Bijna iedereen is er inmiddels wel van doordrongen dat het belangrijk is om goed te poetsen, flossen en stoken om gaatjes en tandvleesontstekingen te voorkomen. Bovendien hebt u met een goede mondverzorging minder snel dure behandelingen nodig. Een goede mondgezondheid is niet alleen belangrijk voor de mond.

Goed voor hart en hersenen

Onderzoekers uit Taiwan hebben na langdurig onderzoek gevonden dat een goede mondgezondheid ook van belang is voor het hart en de hersenen. De onderzoekers van het Veterans General Hospital in Taipei volgden ruim honderdduizend mensen gemiddeld zeven jaar lang. De helft van de onderzochte personen bezocht regelmatig een tandarts of mondhygiënist, terwijl de andere helft dit niet deed. Zo bleken bijvoorbeeld het verwijderen van tandsteen en het grondig reinigen van het gebit een groot effect op de algehele gezondheid van de mensen te hebben.

Gingivitis en parodontitis

Twee vervelende mondziekten die kunnen ontstaan als gevolg van een slechte mondhygiëne, zijn gingivitis en parodontitis. Deze kunnen ontstaan door een opeenhoping van tandplaque. Door goed te poetsen kunt u deze opeenhoping voorkomen en daarmee ook het ontstaan van ontstekingen en aandoeningen.

Minder hartziekten en beroertes

Uit het onderzoek bleek dat de mensen die regelmatig de mondhygiënist of tandarts bezochten veel minder vaak te maken kregen met hartziektes en beroertes. Volgens de onderzoekers kan de verklaring hiervoor gevonden worden in de afwezigheid van bacteriën. Via de bloedbanen kunnen bacteriën in de mond zich verplaatsen naar alle delen van het lichaam, waardoor er onder andere beroertes en hartaanvallen kunnen ontstaan. Een jaarlijkse professionele gebitsreiniging vermindert de groei van deze bacteriën sterk, waardoor de ziektes minder kans krijgen. Zo verbetert u niet alleen uw mondgezondheid, maar verkleint u ook de kans op beroertes en hartziekten.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders