peititie tandarts terug basisverzekering

Dentist for Humanity, gevestigd in Amsterdam, is in 2017 opgericht door tandarts Sharif Tairie. Vanuit de basis dat dak- en thuislozen geen geld hebben voor de tandarts behandelt hij elke zondag mensen met pijnklachten.

sharif-tandarts

“Wij vinden dat iedereen recht heeft op mondzorg.”, vertelt Sharif. Verder vindt hij dat er een structurele oplossing moet komen hiervoor. “De tandarts is voor veel mensen onbetaalbaar geworden. En deze mensen kampen juist met pijn en ontstekingen aan hun gebit, ze kampen met schaamte en komen hierdoor vaker in een grote sociaal isolement terecht. Maar dezelfde groep maakt geen aanspraak op de mondzorg omdat ze simpelweg de kosten niet kunnen betalen.”

Sharif gaat nog een stap verder. Hij wil zich inzetten voor iedereen die de mondzorg niet kan betalen. Hierbij kun je denken aan grote gezinnen, alleenstaanden of ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Op dit moment dekt de basisverzekering een uitgebreid pakket tot 18 jaar. Sharif is in samenwerking met Dokters van de Wereld gestart met de petitie zodat de tandarts terug komt in de basisverzekering voor iedereen boven de 18 jaar. Dentalzorg steunt deze petitie.

Wij vinden dat iedereen recht moet hebben op mondzorg en dat de kosten uit de basisverzekering vergoed worden. Wij vinden het ook belangrijk dat er een structurele oplossing komt hiervoor. Daarom vragen wij aan iedereen om de petitie te ondertekenen. Bij genoeg steun zal er een verzoek bij de Tweede Kamer ingediend worden.

Teken de petitie en zo kunnen wij er samen voor zorgen dat de tandarts weer terug komt in de basisverzekering!

Ga naar de petitie:

https://doktersvandewereld.org/campagnes/mondzorg/