Er zijn bepaalde zaken die wat betreft gezondheid geen probleem vormen voor uw gebit, maar die gewoon niet mooi zijn. U kunt dan denken aan een spleetje tussen de voortanden of aan gele tanden. Ook vinden veel mensen witte vlekken op de tanden lelijk.

Witte vlekken op de tanden

Er zijn verschillende redenen voor het ontstaan van witte vlekken op de tanden. Over het algemeen zijn deze witte vlekken op de tanden niet schadelijk of slecht voor de mondgezondheid en het is dus ook niet nodig om hier iets aan te laten doen. Wel kan het zo zijn dat u zelf deze vlekjes niet mooi vindt en ze daarom wilt laten behandelen.

Behandelen van witte vlekken op de tanden

Er zijn verschillende behandelmethoden om witte vlekken op de tanden te laten verdwijnen. Zo kunt u er niet alleen voor kiezen om uw tanden te laten bleken, maar ook voor fluorisering. Deze behandelingen zorgen er echter voor dat het glazuur zwakker wordt en dat de kans op gaatjes groter wordt. Ondanks dat het wel een mogelijkheid is, is het dus niet echt verstandig om witte vlekken op de tanden op deze manier te behandelen.

Behandelen met hars

Amerikaanse onderzoekers hebben gekeken naar een nieuwe methode om een eind te maken aan witte vlekken op de tanden. Hiervoor hebben zij het gedemineraliseerde glazuur blootgelegd en dit behandeld met een speciaal soort hars. Uit de resultaten bleek dat dit een zeer goede behandeling is. Niet alleen hadden de patiënten niet langer last van witte vlekken op de tanden, hun gebit bleef ook vele malen sterker dan de gebitten van de patiënten uit de controlegroep. Een behandeling met hars blijkt dus de beste manier te zijn om witte vlekken op de tanden te laten verdwijnen.