wordt boren overbodig

Veel mensen vinden het een van de vervelendste dingen in hun leven: het moeten laten boren en vullen van gaatjes in hun gebit. Voor iedereen die boren erg vervelend vindt is er goed nieuws, er wordt namelijk een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor boren waarschijnlijk op termijn niet meer nodig is.

wordt boren overbodig

Minder pijn bij boren bij de tandarts

Zoals gezegd vinden veel mensen het boren van gaatjes een vervelende activiteit. Hoe vervelend zij het ook vinden, het boren en vullen is toch echt noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de gaatjes niet groter worden en uiteindelijk de hele tand of kies verwijderd zal moeten worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede verdovingen mogelijk, waardoor het boren een stuk minder vervelend wordt. Van de pijn hebt u dan immers geen last meer.

Onderzoek aan King’s College in Londen

Hoewel de verdoving een goed hulpmiddel is, is het natuurlijk nog fijner als er helemaal niet geboord hoeft te worden. Wetenschappers aan het Londense King’s College zijn daarom druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe methode om het gebit te restaureren. Hiermee zou boren helemaal overbodig kunnen worden.

Versterken van het gebit

Hoe willen zijn dit nu precies doen? De nieuwe methode die zij ontwikkelen werkt met elektriciteit. Elektriciteit kan namelijk gebruikt worden om bepaalde mineralen in het glazuur te brengen en te versterken, zoals fosfaat en calcium. Op deze manier kan het gebit versterkt worden, waardoor gaatjes veel minder vaak voor zullen komen.

Restaureren gebit zonder te boren

Op dezelfde manier kunnen dan ook gaatjes behandeld worden zonder dat de tandarts hoeft te boren. Op het gaatje wordt een elektrode geplaatst en via deze elektrode worden elektrische impulsen gegeven. Hierdoor ontstaat kalkafzet en verminderen de cariës. Deze nieuwe methode moet nog verder onderzocht worden, maar het kan in de toekomst dus boren overbodig maken. Goed nieuws dus, voor iedereen die een hekel aan boren heeft!

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

[Sassy_Social_Share]

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders