DentalZorg Facebook post - Kunstgebit of eigen gebit

Heeft u vaak last van problemen met uw gebit? Dan heeft u wellicht al eens overwogen of een kunstgebit een geschikte oplossing zou zijn. Het lijkt namelijk een snelle manier om van al uw zorgen af te zijn. Echter, in veel gevallen is dit niet de meest optimale oplossing.

Gebitsproblemen

Het hebben van gebitsproblemen is erg vervelend. Het kan een lange en pijnlijke klus zijn om alle problemen met een gebit te verhelpen. Het plaatsen van kronen, het vullen van gaatjes en het vervangen van vullingen kost allemaal veel pijn en moeite en bovendien ook nog eens geld. Als daar ook nog eens een tandvleesontsteking bijkomt, kan het zelfs vervelend worden om te moeten eten. Het is dan ook niet vreemd dat bij patiënten met veel gebitsproblemen de vraag opkomt of het niet beter is om maar een kunstgebit te nemen.

Mondverzorging bij kunstgebit

Velen denken dat ze met een kunstgebit ook meteen af zijn van al het poetsen, flossen, stoken en spoelen. Wat veel mensen echter vergeten is dat ook bij een kunstgebit een goede mondverzorging erg belangrijk blijft. Implantaten of een prothese hebben net zo goed een goede verzorging nodig. Aangezien het onnatuurlijke materialen zijn die in de mond geplaatst worden, bestaat er de kans dat er bacteriën op de verkeerde plek komen.

Kaakbot

Voor het bot van de kaak is het ook van groot belang om tanden en kiezen in de mond te houden. Die zorgen er namelijk voor dat het kaakbot goed blijft. Op de plek waar tanden of kiezen getrokken zijn, wordt het kaakbot dunner. Hierdoor wordt het plaatsen van nieuwe implantaten op den duur erg lastig en in ernstige gevallen kan het kaakbot zelfs zo dun worden dat het gemakkelijk breekt en er een bottransplantatie nodig is.

Overleg met uw tandarts

Het overstappen naar een kunstgebit is dus zeker niet in alle gevallen de oplossing voor uw gebitsproblemen. Bespreek eens met een van onze tandartsen in Amsterdam of onze tandartsen in Zaandam wat de oorzaak van uw problemen kan zijn. Wij proberen dan met u een oplossing voor uw probleem te vinden. DentalZorg geeft u graag vrijblijvend advies.

Meer informatie over behandeling naar een kunstgebit vindt u hier.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

[Sassy_Social_Share]

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders