eten en het gebit

In ons vorige bericht schreven wij dat het erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat u iedere dag voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Niet alleen voor uw algehele gezondheid, maar ook voor de gezond van uw gebit en de rest van uw mond. Welke vitamines en mineralen zijn nu precies van belang voor uw gebit, uw mondweefsel en uw tandvlees?

Mondweefsel en vitamines en mineralen

Wilt u uw mondweefsel gezond houden, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat u voldoende zink binnenkrijgt. Zorg er wel voor dat u hier geen thee bij drinkt, want dit gaat de opname van zink weer tegen. Ook vitamine C bevordert de gezondheid van het mondweefsel, waarbij het belangrijk is om op te merken dat mensen die roken veertig procent minder vitamine C binnenkrijgen.

Tandvleesontstekingen en vitamines en mineralen

Een tandvleesontsteking is erg vervelend, maar gelukkig kunt u deze door uw voeding grotendeels voorkomen. De volgende vitamines en mineralen hebben hierop een gunstig effect: vitamine D, vitamine E, Omega 3 en magnesium. Al deze vitamines en mineralen zorgen voor een ontstekingsremmende werking. Let er wel op dat geraffineerde suikers, alcohol en vlees stoffen bevatten die de werking van Omega 3 tegengaan.

Gebit en vitamines en mineralen

Tot slot zijn er natuurlijk ook diverse vitamines en mineralen die uw gebit gezond kunnen houden. Iedereen zal weten dat voldoende calcium belangrijk is voor de botopbouw. Daarnaast is het duidelijk geworden dat vitamine D bijdraagt aan het voorkomen van gaatjes.

Gezonde voeding, gezonde mond

Wilt u uw mond gezond houden, wilt u gaatjes en tandvleesontstekingen voorkomen? Dan is het dus belangrijk om gezond te eten en ervoor te zorgen dat u voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Twijfelt u hier aan of hebt u een tekort? Dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om de vitamines en mineralen via supplementen in te nemen, hoewel vers voedsel natuurlijk altijd de voorkeur heeft.