orthodontie
orthodontie

Als wij het over een beugel hebben, dan denken de meesten meteen aan kinderen met een beugel. Wij zien meteen de pubers op het schoolplein, voorzien van een beugel. Waarom zouden volwassenen eigenlijk geen beugel kunnen overwegen? Is dat idee zo gek? In dit artikel leggen wij uit waarom een beugel volwassenen kan helpen.

Het werkt twee kanten op

Het is niet zo gek dat volwassenen zelf na gaan denken over een beugel als zij naar hun kinderen kijken. Zij zien het effect dat het heeft op het gebit van hun jonge kinderen en willen zelf ook wel een mond vol rechte tanden. Pas als je ziet hoe anders het is als je overkomt bij een ander, ga je het ook zelf overwegen. Toch zitten veel volwassenen nog met wat weerzin. Kan het bijvoorbeeld nog wel? Loop je ook niet voor schut?

De twijfels over een beugel voor volwassenen wegnemen

Laten wij het maar meteen zeggen; het is voor een beugel eigenlijk nooit te laat. Misschien denkt u dat u niet meer goed uw tanden kunt aanpassen als u volgroeid bent. Het is natuurlijk goed om er vroeg bij te zijn en tijdens de groei het in goede banen te lijden, zoals u misschien al bij uw kinderen in de puberteit doet. Dat neemt echter niet weg dat u ook als u ouder bent nog uw gebit kunt beïnvloeden door middel van een beugel.

Beter voor de gezondheid

Misschien twijfelt u wel omdat u het onnodig vindt. De esthetiek interesseert u misschien minder dan de moeite die u denkt dat het u zou kosten. Het gaat echter niet alleen om hoe het eruit ziet. Het gaat ook om uw gezondheid. Lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en pijn in de kaken, kunnen het directe gevolg zijn van tanden die scheef staan. Dat kan soms heel hevig zijn. De ortho-tandartsen (beugeltandartsen) van DentalZorg in Amsterdam en Zaandam helpen uiteraard door middel van een beugel volwassenen van deze kwalen af.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders