feestje bij wisselen van tanden

Als kinderen ongeveer vijf jaar oud zijn, beginnen zij met het wisselen van tanden. Niet alleen voor henzelf is dit een heel bijzonder moment, ook voor u als ouders is het een belangrijke mijlpaal. Bovendien is het een heel geschikte leeftijd om te beginnen met goede voorlichting over gebitsverzorging.

High Teeth

Veel ouders maken al iets feestelijks van het wisselen van tanden. Soms mogen kinderen hun uitgevallen tand onder hun kussen leggen en krijgen ze iets van de tandenfee. Judith van Wijk vond dat er nog best wat meer aandacht mocht komen voor het wisselen van tanden en zij ontwikkelde daarom de website van High Teeth. Hier vindt u als ouders allerlei leuke ingrediënten om een feestje te maken van het wisselen van tanden.

Gebitsverzorging

Natuurlijk bent u als ouder al voor het wisselen van tanden begonnen met de verzorging van het gebit van uw kind. Zoals we eerder al een keer schreven is het erg belangrijk om hier al op zeer jonge leeftijd mee te beginnen. Maar het wisselen van tanden is een goed moment om kinderen meer informatie te geven over gebitsverzorging. Door het wisselen van tanden zijn zij immers op dat moment heel erg met hun gebit bezig.

Leuk informatiemateriaal

U kunt uw kind natuurlijk gewoon vertellen hoe belangrijk het is om goed de tanden te poetsen, maar u kunt het ook op een leuke manier doen. De kans is groter dat de informatie dan veel langer blijft hangen. Daarom vindt u op de website van High Teeth gratis downloads, tandenpoetspakketje, boeken en tandendoosjes, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Bovendien vindt u er ook achtergrondinformatie voor uzelf en een draaiboek waarmee u een leuk tandenfeestje kunt houden. Met het materiaal van High Teeth maakt u van het wisselen van tanden ook een leuk en leerzaam moment!