aan toe bent, wat de kosten zijn en wat hiervan vergoed wordt.

Tijdens een eerste afspraak bespreken wij uw persoonlijke situatie, brengen wij uw behoeften en mogelijkheden in kaart. Na dit consult ontvangt u gelijk een begroting. DentalZorg geeft u graag een eerlijk en helder advies op maat.

Wilt u meer informatie of wilt u meteen een afspraak maken bij een van onze specialisten?

Neem dan contact met ons op.

Contact
Whatsapp

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag:08.00-17.30 uur
Dinsdag:
08.00-20.00 uur
Woensdag:08.00-20.00 uur
Donderdag:08.00-17.30 uur
Vrijdag:08.00-17.30 uur
Zaterdag:10.00-15.00 uur
Zondag:Gesloten
* Door de weeks zijn we telefonisch bereikbaar vanaf 7:00 uur tot 17:50

Plan uw route

Bekijken in Google Maps:

Distelplein 16, Amsterdam Noord

Kamperfoelieweg 9, Amsterdam Noord

Bekijken in Google Maps

Beide tandartspraktijken zijn gelegen bij het Mosplein. Op het Mosplein stoppen de bussen 34 en 35, van af Amsterdam CS. Vanaf Zaandam CS kunt u bus 391 nemen. Er zijn meerdere betaalde parkeerplekken in de regio.

Wat onze patienten vertellen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen?
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden?
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders