effectief flossen met de waterflosser

Veel mensen vinden het lastig om goed te flossen. Maar voor een goede mondgezondheid is effectief flossen wel van groot belang. De waterflosser maakt deze klus een stuk gemakkelijker.

 

Problemen met flossen

Er zijn veel mensen die problemen hebben met flossen. Soms hebben zij last van te kleine ruimtes tussen de tanden en kiezen, waardoor het flossdraad hier niet goed tussenkomt of vast blijft zitten. Andere mensen hebben juist weer heel ruime tussenruimtes, waardoor het lastig is om alle plekjes goed schoon te krijgen. Natuurlijk kan uw tandarts of mondhygiënist tijdens de controles deze plekjes schoonmaken, maar het is belangrijk dat u dit zelf ook iedere dag goed bijhoudt.

 

Flossen met een waterflosser

Voor mensen die bovenstaande problemen herkennen, is er nu de waterflosser. Met dit apparaatje spuit u water tegen en tussen uw tanden door, waardoor u gemakkelijk tandplaque en voedselresten kunt verwijderen. Dit werkt zelfs op plaatsen waar u normaal gesproken niet goed bijkomt. Door de combinatie van druk en pulsatie van de waterflosser verwijdert u meer dan met gewoon flossen.

 

Effectief flossen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het flossen met een waterflosser twee keer effectiever is dan gewoon met flossdraad flossen. Het is daarmee een ideale oplossing voor mensen die moeite hebben met flossen, stoken of ragen. Ook is het ideaal voor mensen die een beugel dragen en voor mensen met implantaten, kronen en bruggen. Uit onderzoek is gebleken dat de waterflosser in deze gevallen tot drie keer effectiever is dan gewoon flossen. Bovendien hebt u met dit apparaatje slechts drie seconden per te behandelen gebied nodig. Het is dus met recht een zeer effectieve manier van flossen te noemen.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders