Als u een kijkje neemt in de schappen bij drogist of supermarkt, dan zal het u al snel opvallen dat er een enorm grote keus is op het gebied van tandenborstels. Maar wat is nu een goede tandenborstel, welke kunt u het beste gebruiken?

Elektrisch of met de hand?

De eerste vraag die voor de hand ligt als het gaat om wat een goede tandenborstel is, is de vraag of het beter is om elektrisch te poetsen of met de hand. In principe verwijdert een roterende en pulserende elektrische borstel meer tandplak dan wanneer u met de hand poetst. Maar hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden, kunt u niet goed met een elektrisch exemplaar overweg, dan is dit voor u niet een goede tandenborstel. Wilt u graag wel goed elektrisch leren poetsen, dan kunt u hiervoor terecht bij uw mondhygiënist.

Borstelkop

Bij een goede tandenborstel is het vooral van belang hoe de borstelkop er uitziet. Deze hoeft niet groot zijn, veel exemplaren die in de winkels te krijgen zijn hebben een erg grote kop. Ook hoeven er geen ingewikkelde haren op te staan om het een goede tandenborstel te laten zijn. Wat belangrijk is, is dat er veel haren op zitten, ook wel multitufted genoemd, en dat de haren niet te hard zijn. Harde borstelharen zijn namelijk slecht voor het gebit en het tandvlees.

Speciale borstels

In sommige gevallen kan het belangrijk zijn om over een speciale tandenborstel te beschikken. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan kinderen en baby’s, maar ook aan mensen die een gebitsprothese of implantaten hebben. Ook een speciaal handvat met extra grip kan fijn zijn, bijvoorbeeld voor mensen die reuma hebben.

Wat is een goede tandenborstel?

Om weer terug te komen bij de beginvraag, wat is nu een goede tandenborstel? Dit hangt dus heel erg af van uw persoonlijke situatie. Onze tandartsen in Amsterdam-Noord en onze tandartsen in Zaandam adviseren u graag over de beste tandenborstel voor u.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders