suiker slecht voor je gebit

Dat suiker weinig gunstige effecten heeft op ons lichaam is al lang bekend. Zo zorgt een hoge inname van suiker voor een flinke groei van het lichaamsvet. Ook weten heel veel mensen dat suiker erg slecht is voor het gebit. Daarom proberen ook velen om minder suiker te eten.

Etiketten

Om te weten hoeveel suiker u op een dag eet, is het natuurlijk van belang om goed de etiketten te lezen van de verschillende producten die u eet. Hierop staat vermeld hoeveel suiker het product bevat, zo weet u meteen waar u aan toe bent.

Misleiding

Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de informatie op de verpakking klopt en duidelijk is. Uit een onderzoek van de Consumentenbond is echter gebleken dat dit niet altijd het geval is. Zo gebruiken veel fabrikanten andere namen voor suiker, zodat klanten niet doorhebben hoeveel suiker er in hun product zit. Bovendien noemen fabrikanten hun product gerust een verantwoord tussendoortje, ook als het voor dertig procent uit suiker bestaat.

Opletten

Het blijft voor u als consument dus erg belangrijk om goed te bekijken wat er nu daadwerkelijk in voorverpakte etenswaren zit. Op de website van de Consumentenbond is bovendien te vinden welke producten meer suikers bevatten dan u aan de hand van het etiket zou denken. Om uw gebit te beschermen tegen grote suikeraanvallen, is het dus belangrijk om goed te weten wat u koopt.