Eerder deze week berichtten we al over de World Oral Health Day. Het doel van deze dag is om mensen te wijzen op het belang van een gezonde mond. De meeste Nederlanders weten dat iedere dag tanden poetsen erg belangrijk is, maar lang niet iedereen is op de hoogte van de relatie tussen een gezonde mond en een gezond lichaam. Daarom heeft de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde een speciale website en test ontwikkeld, genaamd: hoe gezond is je mond?

 

Het belang van een gezonde mond

Met de website ‘Hoe gezond is je mond?’ wil de NMT mensen laten zien dat het van groot belang is om een gezonde mond te hebben. Niet alleen omdat iedereen je gebit ziet als je lacht, omdat je met je mond zoent en praat, maar ook omdat je ermee moet eten. Bovendien is uit meerdere onderzoeken gebleken dat het hebben van een gezonde mond ook belangrijk is voor de gezondheid van de rest van het lichaam.

 

Relatie tussen ziektes en mondgezondheid

Bij weinig mensen is het bekend dat een gezonde mond belangrijk is voor de algehele gezondheid. Wil je gezond oud worden, dan is een gezonde mond echter van groot belang. Het is namelijk aangetoond dat er een relatie bestaat tussen een slechte mondgezondheid en onder andere obesitas, diabetes, vroeggeboorte en hart- en vaatziekten.

 

Kennis over gezonde mond

Vanwege de relatie tussen een gezonde mond en een gezond lichaam, is het belangrijk dat mensen goed weten hoe zij hun gebit het beste kunnen verzorgen. Met deze nieuwe website wil de NMT mensen uitdagen om te testen hoeveel kennis zij hebben over gebitsverzorging en een gezonde mond.

 

Ben je benieuwd hoeveel jij over dit onderwerp weet? Ga dan naar de website van ‘Hoe gezond is je mond?’ en doe de test!