bloedend tandvlees
bloedend tandvlees

Hebt u ook wel eens last van bloedend tandvlees? Dan is het belangrijk om dit zeer serieus te nemen. Het kan namelijk wijzen op ernstige problemen.

Veel voorkomend probleem

Van de Nederlandse bevolking heeft ongeveer tachtig procent wel eens last van bloedend tandvlees. Dit kan een eenmalig probleem zijn, maar het kan ook duiden op ontstoken tandvlees. Het is gebleken dat tien tot vijftien procent van de mensen die last hebben van bloedend tandvlees een zeer ernstige tandvleesontsteking hebben.

Parodontitis

Een ernstige vorm van tandvleesontsteking wordt ook wel parodontitis genoemd. Dit is een ernstig probleem en daarom is het ook zo belangrijk om bloedend tandvlees serieus te nemen. De ontsteking is niet alleen schadelijk voor het gebit, maar kan ook een groot effect hebben op de gezondheid van de rest van uw lichaam.

Door de ontsteking kunnen namelijk bacteriën vanuit de mond in het bloed terecht komen. Zo kunnen zij zorgen voor problemen van de vaatwanden en voor bloedstolsels, wat uiteindelijk weer kan leiden tot een beroerte of hartinfarct. Bent u zwanger, dan kunnen bacteriën via het ontstoken tandvlees de foetus bereiken en voor een infectie zorgen. De bacteriën kunnen zelfs een vroeggeboorte veroorzaken. Daarnaast lijken er relaties te bestaan met reuma, COPD, kanker, longontstekingen en dementie.

Het is daarom van groot belang om de gezondheid van uw tandvlees regelmatig na te laten kijken door uw mondhygiënist, als u regelmatig last hebt van bloedend tandvlees. Deze kan constateren of het bloedend tandvlees duidt op een ernstige ontsteking of op een ander probleem.

Risicogroepen

Bepaalde groepen mensen hebben een grotere kans op bloedend tandvlees en het ontstaan van tandvleesontstekingen dan anderen. Zo hebben diabetici vaker problemen met het tandvlees vanwege een verminderde doorbloeding en een drogere mond. Ook zwangere vrouwen lopen een verhoogd risico op het ontstaan van ontstekingen. Valt u binnen deze risicogroepen, dan is het zeker van groot belang dat u bloedend tandvlees zeer serieus neemt en door uw mondhygiënist laat beoordelen.

Vind je dit artikel interessant? Like en deel het met anderen!

[Sassy_Social_Share]

Gerelateerde artikelen

  Contactformulier

  Wilt u een afspraak maken of meer informatie over (de kosten van) een van onze behandelingen? Vult u dan het contactformulier in. Ons streven is om u dezelfde dag nog terug te bellen of te mailen.

  Klik hier om u zich in te schrijven als nieuwe patiënt


  Mogen wij u via WhatsApp benaderen? (verplicht)
  JaNee

  Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
  via Googlevia FacebookIk ben al patiëntMond-tot-mondAnders