roken implantaten 1024 min

Roken en implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die in het kaakbot is bevestigd. Verloren tanden of kiezen worden hiermee vervangen. Op het implantaat komt een kroon, brug of prothese. Nadat het implantaat is geplaatst, sluit het tandvlees er mooi omheen. Het implantaat moet goed vast komen te zitten in het bot. De kans op mislukking is bij rokers bijna drie keer groter dan bij niet-rokers. Veel tandartsen zijn daarom terughoudend om implantaten te adviseren bij rokers.

Kans op genezing kleiner

Het is algemeen bekend dat roken slecht is voor de gezondheid. Het is daarnaast bewezen dat rokers 3 tot 6 keer meer kans hebben op tandvleesontsteking. De genezing van deze ontsteking zal langzamer verlopen. Dit kan weer leiden tot verlies van tanden en kiezen. Uit onderzoek is gebleken dat bij rokers de botten rondom de implantaten langzamer genezen dan bij niet-rokers.

De conclusie is dat roken een zeer nadelig effect heeft op het algemene succes van implantaten. Een behandelaar zal u altijd het advies geven om te stoppen met roken voor een implantologische behandeling.

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders